Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Michael Hammarström
  • Namn Michael Hammarström
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2001-05-14
  • Senast aktiv 2013-11-18
  • Antal inlägg 136

Foruminlägg

De senaste inläggen Michael Hammarström har skrivit i forumet.

Ja, Data Rescue II kan vara en räddare i nöden här - som Tangen nämner.

Kolla http://www.prosofteng.com/products/data_rescue.php

Jag erbjuder precis det du efterfrågar.

Du har ett PM

Som jag förstått, och utgår från, så funkar det ändå inte riktigt så.

Beloppet som vidarefaktureras är ju ändå detsamma, såvida du inte väljer att göra ett pålägg på ditt utlägg. Om du i din verksamhet är registrerad för 25% moms, vilket alla tjänsteföretag är, så är det också den momsen som du ska lägga på även om du vidarefakturerar t ex en tågbiljett eller inköp av facklitteratur.

Det är enbart konsumenten som blir drabbad av storleken på momssatsen, som momsregistrerad företagare är det bara pengar som du administrerar en kort tid för statens räkning.

Ursprungligen av tageborg:

Ni talar om olika saker tycker jag. Att ta vidarefakturera är en sak, att ta extra betalt för resor är en annan.

Det funkar som så att så länge du inte specifikt är registrerad för en annan momssats, så är det 25% som gäller - även på utlägg som exempelvis resor.

Du är också helt fri att lägga på så mycket marginal på dina utlägg som du vill, och som du kan motivera.

*Ditt* momspålägg är dock alltid 25%, om det är det du är registrerad för.

Förmodligen hade jag väldigt bra flyt, men jag tänkte bara nämna att jag tog Broken Tooth idag - efter att ha spanat en kort stund igår kväll bara och sedan in idag (utloggad på spaningspunkten) av ren nyfikenhet.

Körde Eagle Eye och spanade, och boom! där var han.

Lite trix att undvika alla Ridge Stalkers runt omkring, men med en väl utplacerad frost trap så tog jag honom : )

Väldigt lägligt, då jag själv dingade 37 igår och han är 37 elite - nu ska jag bara träna upp honom ordentligt, sedan ska jag piska alliance i BG.

Lite fortsatta frågor om våra kära pets:

Har en level 29 Troll Hunter nu, med en Savannah Prowler som hängt med sedan level jättetidigt ..

Är lite sugen på att tämja en ny pet nu när jag går upp till 30, men har inte riktigt bestämt mig för vad. Gillar ju faktiskt katter, inte minst för att de äter både fisk och kött, men vad kör ni övriga som lirar hunters?

/M

Många av våra svenska dagstidningar kör eps i sina flöden, för att de redaktionella systemen är anpassade för eps.

Låter dock underligt att ni stött på problem vid lämning av pdf.

Hur som - det finns väldigt enkla metoder för pdf -> eps konvertering, exempelvis PDF to X från Infomaker i Kalmar. Det gör precis det du är ute efter, dvs ett hotfolder-flöde. Kolla på www.infomaker.se.

Ursprungligen av Tussen69:

jag vet att man kan använda Workgroup Manager för att få sitt skrivbord på servern . så man kan loga in på servern från vilken mac som helst och komma åt sinna program ... men kan man även göra så att om jag lägger till ett typsnitt så vår alla andra användare också det typsnittet i sin InDesign ???

1000 tack för svar ... //Andy

Ja, om ni väljer det arbetssättet så kan du också skapa en Network Mount för en nätverksbaserad Library mapp - som närmast kan liknas vid /Library globalt på varje enskild arbetsstation.

Skapa en Library i förslagsvis Shared Items på servern, dela ut den som vanligt och skapa sedan en Network Mount och specifiera att det är just ett Shared Library.

Filer som du sedan lägger där, i motsvarande mappstruktur som i lokal Library mapp, används sedan av klienterna vid inloggning.

Suitcase Server är ett smidigt arbetssätt om ni redan idag kör Suitcase - dock en kostnadsfråga som förstås måste tas ställning till.

/Michael

Det känns som att alla förutsättningar är rätt i det här fallet, enligt det du säger Richard, och det som förbryllar är att problemet inte är konsekvent.

