Vad folk än skriver i denna tråden kommer det inte att påverka svenska språkets fortsatta utveckling. Det ligger inte i våra händer att bevare ett genuint färdigutvecklat språk utan snarare att göra oss förstådda som så många redan påpekat. Det är roligt att läsa igenom denna tråden och se alla möjliga och omöjliga felaktigheter; såväl retoriskt som syntaktiskt och även nere på stavningsnivån. Detta då gällande folk som påpekar att vi borde vårda vårat språk.
Mitt skriftlige språk anpassas efter situationen; alltså hur jag mår just när jag skriver likaväl som i vilken kontext min skrift hamnar i. Ibland har jag ett mer avslappnat skriftspråk, men andra gånger är jag mer strikt. Det är inte val jag gör utan det blir så av ren automatik. Chattar jag med någon hinner jag inte sitta och korrekturläsa allt jag skriver, men skriver jag ett inlägg på ett forum kan jag iaf se till så att det ser begripligt ut och är lättförståeligt. Skulle jag enbart gå efter att skriva så korrekt som möjligt skulle lika många missförstå som om jag skrev bedrägligt felaktigt. En bra text fångar läsarens intresse samtidigt som den gör sig förstådd och håller läsaren tillräckligt intresserad för att läsa vidare.
När jag nu ändå brytt mig om att svara på den här tråden, som jag tänkt lämna ifred sen jag kollade den sist, kan jag likaväl peka på något annat som många verkar förbise vad gäller felaktigheter i de flesta svenskars språkbruk. Förkortningar ska enligt normalkorrekt skriftspråk ha särskiljda bokstäver och detta görs med punkter. Hur många följer denna regeln? Jag kan själv erkänna att jag inte beaktar denna regeln mer än när det gäller inlämningar i skolan. Jag läser till svensklärare och det vi lär oss där är att man ska kunna vara flexibel i sitt språk. Språk är inte heller begränsat till skrift och tal. Spårk kan även innefatta bilder, musik och andra kommunikationsmedel. Betyder då denna trådens titel att folk på 99:an inte vårdar sin musik?
Jag tänker inte korrekturläsa detta inlägget och är väl medveten om att det kan finnas stavfel lika väl som grammatiska misstag, men jag hoppas i alla fall att jag gjort mig förstådd. Åter till min första instans i inlägget. Vi som individer kan inte ändra på språket eller språkbruket, men vi kan se till oss själva och göra vad vi själva anser nödvändigt för vårat eget lingvistiska välbefinnande. Det är den stora massan som styr hus språket utvecklas och har så alltid varit. Svenska Akademien har egentligen inte till uppgift att tillrättavisa oss. Deras uppgift är att påvisa vad som är normalkorrekt just nu.
En text är inte bättre än den gör sig i ett specifikt sammanhang, för en specifik publik och med ett specifikt ändamål. Jag språkar, vad gör ni?