Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Castbroke

Castbroke

Medlem
  • Registrerad 2003-09-13
  • Senast aktiv 2004-01-05
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Castbroke har skrivit i forumet.

1

Datorn jag använder har en AMD Athlon 1200MHz processor och 512 Mb i RAM, med XP Corp. Ed. som operativsystem, om det spelar någon roll.

Hallå där,

jag skrev om detta problem för ca ett halvår sedan, fick ingen direkt hjälp då, men plötsligt så hade det löst sig av sig självt utan att jag vet hur (ja, jag använder pc)... Men nu har jag tvunget formaterat datorn och problemet uppstår igen, kanske nån kan hjälpa mig nu...

Jag installerar Logic 5.5 och ställer in programmet för mitt ljudkort Waveterminal 192M med de senaste ASIO 2.0 drivrutinerna. Sen installerar jag några VST pluggar och allt fungerar som det ska fortfarnade.
Men så fort jag drar in några DirectX pluggar så hänger sig Logic redan vid uppstarten av programmet! Jag hinner komma till "ASIO 2.0 : Waveterminal 192M DirectShow Init". Där hänger sig programmet.

Jag förstår verkligen inte vad det är som är fel och jag blir så väldigt frustrerad.

Har nån varit med om nåt liknande eller har nån en idé om vad som kan vara problemet?

Tack

Tja,

Jag spelar in mina egna trummor på mina inspelningar, för jag vill fånga känslan av att lira på riktigt. Men de låter inte så värst bra, så jag vill trigga andra ljud utifrån mina egna flerkanalsinspelade trummor.
Är det nån som vet ngn lämplig plugg för detta? Allra bäst vore att hitta en plugg som kan läsa av en audio fil och efter ett ställt treshold göra MIDI data av topparna, så att jag kan få ett midispår utifrån min baskagge kanal t ex och sedan låta den trigga exempelvis drumkit from hell.
Jag blev tipsad om DrumaGog men den fyller inte mina behov, jag vill ha mera kontroll än så som den ger mig. Jag vill kunna ställa velocity eller liknande anslagsvärde...

Jaha, jag glömde tydligen att skriva att det är just de jag använder. ASIO 2.0 - Waveterminal 192M kallas den...

Jag har på nåt mirakulöst och högst obegripligt sätt fått Logic att fungera nu, men det är väldigt ostabilt och hänger sig titt som tätt... Väldigt irriterande.

Tja, När jag installerar Logic 5.5 så verkar allt vara okej och jag kommer in i programmet som man ska och Audio hardware preferences rutan kommer upp. Jag har ett EgoSys Waveterminal 192M ljudkort i datorn, så jag ställer in dettas drivrutiner i Logic.
Sen när jag laddar programmet igen så hänger det sig redan vid initialiseringen av DirectShow drivrutinerna för samma ljudkort.
Jag lyckas få i gång programmet om jag går in Logic mappen och tar bort filen MDDirectShow2.dll, men vad som händer då är att jag går miste om funktionen att kunna använda DirectX pluggar. Och jag kan inte arbeta så, det här suger.

Nån som har nån idé?

Jag har naturligtvis kollat upp de senaste drivrutinerna för mitt ljudkort och jag håller på att installera en Logic 5.5.1 update nu men det ser inte ljust ut.

1