Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jocke Anka

Jocke Anka

Medlem
  • Registrerad 2003-03-11
  • Senast aktiv 2010-06-22
  • Antal inlägg 114

Foruminlägg

De senaste inläggen Jocke Anka har skrivit i forumet.

OK, se om du kan hitta nått som heter VERTICAL BLUR eller kanske FAST BLUR. Jag brukar göra allt i After Effects och där kan man med FAST BLUR ställa in i vilken riktning.
Har du photoshop kan du göra det med MOTIONBLUR och där ställa riktningen. Då får du importera om dina bilder dock.
Jag har inte gjort det här i FCP så jag kan inte svara exakt på din fråga tyvärr. Hoppas du hittar nått. Annars finns det tredjepartsplugga att skaffa sig.

En liten grej. Du kommer alltid att få aningens flimmer. Du får göra en avvägning på hur mycket du kan tåla. Vi får snällt vänta tills HDTV kommer för att bli av med TVs kassa bild.

Rotera? Ska man ställa TVn på högkant sen då?

Tro mig. Svag oskärpa är receptet. Det är därför det bara läggs i höjdled, så slipper man pajja sidled.
Jag gör alltid så på saker som flimrar och resultatet blir bra.
TV systemet vi har är ju från 50-talet nån gång och man får kompromissa. Ta och kolla på en bild i datorn tagen från TV, helt plötsligt ser den inte så skarp ut.
Det är inte konturerna som är problemet utan ibland blir kontrasten för hög för att TV ska fixa det. Då måste det till utjämnande intilliggandes pixlar. Det är det svag oskärpa i höjdled gör.

Hej.

Det du ska göra är att lägga lite lite oskärpa lodrät, med skippa att lägga det vågrät. Leta efter ett filter som heter BLUR (chansar på namnet) och lägg det på videolagret. 1-2% oskärpa i lodrät borde räcka. Detta är tillräckligt för att göra så bilderna flimrar mindre och inte förstör dem för mycket. Experimentera dig fram med procenten.
Lycka till!

Tack för tipset!

Jag tror det kallas för docusoap, eller så kanske det bara är svengelska? Men jag tror nog faktiskt att jag ändrar till realityshow (Verkliget? Nja...)

Det förra inlägget var dessutom nr 100!

Snyggt och stilrent, men jag är aningen tveksam till den turkosa/ljusblå färgen. Hade kanske varit bättre med en ljust grå färg? Som det är nu verkar den inte passa ihop med de andra färgerna.

Ja, min reel ligger på min hemsida.

go.to/joachim.ljunggren

Tyvärr ingen domän än men det är på väg.
Har precis blivit frilansande grafisk designer.

OK!

Tack för hjälpen! Jag har gjort schellscriptet och det funkar. Just nu går datorn mjukt så det blev ingen skillnad när jag körde skriptet såklart.
Men nu har jag det att plocka fram när det hackar!

Intressant! Tack för hjälpen!

Jag har 8.02 av Stuffit och det hackar ju ändå, så det är nog nått annat program också.

Bara jag nu kunde räkna ut hur jag gör ett sånt där Shellscript! :/

Det räckte tydligen att skriva denna tråd för att skrämma upp datorn.
Nu går den mjukt och fint. Nått den inte riktigt gjort på ett tag.

Mysteriet vad som orsakar detta kvarstår dock...

Tack för alla tips.

Grejjen är ju att det funkar ibland och DATORN är ny med 1Gb internminne. Detta inträffar till synes närsomhelst utan att några program är igång.

Jag vill inte köra några hack för det SKA ju funka.

Att höra att andra har samma problem gör det lite lättare för mig eftersom problemet då säkert är nån bugg i nån drivrutin i X. Dock är det tråkigt att andra har samma problem.

Har också funderat i banorna att det skulle vara nått program som pajjar Quartz Extreme...

Sorry om ordet DATA. Det hängde med mest eftersom jag tycker det är kul att säga DATA. Jag har hatkärlek till meningar som "Min data funkar inte när jag klickar med den". Så därför har jag också börjat säga DATA och DATAN. Jag vet att det heter DATOR och DATORN.

Hej.

Jag har ett problem med att Quartz Extreme tycks stänga av sig då och då. Mer ofta än sällan. Detta märks speciellt när jag förminskar fönster till Docken. Tycker de hackar mer än de borde. Tycker även det påverkar menyer och öppna mappar... Detta är ju subjektivt men jag jobbar med animation och kan se skillnad mellan 50 och 25 bilder i sekunden.
Jag har sökt på detta forumet efter en lösning och har hittat nått om V-nodes etc, men jag har inte blivit klokare för det... Nån som har nått tips som är begripligt?
Jag har en Powerbook 17" 1ghz, 10.3.2. Kört allt i software update så den är tom.

Det gjorde det för mig med men körde SU igen och då fanns iCal där.

Jag håller med!
99film hade varit mycket intressant!
För mig är det alltid oerhört givande att se andras verk och bli inspirerad. Och dessutom ett forum och kontaktnät för oss designers och filmskapare inom tv och film hade varit ovärderligt!