Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SnowFlax

SnowFlax

Medlem
  • Plats Lund
  • Sysselsättning Macanvändare sedan 2003. Började med en iBook på 800 MHz och fastnade totalt.
  • Registrerad 2003-07-15
  • Senast aktiv 2019-07-21
  • Antal inlägg 70

Foruminlägg

De senaste inläggen SnowFlax har skrivit i forumet.

Namnger liksom många andra efter ett tema. Hemma använder jag mig av figurerna från serien Asterix & Obelix. På andra ställen Astrid Lindgrens karaktärer och personer i Sovjetunionen.

Jag skulle inte tveka en sekund avseende att kryptera kommunikationen på det trådlösa nätverket. Det är hur enkelt som helst att avlyssna all kommunikation (läs: användarnamn & lösenord) som skickas okrypterat. Det finns t.o.m. ett tillägg till Firefox som gör just detta: Firesheep

Ursprungligen av johan_fbg:

Jag antog det men visste inte riktigt hur jag skulle söka då jag var helt grön på området och knappt ens visste vad jag var ute efter.

Tack för alla tips, ska gå igenom de med gruppen i morgon. Skriver självklart en liten kort kommentar i tråden när vi valt mjukvara och argument till den samma.

Inte för att vara sån men… Vad valde ni?

Ursprungligen av MackeK:

Grattis

Får man fråga när du beställde och om du beställde med en nano ? Vem ringde du och klagade på ? Jag funderar på och avbeställa min och gå och köpa i butik, applestore verkar vara det långsammaste alternativet

Tack så mycket. Ber om ursäkt för att svaret dröjt lite.
Jag beställde även en iPod nano. För att klaga ringde jag 020-788 799.
Som det står i tidigare inlägg: är du inte student (eller på något annat sätt kan få 10% studentrabatt) finns det inget syfte med att beställa från Applestore. Jag har själv riktigt goda erfarenheter av Dustin Home och rekommenderar företaget.

Jag har upptäckt att min Macbook automatiskt ändrar ljusstyrkan på bildskärmen beroende på hur ljust det är i rummet. Går det att stänga av detta på något sätt?
Är i övrigt grymt nöjd Macbooken. De senaste två månaderna har jag haft en iBook G4 800MHz som primär dator och det var minst sagt lite långsamt vid multitasking. Med Macbooken ser jag knappt skymten av badbollen. Datorn känns väldigt välgjord och jag hoppas att den ska hålla minst lika länge som min iBook, utan att kännas seg.

EDIT:

Att det var så enkelt…
Tack "mmmikael"!

Senast redigerat 2008-11-01 18:57

Nu har min Macbook levererats
Budet kom vid 14-tiden, dvs de lyssnade till min uppmaning att komma efter 12. Det lönar sig ibland att klaga!

UPS… Vilket företag. Enligt nedanstående information (bild) ska de ha försökt lämna ett paket åt mig kl 0900 i dag, men "Mottagaren var ej tillgänglig[…]" LÖGN! Jag var hemma fram till kl 1000. Ringde UPS och var riktigt nära på att ge de en furirsutskällning som heter duga, men lugnade ner mig och nöjde mig med att skälla lite. Nåväl, de skulle i alla fall lägga in en anteckning till budet att jag är hemma efter 1200 i morgon. Hoppas verkligen att UPS sköter sig denna gång. Efter att ha läst erfarenheter av UPS ger jag inte mycket för det företaget.
Man får det man betalar för heter det, men i det här fallet hade jag gärna betalat några hundringar i frakt och fått paketet till Posten istället.

Till min rubrik. Jag är lite nyfiken, är det någon som vet varför paketet först har kommit till Kastrup, därefter, Sturup, därefter tillbaka över bron till Kastrup och så tillbaka till Sturup? Verkar inte riktigt klokt

Ursprungligen av Adrian B:

Precis. Vi kan till och med göra en ekvation av det.

Ny Mac = Mac OS X + iLife
Mac OS X separat ≠ Mac OS X + iLife

Enkelt va?

Med risk för att vara en riktig besserwisser, men å andra sidan matematisk korrekt, bör ekvationerna formuleras:
Ny Mac => Mac OS X + iLife
Mac OS X separat ≠> Mac OS X + iLife

=> utläses medför
≠> utläses medför inte

Ty. om jag i ekv Ny Mac = Mac OS X + iLife löser ut iLife.
iLife = Ny Mac - Mac OS X. Då borde väl priset höjas en aning på iLife?

