Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas Rönnqvist
  • Registrerad 2003-03-24
  • Senast aktiv 2010-03-03
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas Rönnqvist har skrivit i forumet.

bump...

Kan man på nåt vis byta hela kabelknippet mellan logicboard (? ) och skärm eller är det mer realistiskt att försöka skarva ihop de trasiga småkablarna?

Tog tag i det hela och skruvade isär iBooken idag. Provade möbeltassvarianten utan att lyckas förbättra skärmen. När jag öppnade datorn mer för att kolla in grafikkortskretsen upptäckte jag vad som antagligen orsakar problemet: gångjärnet till skärmen har gnagt sönder en del på kablarna som går ut till skärmen. Man ser lite småkablar som är av sticka ut. Det känns irriterande och som om det kommer att bli svårt att laga.

Är det nån som har haft samma problem och i så fall hur har ni lyckats lösa det?

apple4ever - Du kan vara lugn. Jag har redan googlat om det här men inte hittat något. Tack.

Okonventionella lösningar, det är det som ger power! Finns det mer info om felet någonstans och typ foton av vart man ska sätta tassen (om den inte bara var ett skämt)?

Jag har en iBook G3 800 mhz där skärmen inte fungerar exakt som den ska. Den har tidigar pendlat mellan att visa allt kraftigt rosa-färgat och att visa kritvitt som turkost. Numera är det nästan bara det senare problemet som gäller, alltså att vitt visas som turkost. Om man ansluter en extern skärm ser färgerna ut exakt som de ska så jag antar att det är nåt glapp i kopplingen till skärmen i iBooken. Har en annan dator som jag använder idag men jag tänkte att jag kunde försöka fixa till min iBook. I och med att det borde vara nån typ av glapp hade jag tänkt öppna den och se om jag hittar något.

Det jag undrar är alltså vad det skulle kunna vara för typ av fel och hur enkelt det är att fixa sånt här själv. Hur gör man?

Tjena!

För andra gången har jag råkat ut för att laddaren till min iBook G3 (vit) har pajat. Macsupporten säljer nya för hutlösa 790, så nu undrar jag om nån vet vart man kan hitta dessa billigare.

Tackar.

Ursprungligen av Spiken:

Jag läste något om någon som bytte ut den inbygda slot-in-läsaren mot en dvd-brännare. Tror inte det var allt för dyrt, men garantin kan man nog säga adjö till...

Njae, jag frågade applesupporten om möjligheten att installera en intern men det verkade svårt. Man kanske får byta den själv i så fall.

Ursprungligen av screwpull:

Firewire är det som gäller om du frågar mig, USB fungerar men mkt strul tycker jag. Har haft massa problem. Sen ska de ha någon form av "Bufferunderrun" funktion. Dels har du denna http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=5010055973 sen har mackoteket kampanj på brännare. En Formac brännare inkl Toast för 849 bagis..... http://www.macoteket.se/items.cgi?type=item&cathegory=49473&group=normal&stamp=1090187044&extended_info=342601

Lycka till!

Tack så mycket. Är det någon som har erfarenhet av brännaren "LaCie CD-RW FireWire-enhet 52 x" som applestore säljer? Är den stabil?

När jag köpte min iBook 800 gjorde jag misstaget att köpa versionen utan DVD/CD-RW-enhet. Det har jag haft tid att ångra. Nu är det alltså dags att köpa en extern dylik eller eventuellt bara en CD-RW-enhet. Söker alltså en brännare som fungerar med en iBook 800 med OSX. En någorlunda billig modell som är totalt pålitlig. Har annars en erfarenhet av att det är lite av ett lotteri att bränna cd-skivor. Ibland lyckas det och ibland inte. Finns det någon lämplig modell för ca 1000 kr eller mindre?

Är det någon som har koll på vart man kan köpa de billigaste Compact Flash-korten? Funderar även på om huruvida det finns en kvalitetsskillnad mellan olika kort. M a o hur billiga CF-kort kan man köpa och i så fall var någonstans?

"Kommer aldrig att hända. Macens marknadsdel är alldeles för liten. Dom enda spelen jag köper är dom som portar sina spel direkt till Macen, vilket är Blizzard bland annat."

Vad innebär detta att ett spel är "portat till mac"? Betyder det att det finns en version av spelet som fungerar till både mac och pc? Om detta stämmer och blizzard portar alla sina spel borde t.ex. Diablo II fungera med OSX?

Det talas om att priset på Ixus 400 kommer att sänkas när Ixus 500 dyker upp (pricerunners forum) men det verkar som om 500 redan är här. Underligt. Ixus 430 som jag tror är en vidareutveckling av 400 är billigare än sin föregångare. Också underligt.

Tjo!

Är det någon som har koll på om man kan ersätta ibook-tangentbordet med ett arabiskt dito? Finns det lösa tangeter med andra teckenuppsättningar att köpa?

Jag har förlorat appleworks. Formaterade datorn och upptäckte efteråt att programmet saknades. Har föreställt mig att appleworks ingick i OSX och därmed installeras från operativssytemets CDs. Var får man appleworks ifrån? Har man endast tillgång till den installerad versionen som finns på datorn när man köper den??

ok. så enkelt alltså!. merci.

Har råkat installera X11 och en del andra grejer som jag inte förstår eller har plats för. Hade därför tänkt formatera min iBook (OSX). Hur gör man ("format c:" känns inte så användbart längre)?