Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
viktorg

viktorg

Medlem
  • Registrerad 2003-04-11
  • Senast aktiv 2007-06-13
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen viktorg har skrivit i forumet.

Fortfarande ingen som vet något om detta?

Nu har jag läst igenom typ alla trådar om GPS-mottagare på 99mac och jag är bara ännu mer förvirrad än innan.

Jag har Route 66 European 2004 och ska köpa en GPS-mottagare till en ibook 12". Vilken ska jag välja? Den ska vara billig och fungera friktionsfritt. Jag behöver inga fancy funktioner, bara position.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Anders Täpp
Hur kan man förresten vara homofobisk om man inte ens vet det minsta lilla om din person? Du är ju totalt anonym.

Ja, jag undrar också hur man kan ta till homofobiska machouttryck som fjolla om en person som man inte känner. Men det var ju tyvärr just vad du gjorde.

Att du saknar sakliga argument ser jag som ett slut på den här diskussionen.

Hursomhelst: Jag vet att det inte är välkommet med politiska argument i det här forumet och i fortsättningen ska jag göra mitt bästa för att undvika dessa diskussioner.

Jag tycker dock att det är en naiv inställning - allt är politiskt, men det är bara det som inte tillhör normaliteten som definieras som politiskt. Uppfattningen att piratkopiering är fel är politisk, åsikter om Apples strategier är politiska - och som man brukar säga, det privata är politiskt. På samma sätt som du irriteras av mina argument så irriteras jag över de argument som du inte uppfattar som politiska.

Men visst, eftersom diskussioner av det här slaget inte ger mer än den barnsliga glädjen i att kasta skit så är det meningslöst att fortsätta.

/Viktor

Jag hade väntat mig någon form av nyliberal argumentation, istället får jag smaka på gammal hederlig homofobi. Man upphör aldrig att förvånas.

Det var ett sakligt bemötande.

Jag kan definiera tillgängligt: Det finns att ladda ner illegalt via din underjordiska favoritkanal för piratkopierade programvaror.

Därmed inte sagt att jag gjort det, så bespara mig moralismerna.

Däremot så ser jag inget omoraliskt i att göra så, och håller inte alls med om att det här forumet är för fint för att diskutera piratkopiering ur ett politiskt perspektiv (möjligen är det för bajsnödigt liberalt för att kunna duskutera det).
Inte heller ser jag något fel i att använda illegalt tillförskanskade programvarorna i sitt yrke - och tjäna pengar genom användandet av programmet. Fundamentet för vår samhällsordning är att arbetarklassen är skild från produktionsmedlen, och därmed tvingad till exploatering i fabrikerna (eller på kontoren). Att stjäla tillbaka produktionsmedlen är ett motstånd mot denna uppenbart orätfärdiga samhällsordning. Att riva ner stängslen kring den intellektuella egendomsrätten är att köra in en käpp i det kapitalistiska hjulet, och att stjäla produktionsmedel från kapitalisterna är bara att ta tillbaka vad som redan stulits ifrån arbetarklassen.

Det enda jag inte accepterar i form av piratkopiering är individer som tar betalt för piratkopierade filer - som förvandlar dem till varor. Piratkopiering är en attack mot bytesvärdet, att ta betalt för stulna bruksvärden är att jämställa med kapitalistiskt handlande.

Sedan tycker jag förstås också att det är vidrigt när anställda stjäl programvara för att företaget de är anstälda av inte vill använda sina pengar på att köpa in ny mjukvara. Det är vidrigt eftersom de stjäl åt sin chef, och inte tjänar sina egna klassintressen (såvida de inte är ackordanställda och deras arbete underlättas väsentligt av den nya mjukvaran).

För att undvika skitstormen som antagligen kommer att uppstå av det här inlägget så kan jag slutligen påpeka att jag personligen äger licenser till alla program jag använder, inte alls har något orent mjöl i påsen, och att jag på inget sätt ämnar uppmuntra till lagbrott utan endast presenterar information. Så som sagt, bespara mig era moralismer.

Betaversioner av Acrobat 6 och Acrobat 6 Professionals finns nu tillgängligt för de av oss som inte anser det nödvändigt att betala för programvara.

/Viktor

Finns en ny beta ute nu.

