Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jocke Anka

Jocke Anka

Medlem
  • Registrerad 2003-03-11
  • Senast aktiv 2010-06-22
  • Antal inlägg 114

Foruminlägg

De senaste inläggen Jocke Anka har skrivit i forumet.

Hej.

Jag berättar här om mina katastrofala erfarenheter av Gothnets stadsnät.
Problemet började direkt när vi flyttade in i vårt nya hus som är anslutet till stadsnätet. Detta idiotiska system funkar ungefär som elmarknaden. Ett bolag står för tekniken. Ett annat för datan som strömmar genom sladdarna. En mycket dålig lösning då det alltid slutar med att de skyller på varandra. I det här fallet kan man inte som kund kontakta Gothnet utan måste kontakta den som levererar datan.
Detta var för snart 3 år sen och då hade vi Bredband2 som "leverantör". Det lägger av ständigt och utan förvarning och vi trodde att problemen låg hos Bredband2. Tilläggas kan att de lyckades aldrig skicka ett nytt modem till mig trots minst 10 påstötningar. Vi körde på förre husägarens gamla modem så länge. Till slut fick vi säga upp det pga uteblivet modem och ständigt strul med driften.
Vi bytte till Telia men inget ändrades. Vi fick inget modem trots påstötningar och drifsäkerheten är otroligt dålig. (Till slut fick jag gå till Gothnet å kräva ut ett modem). Jag har varit i kontakt med Telia över 30 gånger och felanmält. Jag har nu tröttnat så mycket att jag skrivit till dem att jag inte tänker betala nästa faktura om inte problemen åtgärdas. Men vart hamnar det brevet i denna jättekoloss som heter Telia? Jag ringde idag och talade om detta för Telia vilket resulterade i att de slänger på luren i örat på mig. Mycket märkligt.
Jag är ganska övertygad om att problemet ligger hos Gothnet. Problemet ligger till viss del också hos Telia som inte tar felanmälningarna på allvar utan den bara försvinner efter ett tag. Jag har frågat dem varje gång jag ringer var förra felanmälningen tog vägen när det fortfarande är fel. -Det ska vara lagat, säger de.
Vad jag undrar över är om fler än jag är drabbad av detta ruttna system och vad man ska göra för att verkligen sätta press på dem. Sverker i Plus? ARN? Konsumentverket.
Vårt enda alternativ är 3G vilket ju funkar ganska bra. Men det säger ju sig själv att det inte är så snabbt.
Hopplöst trött på detta.

TNT tracking sida:

24 mar 2006 08:06 Gothenburg Out For Delivery

Jippie!!!

Jag beställde den 13e mars. Bara BT tangentbord och mus som tillägg.

Den kom inte igår utan nu har TNT tagit över och leverans tidigast imorgon står det. Suck...

Jag har också beställt en Core Duo. I morse när jag kollade på Apples leveransrapport så hade estimerad leveransdag ädrats från 24e till den 22e denna månad. Idag alltså! Jippie! Jag fick beskedet den 15e att den är skickad. En jobbigt väntan har det varit men nu när jag läser att du fått din sitter jag här och väntar på att postgubben ska komma till mig idag också!

Jag var där.
Fräsht, snyggt och mer likt Applestore än Macotekets och InLifes butiker i Stockholm. Lite tomt än men kan nog bli riktigt bra.

Tackar för hjälpen men jag löste det med den smarta funktionen PRINT/SAVE AS PDF.
Sen gick den att importera som banor i Illustrator.

Nej, jag är jävligt dålig på Kyrilliska!
Det är det Rysska alfabetet jag är ute efter...

Tack för ditt svar!

Hmm... Det är CS jag har. Jag får ändå bara frågetecken när jag klistrar in texten. Är det nån speciell inställning jag ska göra? Eller blir det fel vid copy/paste från textedit?

Hej.
Jag behöver ha Cyrillic i Illustrator. Hur gör jag? Vilket typsnitt ska jag välja som har detta som liknar Helvetica?
Den text jag ska klistra in kommer upp rätt i Text Edit.

HJÄLP!

Hej.

Skumt.
Kingla+J är i Quicktime player. Du måste nog ha Pro versionen också.
Då vet jag inte vad det kan vara... Jag använder tyvärr inte iMovie eller iDVD så jag tror inte jag kan hjälpa dig mer.

Hej.

Nej du gör nog inget fel. DV-codecen gör som så att när den visas på datorskärmen blir kvaliteten lite luddig och pixlig. Detta är nog för att äldre datorer ska orka med att visa filmen. Om trycker KRINGLA + J och väljer VIDEO TRACK och HIGH QUALITY ska du se att det ser mycket bättre ut! Alltså kvaliteten finns där men används endast vid uppspelning på TV och vid andra tillfällen.
Du kan i lugn ro fortsätta som vanligt.

Hej,

Jag håller med om att det känns som om det saknas lite vitt. Nu känns allt som om det fått lite fel vitbalans och allt dragit åt det rödbruna hållet.
Kanske lite bilder också? Jag menar förutom i projekten...
Annars gillar jag det avskalade och rena. Känns fräscht på så sätt.

www.oderland.com

Inga dåliga erfarenheter än. Snabba, billiga och pålitliga. Jag har iofs bara haft dem i några veckor men 0-strul än så länge.

Detta har iofs diskuterats i en annan tråd, kommer inte ihåg vilken men gör en sökning.

Fantastiskt jobb! Dessutom helt gratis för oss användare. Bockar och bugar för en mycket hedersvärd insats.

Hej.

Jag skaffade dem precis och jag är jättenöjd än så länge. Billiga, snabba och bra funktioner. Tog 30 minuter från att jag fyllt i formuläret tills jag hade allt aktiverat. Sen 18 timmar för DNSer men det är ju så det är. Jag har haft noll strul.
500mb för 750kr/år är bra tycker jag.
Dock är deras adress: http://www.oderland.com
Den länk du skicka är deras gamla sida som av nån anledning finns kvar...