wolf

wolf

Medlem
 • Registrerad 2003-03-19
 • Senast aktiv 2021-09-13
 • Antal inlägg 216

Foruminlägg

De senaste inläggen wolf har skrivit i forumet.

 • Medlem
 • 2021-08-11 10:26
Ursprungligen av frazze:

Ja, det här är en återkommande följetong som aldrig verkar ta slut. För min del så är det bara dn.se av världens alla sitter som uppvisar detta beteende. Visst - det är bara Safari som uppvisar detta beteende, men alla andra site-tillverkare har ju uppenbarligen lyckats med att få det att fungera.
Det finns en utvecklare från DN här på 99mac.se som påstår att det finns flera andra siter som beter sig lika felaktigt som deras egen dn.se, men jag har aldrig fått reda på vilka det är. Och så är vi tillbaka på ruta 1 utan att ha löst det hela...

PS. om nu DN hävdar att dom har hittat en bugg i Safari så borde dom ju skicka in en felrapport till Apple kan jag tycka.

Fortfarande samma problem med dn.se tom efter datorbyte, kör nu MBP16 med MacOS 11.5.1 och senaste Safari, tidigare uppstod samma fel på bl a Expressen och Teknikens Värld men inte sett felet på sista tiden på de siterna. Verkar vara begränsat till Bonnier-ägda siter...

Jag har aldrig upplevt detta fel på andra siter än de ovan nämnda...

 • Medlem
 • 2021-01-08 19:18

Beställde denna i början på december och använt några veckor:
Fäste med laddning på Amazon
Testat med Apple original silikon-MagSafe-skal och telefonen sitter utmärkt. Däremot är klämfästet som ska fästas vent-öppningen lite sämre.
För priset är dock funktionen utmärkt och unik (enda produkten som fanns att köpa i december).

 • Medlem
 • 2020-11-15 11:08

Efter byte av SIM och uppgradering av abo hos Tele 2 så fick jag äntligen se 5G på skärmen, maxvärde på 799,26Mb/s ner och 71,29 Mb/s upp på Birger Jarlsgatan nära Stureplan i fredags.

Ganska imponerande, det snabbaste jag sett på 4G med samma telefon är 326Mb/s...

Någon som vet teoretiskt max 5G på iPhone 12 hos Tele2?

 • Medlem
 • 2020-10-26 09:56

Jag testade i Stockholm City igår, såg inte 5G nånstans...

Ringde Tele2 nyss och de sa att mitt SIM-kort från 2015 var för gammalt. Jag får alltså vänta på ett nytt SIM innan test.

 • Medlem
 • 2020-10-25 11:23
Ursprungligen av mattiL:

Går det att helt stänga av 5G i luren?
Där jag bor lär det ta något år till innan 5G blir tillgängligt och användbart, och då finns nya lurar med bättre effektivitet anar jag.

Man kan välja 4G enbart.

 • Medlem
 • 2020-10-25 10:40
Ursprungligen av kenjon:

Jag ser ingen större nytta med 5G på en telefon. Jag laddar inte ner något förutom uppdateringar av appar och iOS och det gör jag ändå när jag är hemma/på jobbet (med wifi), inte när jag är ute på språng. Vad är det du vill få med 5G?

I princip håller jag med dig (och det är ju också därför 5G-utrullningen tar sån tid). 5G påverkade inte alls mitt köpbeslut.

Men om man nu har en 5G-iPhone så kan det ju vara kul att veta vilken prestanda det blir på olika ställen...

 • Medlem
 • 2020-10-25 08:53

Vad får ni för hastighet på BBK på vilken plats med vilken operatör? Själv har jag ingen 5G alls på det ställen jag testat... (kör själv Tele2, hoppas inte man måste ha nytt SIM...)

Jag ser på Tele2s täckningskarta att de bara täcker extremt centrala delar i Stockholm och Malmö, jag får väl åka dit och testa...
Tele2 5G täckning

 • Medlem
 • 2019-09-20 15:52

Hade vid beställning begärt att telefonen skulle skickas till utlämningsställe direkt för ingen kunde ta emot leveransen. Fick ett SMS att leverans skett, utan uppgift om leveransadress. Kom hem för en stund sedan och telefonen ligger i postlådan!

