Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bertil E

Bertil E

Medlem
  • Registrerad 2003-01-30
  • Senast aktiv 2011-05-11
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Bertil E har skrivit i forumet.

1

Tack John Stalberg! Följde dina anvisningar till punkt och pricka och nu funkar det igen!

Hej. Jag har en Macbook som är 2,5 år gammal. Fungerat fint överlag men har haft lite hyss för sig senaste tiden följande typ; För 3 månader sedan så "glömde" den bort vårt nätverk hemma så varje väckning ur vilan förorsakade en ny anslutning med löseninskrivning även fast närverket finns i nyckelringen.
Så till förra fredagen då jag tänkte det var dags att starta om då det inte var gjort på ett tag. Efter "doooooong"-ljudet,ifyllande av lösenord,uppkabling av bakgrundsbild sker följande; alla filer på skrivbordet visas,hårddiskikonen visas,rullgardinerna till vänster visas MEN inte förstoringsglaset,klockan, samt alla övriga små ikoner upp till höger i bild. Så fort jag försöker göra något kommer det kära färghjulet fram och snurrar tills skärmen efter ett tag blir svart och det enda som syns är detta lilla färghjul.

Jag har: gjort en hårdvarukoll med Apples skivor (inget fel påvisades),zappat pram-minnet,kört en sån här "Running File System Check (fsck) on OS X ",lyckats koppla ihop den via firewire med en annan burk och räddat filer,samt installerat om systemet. Resultat: Nada. PRECIS samma fenomen efter allt detta. Någon vänlig själ som har ett hett tips om vad som försiggår i min kära burk?

Mvh Erik

står det också ( oj råkade visst posta för tidigt) Det är väl egentligen all information jag har. Ikonen jag markerade var den över symbolen för vad som finns i spelaren. Båda likadana vill jag minnas, därför blev det väl som det blev..

Jag har startat om datorn, ingen skillnad. Jag har även testat att sätta i en skiva, då säger burken att det inte finns hårdvara som kan hantera skivan. "Check cables and hardware"

Jag skulle radera en dvd-rw skiva i "skivverktyg" igår och ett tu tre hade jag visst markerat fel ikon och ca 30 sek senare hade jag ingen cd/dvd enhet. Är det nån som har en bra idé hur jag ska göra? Måste jag installera om hela OSX lr finns det möjligen "lösa" drivrutiner?

Fruktansvärt tacksam för svar. Mvh Erik

Jonny R här under annan signatur.. Freppa; förstår inte riktigt din skiss. Ska det produceras i papper denna lilla "parabol"? Sätter man den sedan runt adaptern lr? /Erik

1