/Viktor

Senast redigerat 2003-04-27 08:59
Citat:

de har rent av gjort försämringar i 10:an i jämförelse med 9:an

Vilka då? Sämre stabilitet? Min uppfattning är att det tillkommit fler och fler funktioner, men väldigt få som är meningsfulla att använda. Jag hoppas på att de bygger en ny version från scratch till nästa uppdatering (v12), så vi äntligen får en cocoa-applikation. Men det är nog för mycket att hoppas på. I stället får vi nog se fler meningslösa funktioner som "symbol spray" och linsöverstrålning. Usch.

Citat:

Sjysst bild förresten, Viktorg? Jag är också lagd åt det hållet, politiskt?

Tack så mycket.

/Viktor

Jag tror inte att de privata bolagen är särskilt svårövertalade i fråga om att implementera repressionsmekanismer i sin programvara: Det ligger inte minst i deras intresse att myndigheterna kan avända sig av bakdörrarna för att stoppa, eller åtminstone begränsa, inkräktande på deras intellektuella egendom (stoppa piratkopiering, etc).

Men hela diskussionen är tyvärr ganska konspirativ och egentligen ointressant. Det finns betydligt värre aspekter av det amerikanska samhället. Som jag skrev i mitt föregående inlägg:

Är inte USA en polisstat? Lägger de inte orimligt stor del av BNP på repression? Bombar de inte fram nya marknader för amerikanska företag?

Sedan skulle man också kunna tillägga: Agerar de inte i strid med folkrätten? Är de inte världens största bidragsgivare till flertalet korrupta och antidemokratiska apartheidstater? Och är det inte konstigt hur de tenderar att nyligen ha varit de största finansiärerna till just de grupperingar som de idag utmålar som hoten mot "demokratin"? Och att de struntat fullständigt i vilka brott dessa grupper begått, så länge de i övrigt agerat i överensstämmelse med usa-administrationens intressen?

Summa sumarum: Jag blir irriterad på individer som drar kritik mot usa upp i näsan. För det första är det inte det amerikanska folket som bär skulden för den amerikanska överklassens övergrepp, och därför har de ingen anledning att försvara övergreppen.
För det andra är det perverst att försvara dessa övergrepp.

Ledsen om jag överreagerar, tyvärr så har jag varit på lite väl dåligt humör på sistonde.
Ursäkta! Var inte meningen att skapa debatt.

/Viktor

Kul skämt förresten.

/Viktor

Citat:

men att huvudtaget folk skämtar om att USA skulle vara en polisstat som tvingar privata bolag att bygga bakdörrar i deras operativsystem är väldigt trist.

Är inte USA en polisstat? Lägger de inte orimligt stor del av BNP på repression? Bombar de inte fram nya marknader för amerikanska företag?

Eller har jag missat något? Det sorgliga skulle möjligtvis vara att antyda någon slags konspiration, men det måste väl anses vara ett faktum att de amerikanska företagens intressen går hand i hand med den amerikanska statens. Och den ena handen vet som bekant vad den andra gör.

/Viktor

Jag tog just bort ett av mina mailkonton för att testa och mycket riktigt så är det brevlådan till det kontot som raderas, inte alla andra mail.
Om man inte har kopierat över de mail man tagit emot med det kontot till andra mappar så försvinner de. De andra mailen, och de man kopierat, förblir orörda.

/Viktor

Är det jag som läser slarvigt eller är det ni? Som jag förstår det så är det de mail som är mottagna med det konto man raderar som försvinner, om man klickar "ja" i en dialogruta som frågar om man vill ta bort mailen. Inte alla andra mail. Eller?

Det är alltså inte fråga om någon bugg utan om en otydlig funktion.

En rekommendation skulle i så fall kunna vara att läsa varningsmeddelanden innan man släntrianmässigt klickar ok. Det brukar undvika många tråkiga problem.

/Viktor

Spontant så tycker jag att metall är grymt, så länge resten av designen är genomarbetad. Safari är den överlägset snyggaste browsern. Men risken är förstås att det blir för mycket av det goda, och om metall-looken tar över hela systemet blir det inte så kul.

Är det inte rimligt att anta att det borde komma skins, på samma sätt som det nu går att ändra delar av utseendet med tex CandyBar?

/Viktor