Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
coffeepunk

coffeepunk

Medlem
  • Namn Jörgen Nilsson
  • Plats Ronneby
  • Sysselsättning Web Professional
  • Registrerad 2003-09-09
  • Senast aktiv 2014-02-11
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen coffeepunk har skrivit i forumet.

Pratade med företaget som levererade datorn igår. De sa att jag kunde komma förbi när som helst idag så kollar deras tekniker på det. Om det behövs så byter de ut disken, om det inte hjälper så skeppar de iväg den till Apple. Jag behöver inte stå för några kostnader enligt dem. Vi får se om de kan fixa det eller inte.

Sent i fredags eftermiddag fick vi in två helt nya Macbook Pro 2.53 med 250gb 7200 hårddiskar. Båda datorerna är identiska i sin konfiguration. Problemet är att min dator vibrerar rätt mycket, samt att hårddisken är väldigt högljud. Den dator min kollega fick är helt tyst och vibrerar ingeting alls. Efter diverse sökningar på google så verkar det vara ett återkommande problem. Själva chassit är i sig också lite skevt, så att högra nedre hörnet hänger lite i luften, så att datorn vickar när man trycker på hörnet.

Var inne på Macsupport i Malmö i lördags och pratade med dem, de hade inga tekniker inne och de menade att det vara bara att komma in så kollar de på det eftersom datorn är helt ny. Dock bor jag inte i Malmö, så på måndag morgon ringer jag Apple support och ser vad de har att säga samt det företag som levererade datorn.

Är det fler som har råkat ut för samma sak? Hittade denna posten i forumet och ett par liknande på andra forum. Det är inte min första laptop och varken den dyraste eller billigaste, men det är första gången jag är lite besviken på en dators kvalite och särskilt när den kommer från Apple och särskilt när det är den grymmaste bärbara de har att erbjuda, om man bortser från skärmen då den "bara" är 15 tum

Eftersom den andra datorn som levererades är exakt likadan och är knäpptyst samt inte vibrerar alls samt att det är många andra som har rapporterat samma och liknande symtom. Så känns det rätt uppenbart att det är något som är fel på min dator.

Vi har valt att inte öppna upp och kolla hårddisken eller byta ut den för att inte riskera att garantin ryker. Men allt som verkar behövas är att byta hårddisk och rätt till släden som hårddisken sitter i. Tyvärr känns det som att det hela kan ta rätt lång tid då datorn antagligen måste skeppas hit och dit. Hur fungerar det med ersättningsdatorer? Skickas de direkt och man byter datorer vid leverans? Någon som vet?

Någon som upplevt problem med SSH kopplingar och NFS shares till Linux serever efter uppgradering till 10.4.8? Jag får konstiga "time out" fel och allt som oftast så hänger sig terminalen när jag har en ssh koppling igång. Både SSH och NFS fungerade strålande igår, uppgraderade idag morse och kunde helt plötsligt inte ansluta vi NFS till min Linux Server (Ubuntu).

Fler som har stött på liknande problem? Linux servern är helt oförändrad och inga uppdateringar eller konfigurationer har skett på den, så jag tror inte att det är den som strular.

Trevlig helg på er!

Jag kan bara hålla med Syrsa. Om det bara gäller ett projekt så är det definitvt värt att kolla in Basecamp. Är det bara en list funktion ni behöver så är ta-da list helt okay, fast jag vet inte om den klarar av flera olika nivåer, eftersom jag själv aldrig har använt ta-da list på det sättet.

Hej!

Det går att skapa denna typ av navigation på flera sätt. Finns en väldigt bra artikel på A List Apart som kan hjälpa dig på vägen. Allt du behöver göra är att skriva om CSS-filen, vilket i detta fallet är inte är speciellt svårt om man kan grunderna i CSS.

Du hittar exemplet på följande url

http://www.alistapart.com/articles/complexdynamiclists/

Du kan ladda ner exempel filerna här

http://www.alistapart.com/d/complexdynamiclists/examples.zip

Så svaret är att det definitivt går att skapa den typen av navigation du är ute efter på statiska sidor. Sidorna behöver t ex empel inte vara skriva i JSP eller PHP och ha en databas i grunden. Även om detta ofta hjälper

Lycka till!

// Coffee

Jag har fått samma problem med THPS4 i 10.4, har dock aldrig haft något problem i tidigare versioner av OS X. Tråden är rätt gammal, men det kanske är någon som har något svar?