Det är lite lustigt hur detta kan ske, just idag är nog iPhone Pro en av världens mest heta produkter på tjuvmarknaden...nu hade ju ingen snott den men ändå...
(UPS är leveransansvariga och detta hände i Stockholmsområdet.)

 • Medlem
 • 2019-04-02 19:52
Ursprungligen av Redaktionen:

Sonos Amp är en superladdad förstärkare som binder ihop dina maffiga högtalare med Sonos trådlösa system, och ansluter din skivspelare.

Läs hela artikeln här

Utan RIAA steg tycker jag inte ingressen stämmer. Ett bra RIAA-steg kostar minst en tusing. Istället kan en bra hemmabiostärkare med AirPlay 2 och fler-zonsstöd vara intressant. Man får mer för pengarna i alla fall.

 • Medlem
 • 2019-03-28 09:14
Ursprungligen av sextontio:

Ur mitt perspektiv så är problemet med en tillfällig e-sim-lösning att det fortfarande kan leda till höga kostnader på mitt svenska mobiltelefonabonnemang. När båda SIM-korten är aktiva så innebär det att mina vänner och min familj fortfarande kan söka mig på mitt vanliga telefonnummer vilket leder till högre kostnader för att ta emot samtal. Och om jag tar ut det vanliga SIM-kortet först när jag befinner mig i exempelvis USA (har aldrig varit där) så sägs det att Telia debiterar även röstinspelningarna som mottaget samtal. Det senare gäller hos fler svenska operatörer om jag har förstått det rätt. Så jag tycker inte att det är en särskilt bra lösning.

När jag reser utanför Sverige, Norge och Danmark så brukar jag ta ut mitt svenska abonnemang innan avresa från flygplatsen. Därefter förlitar jag mig på publika Wi-Fi-nät och voice via Messenger eller Skype tills att jag får tag i ett lokalt telefonnummer. Sedan skickar jag bara det lokala numret till mina viktigaste kontakter i Sverige så att det alltid går att nå mig. Förvisso så skulle det ju fungera att låta de fortsätter ringa via sådana där smartappar så som Messenger men tycker inte om att ha det i telefonen, alls.

Du kan få exakt samma funktion med eSIM. Om du vill behålla ditt nuvarande användandemönster så stänger du av roaming när du lämnar landet. Laddar in ett lokalt eSIM och kör på det och skickar det numret till dina kontakter.

Fördelen för dig med eSIM är att du inte behöver fippla med fysiskt SIM och att det potentiellt kan bli billigare eftersom den utländska operatören inte behöver betala för tillverkning och distribution av fysiskt SIM. Du behöver inte heller besöka en affär fysiskt.

 • Medlem
 • 2019-03-27 21:33
Ursprungligen av xms67:

Hur smidigt är det i praktiken att att använda(inte få tag i) eSim? Testade du att växla mellan numren eller höll du dig till eSim hela vistelsen? Tappar man någon funktionalitet?

Det finns väldigt många inställningar, jag valde enbart att köra data via T-mobile och allt annat via Tele2. I praktiken kunde alla nå mig på det svenska numret som vanligt. Man får ju ett amerikanskt nummer också men det ringde jag aldrig från eller tog emot samtal på. Båda abonnemangen är aktiva och man verkar kunna välja precis hur man vill ha det. Jag tappade ingen funktionalitet alls (med mitt förhållandesvis "enkla" användande).

Har man väl hittat en operatör som erbjuder pre-paid data i ett land så räcker ju det ganska bra. I USA funkar som sagt T-mobile och om det inte finns så lär det dyka upp alternativ framöver. Andra alternativ i andra länder kan ju postas i tråden.

Här finns mer info om alla inställningar från T-mobile:
eSIM settings

 • Medlem
 • 2019-03-27 18:34

Reser man utanför EU så är ju eSIM en bra grej på bl a iPhone XS och XR. T ex så kan man då köpa ett billigt lokalt pre-paid abonnemang och köra data + utgående samtal på. Samtidigt är man fortfarande nåbar på sitt svenska nummer. Detta blir normalt väldigt mycket billigare än att köpa utlandspaket eller tilläggsdebitering från en svensk operatör.

