Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Peter Fahlcrantz
  • Registrerad 2003-02-03
  • Senast aktiv 2020-12-15
  • Antal inlägg 62

Foruminlägg

De senaste inläggen Peter Fahlcrantz har skrivit i forumet.

Ursprungligen av IngoX:

Du talar alltså om appen Filer på iPadOS? Filen finns kvar på iCloud. En lokal kopia laddas ner till iPaden som du inte når på annat sätt än via appen Filer. Men om du vill att den ska nås inifrån exempelvis någon särkild mp3-spelar-app så kan vissa appar ha egna mappar som synkas via iCloud.

Ok, tack!

När jag klickar på en fil som ligger på iCloud visas en pil som jag tolkar som att filen laddas ner till min iPad och samtidigt räknar den ner från till exempel 500 Mb … man var hamnar filen? En ljudfil behandlas så här och sen kan jag jag starta uppspelningen, men ligger filen kvar på iCloud eller …?

Hej,
Någon som känner till när och om öronkuddar till Airpod 3:e gen. kommer?

Ursprungligen av hummel:

Klicka välj i bilder, dra med fingret från vänstra hörnet och ner så väljer du snabbt och enkelt många bilder.

Tack! Sparar tid.

Hur markerar man ALLA bilder på iPaden för att kunna radera många bilder utan att hålla på med att markera dom en och en?

Senast redigerat 2020-12-15 11:08
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Håll ner CMD-knappen när du drar ut och släpper genvägen.

Källa:
https://discussions.apple.com/thread/2793589

Tack! Det funkade!

Även om jag drar ut den från sidofältet o släpper den på skrivbordet så åker den tillbaks igen.

Problemet är att när jag höger-klickar på mappen så kommer "Öppna sidofältsinställningar" upp och där finns ingen radera/ta bort mapp från sidofältet. Det är som om den är låst ...

Hur tar man bort en genväg från sidofältet? Det är en mapp som låg på disken som är raderad. Mappen alltså. MacPro med 10.6.8

Ursprungligen av reboot81:

Tror det existerar ngn form av bugg 10.x iOS.

Fler som har liknande problem:
http://www.99mac.se/forum/t/319594-komma-at-b...

Möjlig lösning här:
http://www.99mac.se/forum/t/319541-ios-101-ga...

Hjälper inte ...

Har ios 10.1.1 på iPhone och 10.6.8 på MacPro 4,1 och när jag kopplar in phonen på usb och startar programmet Bildinsamling så kommer meddelandet att iPhone är låst med lösenkod och måste låsas upp. Låser upp phonen men samma sak.

Ursprungligen av IngoX:

Ta hjälp av någon i din närhet att installera El Capitan på en ny hårddisk. Gärna en SSD som systemdisk så kommer du uppleva att du har en snabbare dator än nu och som håller sig i synk med övriga iOS- och iCloud-världen ett tag till.

Du kommer kanske även att kunna köra nyare versioner av Adobes CC-svit rakt över. Lämnar åt någon som kan deras prenumerationsprogram bättre att ge råd om du ev ska stanna vid Creative Cloud 2014?

Tack, jag funderar vidare!

Ursprungligen av IngoX:

Du hämtar nyare versioner av Mac OS via appen App Store. Om du inte uppdaterat OS X tidigare via App Store kommer du bara kunna hitta den allra senaste version av OS X som är kompatibel med din mac. Om det är en Mac Pro från 2009 så blir det 10.11 El Capitan du kan ladda ner.

Jag skulle dock vara noggrann med förberedelser innan jag gör ett så stort steg i uppgradering som 10.6 > 10.11. Till att börja med bör du ha minst 4 GB ram i din mac för att El Capitan ska rulla på någorlunda smidigt, även om det formellt räcker med 2 GB.

Det absolut viktigaste är att du har en backup av ditt system så du kan falla tillbaks till det du har idag. Eftersom du har en Mac Pro som kan ha flera hårddiskar i sig skulle jag rekommendera att du klonar din hårddisk till en ny hårddisk som du uppgraderar till 10.11 och behåller den gamla oförändrad som backup att falla tillbaks på.

Om du menar Adobe Creative Cloud (prenumerationsmodellen av Adobeprogrammen) är det något som inte stämmer här, för det tror jag inte någonsin haft stöd för 10.6 Snow Leopard. Antagligen menar du Adobe CS (Creative Suite)? I så fall, bara CS eller någon nyare version CS+siffra? Detta är helt avgörande information för om du kommer kunna köra dessa äldre versioner av Adobe CS-programmen på El Capitan.

Det är rätt, CS6 är det. Fast jag har Illustrator CC och InDesign CC, men Photoshop gick inte att köra CC med detta operativsystemet så det är CS6
Tack för hjälpen, jag får se hur jag går vidare, det verkar inte helt enkelt ...

Ursprungligen av Peter Fahlcrantz:

Har sett detta nu, och kollade upp att dom är från 2009-08-05

Får upp detta när jag kör programuppdatering:

Ursprungligen av IngoX:

Jag frågade dig tidigare vilken mac du har. Du svarade "en Mac Pro som inte går att uppgradera mer". Men sedan har vi försökt tala om att alla Mac Pro kan köra nyare operativsystem än OS X 10.6.8 (olika nyare versioner beroende på årsmodell av Mac Pro). Och därmed skulle du ju kunna synka kontakterna i macen med dina nyare iOS-enheter via iCloud. Uppfattade du det?

Har sett detta nu, och kollade upp att dom är från 2009-08-05