EDIT: Vad gör man inte för att slippa tentaplugga och räkna matte

Ursprungligen av 834:

Det var inte meningen att trampa på några tår här.

Jag borde såklart skrivit:
Den garanti man får genom den lagstadgade treåriga reklamationsrätten.

För skillnaden är ju inte så stor, det är ju fortfarande så att om det är något fel på grejerna och du inte har åstadkommit det själv så kan du få varan utbytt.

Det är lugna puckar!

Ursprungligen av 834:

1 år mer än de lagstadgade 3 åren = 4 års garanti? Grymt!

"Here we go again"
Det finns ingen treårig garanti. Garanti innebär att det är försäljaren som ska bevisa att felet inte fanns med vid köpet. Apple tillämpar ett års garanti. Det finns dock något som heter reklamationsrätt. Den är lagstadgad och den är på tre år (från inköpet). Reklamationsrätt innebär att det är köparen som ska bevisa att felet fanns vid inköpet.

"Att det ska vara så svårt..."

Ursprungligen av Kajan:

Är folk säkra på att det som ska "betalas tillbaka" vid studentkampanjen för en iPod Nano inte kommer tillbaka via rabatter nästa gång man handlar via applestore?

Utan man får pengarna i näven?

Bara en fråga som dök upp, för det brukar alltid vara nått "men" med allt sånt.

Eftersom det står om "bankavgift" och "banköverföring" i villkoren vore det konstigt om återbetalningen inte är annat än pengar.

Min 12" iBook G4 800MHz har hängt med ett bra tag nu, men äntligen… En 13" Macbook 2GHz, standardkonfig är beställd. Passade på att nyttja "Back-to-school"-kampanjen och betalar 275 kr för en röd iPod Nano 8GB. När jag fått tillbaka 1100-kronor på kampanjen blir min kostnad för Macbooken och iPoden strax över 11000.
Det tråkiga är dock väntan. Preliminär leverans 3-4 november. Det enda positiva är att det blir efter en matte-tenta och inte före.

Ursprungligen av ninjamac:

Exakt, praktiskt taget ordagrant, så här lät det när Apple skippade floppydriven!

Ta bort skiten. Ingen drive = lättare, mindre dator som drar mindre batteri. Dessutom har senaste generationernas notebook-superdrives varit så kassa så de knappt är användbara.. Nej, ta bort dödvikten. Mycket bättre med en valfri extern. Och vill jag ta med mig någon film eller något gör jag hellre det på hårddisken eller på något usbminne.

Vi slopandet av diskettstationen fanns det ett inarbetat alternativ: cd-läsaren. Vad finns det som i dag ersätter en superdrive?
Jag kan hålla med om att på en dator som MBA är superdrive irrelevant; prio ett är formatet, batteritiden och vikten. En MBA är i mitt tycke i första hand bärbar, därefter dator (lite slarvigt uttryckt). Det vill säga den är gjort för att användas på fältet, utan att det finns behov av en superdrive. På en MB(P) däremot, som somliga använder som enda dator finns det ett stort behov av en optisk enhet, om inte annat så för att digitalisera sitt musikbibliotek från cd. Jag använder sällan cd-läsaren på min iBook, men eftersom iBooken är min primära dator vill jag ha möjligheten att använda cd/dvd.
Jag har lite svårt att se hur en optisk enhet påverkar batteritiden, om man inte använder den. Kan du förklara?

Fixat. Baron

Ni kan gärna ta bort "imported_SnowFlax"

Köpte för ett tag sedan ett Kingstonminne till min iBook G4 800MHz (Köpt i december 2003). När jag har datorn ansluten till elnätet fungerar allt perfekt, men direkt när jag kör på batterikraft låser sig datorn. Oftast hinner jag komma till inloggningsrutan, i bästa fall logga in, innan datorn fryser/låser sig.
Har kört Memtest i ca 12 h med den nya minnet utan att programmet upptäcker något fel. Använder jag original-minnet fungerar datorn även med batteridrift.

Kan det vara något annat som strular, än det nya minnet? Vill ogärna skicka tillbaka ett helt minne (som det ju faktiskt är enl Memtest) och debiteras för felsökningen samt frakten.