I Dubai för en månad sedan så försökte jag köpa ett sådant eSIM abo hos Etisalat. Trots info på deras hemsida så kunde ingen av tre butiker sälja ett sånt abo till mig.

Det gick bättre i USA förra veckan: Jag satsade på T-mobile som normalt är på hugget när det gäller stöd för Apples tech. Testade först butik men de sa att det inte fanns och inte skulle komma. Sen in på hemsidan och fann då följande:

T-Mobile offers three prepaid plans for eSIM activation. They are:
• T-Mobile ONE Prepaid with unlimited voice, text, and data for $70; 30 day expiry with renewal option
• Simply Prepaid with unlimited voice, text, and 10GB of LTE data for $40; 30 day expiry with renewal option
• Tourist Plan with 1000 minutes, unlimited text, and 2GB of LTE data for $30; 21 day expiry

Extremt enkelt att aktivera, man laddar ner en app, väljer vilken plan man vill ha, betalar och sen aktiveras tjänsten direkt.

I mitt fall valde jag nr 2 med 10GB data för $40 = 400:-. Detta kan jämföras med Tele2s datapaket de erbjuder via SMS i USA, 349:- inkl moms för 1GB (Tele2 företags-abo) vilket ger 3 490:- för 10GB. Värst av allt är om man bara surfar på med normaltaxan 20:-/MB vilket ger en kostnad av 200 000:- för 10GB!

Om man reser mycket så kan man ladda ner upp till 10 st eSIM som man kan aktivera efter behov och vilket land man befinner sig i men man kan bara ha två aktiva abo samtidigt.

En mycket bra ny finess!

 • Medlem
 • 2019-01-03 10:19

Mycket utförlig test av HomePod här (faktiskt en av de bästa och mest omfattande jag läst):
https://www.flatpanelshd.com/review.php?subac...

 • Medlem
 • 2018-12-31 16:52
Ursprungligen av bjorsi:

Velar mellan 2 homepod eller en B&O beoplay a9 (vet att det är helt olika produkter och rätt ordentlig prisskillnad).
Någon som har lyssnat på båda? Anledningen till att jag är sugen på beoplay a9 är det estetiska. Vilken setup av dessa två ger bäst ljud?

A9 bör rimligen ha bättre ljud men det blir ju inte lika bra stereobild och spridning på ljudet jämfört med 2 st stereokopplade HomePods.

A9 är ju ganska svårplacerad så där har HomePod betydligt bättre flexibilitet.

Med tanke på priset så kan man ju köpa 4 st HomePods för samma som en A9. Har man 4 i samma rum så blir ljudspridningen definitivt bättre (men då blir det ingen riktig stereo utan nån kvasi-fyrkanalsvariant).

Enbart A9 mk2 funkar med AirPlay 2 och det gör den ganska framtidssäker.

Men - betraktar man A9 som en inredningsdetalj så kan man ju bortse från allt ovan...

 • Medlem
 • 2018-12-20 12:16
Ursprungligen av tei:

Jag håller med.

Drabbas fortfarande av felet då och då. Jag TROR att det uppstår när det gått 24h sedan första besöket till en Bonnier-site sedan Safari startades, men jag är inte helt säker. Det skulle dock förklara varför jag bara upplever felet på helgerna, under vardagarna loggar jag varje dag ur mitt privata datorkonto på morgonen och istället in på mitt jobbkonto och den motsatta proceduren efter arbetsdagens slut. Så ej på helgerna, då är det privata kontot inloggat utan avbrott.

Hursomhelst, jag ser ingen som helst aktivitet ut från Safari när jag har detta problem – en pcap visar ingen request och ingen ssl-handshake, det är helt dött.

Det är fortfarande strul för mig med Mac OS 10.14.2 och Safari 12.0.2. När Safari varit igång en längre tid så funkar inte dn.se, expressen.se, teknikensvarld.se etc.

Omstart av Safari löser alltid problemet.