Hej!

Jag har precis gått över till Mac och OSX, så jag har inte så stor koll på vad som finns, vad som är bra och var man hittar det. Jag är också helt ny när det gäller Java programmering.

Det jag undrar över är vilka utvecklingsverktyg för Java som finns på OSX plattformen.

Jag har lyckats snoka reda på att JBuilder7 ska kunna gå att använda och jag hittade det efter stor möda på Borlands ftp site. Har dock inte tankat ner det och installerat det då jag sitter på modem hemma

Men hur fungerar JBuilder7 på macen? Är det stabilt, flyter det på bra, hyffsat lätt att använda?

Sen finns ju det inbyggda Project Builder, som jag inte har lyckats få ett bra grepp om. Men det är kanske detta man ska satsa på?

Det vore väldigt shysst om någon kunde tipsa mig om en liten textEditor för Java, med funktioner som lite kliptext och syntax "highlight". Stödjer BBEdit Java?

Som sagt, har massor av frågor om hur det är att utveckla Java på Mac och OSX. Har kvar en PC laptop, men känner att jag verkligen vill använda Macen för det här. Annars så får jag bita i gräset och köra JBuilder9 under WinXP, för det är det som gäller på skolan och för Java kurserna, men jag är övertygad om att det går likabra att köra det under OSX.

Hoppas någon har några bra svar!
Tack på förhand
/Jörgen