Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
taffel

taffel

Medlem
  • Registrerad 2005-01-13
  • Senast aktiv 2011-01-15
  • Antal inlägg 93

Foruminlägg

De senaste inläggen taffel har skrivit i forumet.

Oj vad bökigt det var att få hem den alls! Safari ville inte vara med på noterna. Men nu sitter den där och blänker och är min allra första egentillagda plugg.

Snabbt bredband som jag har vill jag ändå instämma i det Arete säger - länkar till den sista hälften av nyheterna vore finfint!

Nej, de är fantastiska... för att vara vad de är - praktiskt taget gratis.

Man får se Garageband mest som ett skissverktyg - man spelar in sin grej med "stråkar" och "kontrabas" och sen om man orkar och har tid och råd och kontakter och sånt där så blir det med stråkar och kontrabas utan citationstecken i framtiden.

Nu hänger jag inte med - vad exakt gör den för något? (Har inte PC så jag kan inte kolla själv...)

Skaparna av 99mac var säkert vana att datorer var en grabbgrej, vilket man kan förstå, men tyvärr tycker jag att det fortfarande är för mycket av grabbighet där (kanske p.g.a för många finniga hackers som inte gör något annat än postar hela dagarna). Där kan man ju söka efter inlägg om internminne (typ) och hamna i trådar där man får söka internminnesinfon i inläggskedjor där hälften bara är långa tävlingar i vem som kan dra flest sexistiska skämt. Rätt trist.

Trodde att det skulle vara så här också, men det var det ju till min förvåning inte alls!

Det har varit rätt kul att läsa om alla vedermödor som rakning kan åsamka er, förresten...

Eller "det"?

Nej, allvarligt talat, instämmer i ovanstående.

Ursprungligen av Volantiz:

"men om du menar att få en enda loop i en låt att ha en helt annan hastighet än de andra så tror jag att det enda sättet är att ändra låtens tempo, exportera den kanalen till iTunes, sätta rätt låttempo i GB och sen dra iTunesfilen dit?"

Det där låter ju helt fantastiskt omständigt
Och folk säger att den applikationen är extremt lättanvänd.. .. kanske för att kopiera radiodängor iofs..

Haha, ja det är omständigt. Har inte ens orkat prova det i praktiken, bara gissat att det var det jag skulle måsta göra i en låt där jag ville ha en trumloop i halvtempo gentemot resten av låten.

Applikationen är ju extremt lättanvänd, men den är väl inte riktigt tänkt för de behov avnändare på din nivå har...

Vet inte om jag fattar vad du menar riktigt nu, men om du menar att få en enda loop i en låt att ha en helt annan hastighet än de andra så tror jag att det enda sättet är att ändra låtens tempo, exportera den kanalen till iTunes, sätta rätt låttempo i GB och sen dra iTunesfilen dit?

Haha, reSet - du är så... reSet! Det lyser upp ens dag...

Oj, vad fint allt blev!

@Arete: Det kommer väl alltid att, samtidigt, finnas olika uppfattningar om vad den allmänna forumstämningen ska vara, så det finns nog inget svar på det.

Jag tror förresten att det där med "gjorde på en minut i natt när jag var full" nog ibland kan vara folks sätt att skydda sig lite mot eventuella negativa kommentarer, kanske inte så mycket för att få andra att vara snälla som för att kunna stå ut med kritiken inför sig själv om den där minuten själ inte faller folk i smaken...

Äh, det ska bli roligt att lägga upp något här och bli sågad - eller så blir det en sån där brasklapp som du och sisältää efterlyser, vi får se...

@PF: Är det dags för dig att fylla i Vad-dricks-ikväll-tråden?

Haha, sorry. Tenderar att haka på det sätt den jag pratar med skriver på och kom just från en messenger-konversation med en kompis som var gemen...

@arete:

jag skulle tro att han menar (för så ser det ut lite i mina ögon också) att du å ena sidan är för att man ska skriva det man tänker och associera fritt, även på temat att man mår illa av det man hör (om jag förstod dig rätt) och å andra sidan beskriver hur det svider när man får hård kritik på något man ägnat 2 timmar (eller 2 månader) åt att lägga ner sin själ i?

det är lite motsägelsefullt, men båda kan ju fortfarande vara sanna, du vet hur det kan svida, men är ändå hellre med om att det svider, och kanske t.o.m. på ett sätt som du upplever som onödig kritik, än att det är tomt i kommentarsforumet?

jag har varit här för kort tid för att veta om du verkligen varit med om hur det känns när folk sågar fritt ur hjärtat, eller om det här ligger på ett teoretiskt plan för dig...

vad gäller "kicken ska vara mer snärtig, sången missar tonart i andra refrängen" så är det nog inte den typen av konstruktiva kommentarer som är upphov till den här tråden...

Ursprungligen av sisältää:

Dumb Dan fick en del om kräkningar men jag är säker på att Arete inte menade att mobba DD. [/SIZE]

Jag är också säker på att han inte menade att mobba, men den typen av kommentarer är ändå det som får t.ex. mig att tvivla på att jag någonsin kommer att våga lägga upp något här - det här känns väldigt mycket som ett vardagsrum för folk som inte håller på med "kommersiell" (whatever that is) musik och jag tycker det är kanon att ni har ett vardagsrum i etern, men jag tror också att mängden vardagsrumsbekväma kommentarer (sånt som man sitter i soffan och kastar ur sig till kompisar som vet vem man är och vad man menar) kan göra att man inte uppfattar det här som ett mångfaldsforum och att det påverkar det kloon beskriver som "det aktiva 99musiks mångfald" åt ett smalare håll.

Det behöver ju å andra sidan inte alls vara något negativt, det finns väl hur många kommersiella forum som helst om man vill det, och jag tycker att många av er som är "smalare" ändå ofta har mycket bra att tillföra när ni kommenterar musik som inte riktigt är er påse eller är gjord av folk som kanske befinner sig på en lägre kunskapsnivå än många av er. Jag hade inte trott att så många skulle ta sig tid att svara på min panik-tråd, t.ex., så jag är liksom glad för det och förväntar mig inte att ni ska gilla min musik för det...

Min åsikt om det där med att lägga ut sin musik för kommentarer är dock att det faktiskt är att blotta sig själv rätt mycket, oavsett vilken nivå man befinner sig på, och att det därför är helt helt helt onödigt med kommentarer av typen "inte min påse, zappar vidare" med eller utan tillägg av ett "usch". Det tillför ändå någon slags negativ energi, hur sant det än är det folk skrivit ovan om att man får acceptera att alla inte gillar det man gör.