Med anledning av byte av tryckeri i det här fallet, där de begär ett fast format på sidorna - oavsett format på den trimmade produkten - så har vi valt att lägga färgstrippen samt skärmärken i just instruktionsmarginalen, och inkludera denna vid pdf-export.

Inga konstigheter där egentligen, formatet blir korrekt och de objekt vi lägger i instruktionsmarginalen på dokumentsidan kommer också med som förväntat.

Dock, och det är här jag blir förbryllad - lägger jag dessa objekt på mallsidorna (vilket jag förstås har utgått från att göra) så blir det olika resultat om det är en högersida eller vänstersida.

Instruktionsmarginalen är 22 mm i ytterkant, 0 mm innerkant och vardera 16,5 mm i över- och underkant.

Objekten, dvs färgstripp och skärmärken, är inlagda på samma sätt på mallsidorna - dock anpassat för höger resp. vänster förstås. På högersidan, udda sida, är mallsidans objekt med även på dokumentsidan. På vänstersidan, jämn sida, kommer de inte med - och det är allt som ligger utanför ytterkantens satsyta (men innanför instruktionsmarginalen). Skärmarkeringarna i över- och underkant är dock med.

Som sagt, förbryllande ...

Ok, kan någon förklara detta för mig:

Objekt som jag lägger i instruktionsmarginalen i InDesign, i det här fallet färgstripp och skärmärken för tryckeriet, på mallsidorna - de kommer inte med på vänstersidorna i dokumentet.

De ligger i själva mallsidan, men som sagt inte på sidan.

Det som gör det här så inkonsekvent är att det *enbart* gäller objekt på en vänstersida, och *enbart* om objekten ligger till vänster om satsytan. Objekt i över- och underkant kommer alltså med, samt förstås objekten utanför satsytan på en högersida (som förväntat).

Varför, varför beter sig just vänstersidan på detta sättet? Jag finner ingen logik i det.

/Michael

En pytteliten, men ack så efterlängtad, uppdatering för min del:

Native stöd numera i Raw.plist för Canon EOS 350D.

Kan också meddela att bugfixen jag själv längtat mest efter är åtgärdad!

Scenario:

10.3.9 server, 10.4.2 klienter - användarna i Open Directory, hemmamappar på servern samt ett par sharepoints för produktionsvolymer.

10.3 klienter inga problem, men 10.4 klienter respekterade inte "Inherit from parent" settingen i 10.3.9 server - vilket yttrade sig i att nätverksinloggade användare, trots rwx på group, inte kunde skapa eller ändra mappar i filstrukturen och att ägare på skapade filer sattes till inloggad användare (trots Inherit from parent setting).

10.4.3 har nu löst detta på klientsidan!

/michael

Jag har tänkt att göra precis samma sak, genomföra certifieringsproven men utan att gå själva utbildningen.

Har därför införskaffat följande två böcker för ändamålet:

http://www.adlibris.se/shop/product.asp?isbn=0321278488&mscssid=L6K15E1BH9R58NAXQMHTE1SXXSNJDVM2
http://www.adlibris.se/shop/product.asp?isbn=0321357582&mscssid=L6K15E1BH9R58NAXQMHTE1SXXSNJDVM2

Ett enkelt sätt, utan att grotta i loggar, torde väl vara att gå till aktuell klient och köra Programuppdatering.

Om klienten tar sina uppgraderingar från din uppsatta server, så syns servernamnet i namnlisten för Programuppdatering.

/Micke

Det är faktiskt inte särskilt många som tillverkar sina egna TFT-paneler.

DELL skulle exempelvis aldrig kunna tillverkar, eller köpa, paneler från en och samma tillverkare - pga kapacitet. DELL är just nu världens största köpare av paneler, och mellan tillverkningsserierna är det en salig blandning.

När du köper en skärm, må så vara Apple eller DELL, så kan du med stor säkerhet räkna med att det sitter en panel i från någon av följande tillverkare - de står för merparten av de paneler som tillverkas:

Sharp
Samsung
LG-Philips
AU_optronics
Chi_Mei eller CPT