Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Joa...

Joa...

Medlem
  • Registrerad 2003-03-19
  • Senast aktiv 2009-03-19
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen Joa... har skrivit i forumet.

1

Japp, jag gjorde det igår, och nu verkar det funka....bara att sätta igång o göra om allt )

Tack för hjälpen, jag återkommer säkerligen

/joakim

Citat:

Skrevs ursprungligen av glemme
Been there, done that.

Du får radera den databasen som du importerat i och starta om.

/var/db/netinfo/ och sen local.nidb eller network.nidb (förhoppningsvis har du importerat den i en databas som du delar ut)

Har du lite mer otur får du radera
/var/db/SystemConfiguration/preferences.xml i samma veva.

Lycka till!

/glemme

Okaj, netinfo har jag raderat enl. Apples beskrivning. Hur raderar jag preferences.xml, jag har noll koll på terminalen...skall jag starta upp i single mode eller något sånt ?
/joakim

Jag har nog gjort en liten goof, problemet är att jag inte vet hur jag skall få ordning på grejerna igen.

Jag exporterade användarna från en ASIP 6.2-server (typ arkiv-exportera). Därefter flyttade jag den exporterade filen till en annan maskin med OS X Server och gjorde en import (nej, inte med imigration tool eller något sådant, bara rakt av, typ arkiv-importera).

Därefter startar inte Workgroup Manager, eller rättare sagt, den startar, jag kan logga in, därefter krashar WM med felmeddelandet " The Application Workgroup Manager has unexpectedly quit. The system and other applications...etc..).

Hjälp mig, vad skall jag göra???

/joakim

Ryggsäck ja, är det någon som har tips eller länkar?

Är det någon i sverige som säljer Spire´s grejer ?
Spire

Citat:

Skrevs ursprungligen av jimmy
Hej. Har samma problem med en 1GHz G4 och som är av den modell som lanserades i Januari. Alltså med FireWire 800.
Apple har en lösning på detta, som du hittar på :
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107496

Skall man spegla diskar, så kör diskutility från den disk som är uppinstallerad och klar. Definera raiden och kör över hela disken till din speglade volym med Carbon Copy Cloner och det fungerar. Sen kan man ju ta bort den disk som kom med datorn original om man vill det. Finns dock mycket plats i de nya maskinerna för hårddiskar. Klockrent ?! He, he. Vad betyder det ?
Håller med, varför kan de inte göra mjuk och hårdvara kompatibelt ? Herrejösses!

Jo, men nu tänkte jag att 180 giggarna skulle sitta i som original (AppleStore) för att slippa klöddet med Apple ifall något går snett. Vill inte ge dem chansen att säga "Meneh, det där är ju inte originaldiskar...inte vårt problem". Är det möjligt att starta upp från en Firewiredisk med OS X klient, stoppa i X server CD, konfigurera de inbyggda 180-diskarna för Raid 1 och installera X server på dem?

Nej, jag sitter just och skissar på en 1GHz med 2 speglade 180 Gb HD och MacOS X server. Vad ledsen jag blir . Undrar varför det är såhär, 10.2.3. lanserades väl efter 1GHz/800FW, dessutom borde väl OS-utvecklarna ha koll på hårdvarukillarna. Det har ju alltid varit Apples adelsmärke, att de står för både mjuk och hårdvara och att det borgar för kompatibilitet och trygghet. Vad hände ?

En annan fråga: Hur funkar det att importera användare med lösen och allt från ASIP 6.1 till X server...är det klockrent ?

Nån som har något tyck kring att använda Retrospect och LaCies AIT2-bandare (firewire) för klientbackup (och X server) ? Mitt behov är att backa 80-100 Gb, helst på ett band.

/joa...

1