Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan_a

johan_a

Medlem
  • Registrerad 2003-06-21
  • Senast aktiv 2009-01-06
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen johan_a har skrivit i forumet.

Tack för tipset, tyvärr hjälpte det inte. Jag har nämligen en IDE CDläsare och hårddiskarna är satta på id 0,1...

Hej!

Jag har försökt få igång en gammal G3/300(beige-tower) med UltraWideSCSI2 kort utan framgång. Jag förutsätter att det är något "SCSI" problem eftersom jag precis använt alla hårddiskar.

Min konfiguration:
G3/300 med ATTO Express PCI SCSI kort
1 4Gb och en 9 Gb HD

4Gb HDn har jag utan problem fått att fungera, men 9 GB får jag inte igång. Jag har provat både med och utan 4 Gb:s HDn. Hårddiskarna är inställda med olika SCSI nr.
När jag startat min dator med 9 GB igång står det efter plinget Can't find: Can't find: Can't find Osv. Iband har det kommit Can't find samt UltraScsi nånting.

Någon som har ett allmänt tips på vad man kan göra? Ska SCSI-kedjan termineras på något sätt? Jag har provat koppla in Hårddiskarna i olika ordning.

Hej!!

Tack så mycket för alla bra svar! Jag tror nog tyvärr inte en server skulle löna sig i vårt läge. Vi har inget behov av fil och mailservrar (eftersom får ISP inte tillåter detta) och jag hade tänkt sätta upp en enkel MySQL server på en av arbetsdatorerna för internt bruk. Den enda fördelen jag kan se är att backupen av information skulle ske på ett enklare sätt.

Den enda ekonomiska aspekten jag kan se på det hela är om man kunda använda äldre datorer uppkopplade mot en snabb server för att på detta sättet inte behöva köpa nya moderna datorer hela tiden. Då hade det kanske räckt att köpa en ny server. Men jag antar att det inte funkar på det sättet...

Tack för era svar!

Hej!

Alla pratar ju om hur fint det är med servrar osv idag. Jag undrar om ett mindre kontor på 10 datorer skulle ha nytta av någon serverlösning. Vad jag förstår finns det väll både en mjukvarudel och en hårdvarudel där varje dator startar från en server. Vad är det som gör att man kan använda denna nätverksstart? Är det en vanlig Mac med OSX server installerat eller måste det vara en Xserve?

Hej!

Jag har gjort ett litet "terminal"-script för att ta en backup av en MySQL databas. Mitt problem är nu hur jag ska köra detta scriptet automatiskt.
De olika sätten jag har användning av är:
-Starta scriptet när datorn startar
-Starta scriptet när datorn stängs
-Starta scriptet en viss tid på dygnet (om datorn är igång)

Hur fixar jag med detta på bästa sätt?

Hej!!

Vi pratade lite med Stelvio och de skickade en demo på ett mycket kompentent lönesystem. Det kan nog bli mycket interesant när detta programmet blir färdigt. I dagsläget fanns demon bara till MacOsX men skulle även släppas till OS9.

Vi använder också Hansa, men det programmet har ju ingen lönedel.

Hej!!

Tack för alla svar!

Anledningen till att Aquarios inte riktigt duger idag kan tyvärr inte jag svara på eftersom jag inte kan ett dugg om ekonomi
Det handlar om att man bara kunde lägga in 30 poster per lön eller något liknande vilket inte passar vårat lönesystem. Förhoppningsvis kommer Aquarios att fixa detta till nyår.

Företaget har lite över 50 anställda och att lägga ut redovisningen har jag åtminstonde för mig att detta är dyrt. Stämmer inte detta?

Självklart finns det ett behov på macsidan. Tyvärr är det ju så att Hogia läggs ner 1/1-05 vilket gör att tiden snart gått ut. Har inte Aquarios eller någon annan fixat ett fungerande lönesystem innan blir man ju tyvärr tvungen att gå över till Windows.

Hej!

Tyvärr är det ju så att Hogia lägger ner Macstödet för sitt lönesystem. Då återstår så vitt jag vet bara Acquarios-lön vilket tyvärr inte fullt ut räcker för mina behov. Jag undrar om ni kanske känner till något annat löneprogram för mac som riktar sig åt medelstora företag.

Mycket tacksam för svar!

Hej!

Jag har problem med min PowerMac G4 933 och Sony 21" skärm. Av någon anledning börjar skärmen blinka våldsamt ibland (ungefär som om man hela tiden byter upplösning). Jag tror inte det är skärmen i och med att den funkar till andra datorer. Det är inte mjukvaran iom att jag precis nyinstallera OSX. Jag testade och ta ut och blåsa rent grafikkortet. Det hjälpte, skärmen blinkar inte MEN nu är bara 800*600 en rekommenderad upplösning. Jag kan dock köra som vanligt om jag går ifrån rekommendationerna.

Vad kan vara fel? Har någon hört talas om något liknande?