Tackar för det! Har postat frågan där nu

//Jörgen

Hej!

Finns här möjligtvis någon som vet något om teckensnittet Eurotype? Kan inte hitta något användbart via google till exempel. Eurotype verkar finns till både Windows och OS X, stämmer detta? Är Eurotype freeware? Var kommer det ifrån? Vem har gjort det? All information är välkommen.

//Jörgen

Hej!

Jag har ett otroligt iriterande problem. Uppgraderade till OS X 10.3 vilket medförde att jag inte längre kunde spela Sim City 4 då skärmen blir helt svart och säger att den horisiontiela refresh rate är out of range. Så jag installerade minsta möjliga av OS X 10.2 igen och byter bara disk när jag vill spela. Nu har jag införskaffat World Of Warcraft och får samma problem, saken är den att WOW har OS X 10.3.5 som systemkrav. Så därför kan jag inte spela spelet alls.

Kort alltså: Skärmen blir svart i OS 10.3.* men inte i 10.2.* när jag spelar Sim City 4. Någon som vet varför eller hur man kan åtgärda detta? Är i desperat behov av hjälp

Har letat på apple.se men kan inte hitta något och inte på nätet heller.

//Jörgen

Ps. Har ett 128 mb nVidia kort och PowerMac G4 1.25

Senast redigerat 2005-02-14 15:50

Någon som kan svara på varför mina alias inte sätts permanent när jag skriver in dem i terminalen. Jobbar ganska mycket mot MySQL och då är det skönt att ha mysql och mysqladmin som alias t ex.

Kör jag följnade:
alias mysql=/usr/local/mysql/bin/mysql

Så fungerar det alias bara så länge jag har terminal fönstret öppet, stänger jag det så gäller det inte längre eller finns kvar kanske är bättre uttryckt.

Dock har jag löst detta "problem" genom att skriva in mina alias direkt i .profile. Är detta bra eller dåligt? Bör man göra på något annat sätt? Går det att sätta permanenta alias, med hjälp av alias kommandot? Jag kanske missar någon växel eller annat.

Har test att sätta olika alias som root också, men samma sak där, så fort jag stänger terminal fönstret så är alias:et borta.

Tackar för det! Ska testa det senare idag. Låter ju vettigt om inte annat

Är det någon som vet hur man ändrar den bild som kommer upp i Eudora när man har fått ny e-post samt den som säger att det inte finns någon ny e-post? Som det är nu så är den taskig bild på tre små grisar och en kanin i en hat. Jag retar ihjäl mig på dessa två bilder, tycker de verkligen är hemska

Skulle vilja byta ut dem mot två egna och undrar om det är någon som vet om det går och hur i sådana fall? Har googlat lite och även kollat på Eudoras webbplats, men kan inte hitta något.

Använder Eudora 6.1.1

Har ett litet irreterande problem med mitt USB minne. Det är ett Sandisk cruzer mini 128mb. Det fungerar alldeles utmärkt, men det tråkiga är att när jag stoppar minnet i tangentbordet så kommer det upp en varningsruta som säger att det inte finns tillräckligt med ström för att driva enheten.

Stoppar jag minnet direkt i datorn, usb porten på baksidan alltså, så fungerar det utan problem, men det är ganska bökigt att krypa under skrivbordet varje gång man ska ta det med mig eller stoppa tillbaka det.

Kan jag på något sätt höja strömförsörjningen till tagentbordet eller liknande så att jag slipper krypa under skrivbordet? Jag vill helst inte flytta burken bara för att kunna använda minnet på ett smidigt sätt. Någon som har en lösning, förutom att skaffa en förlängningssladd? Kanske någon form av usb hub kan fungera?

Datorn är en standard PowerMac G4 1,25 Hz, med spegeldörrar.

Har samma problem som Randall och när jag kör det kommando som är till för att uppdatera databasen så kommer det upp en hel rad med filer där det står "permission denied". Jag antar att detta beror på att jag inte har rätt rättigheter. Någon som vet hur man sätter dessa?

Det är inte själva "javan" som är problemt. Då det kommer installerat med OSX. Det fungerar jättebra att skriva javakod i textEditorn eller word för den delen och sen kompilera och köra koden via terminalen.

Det jag söker är själva utvecklingsverktygen som gör det lite enklare att sitta och koda "javan".

Tackar för länktipset till pepsan, verkar finnas en hel del bra info där!