Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
[rahmqvist]

[rahmqvist]

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2003-09-16
  • Senast aktiv 2016-10-18
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen [rahmqvist] har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Ferengi:

OK, Inet har skickat SSD disken, beställde följande: Adapterkit Monteringsram 2.5" till 3.5" Silver, Samsung 750-Series EVO 500GB
Så i helgen blir det lite meckande med imacen.

Har dock redan börjat lite och stött på patrull.
Min befintliga disk som sitter i verkar inte må så bra. Tänkte göra det enkelt för mig och bara klona över allt till en extern disk med Super Duper. Det gick tyvärr inte då Super Duper rapporterade fel. Fick dock över hela användarekatalogen så det viktigaste är sparat.

Jag verkar också ha förlagt originalskivorna som kom med iMacen, 7 år är en lång tid...
Jag har följande på skiva - Tiger och Leopard. Nedtankat ifrån App store så har jag Lion liggande på en hårddisk.

Min plan är att byta den gamla disken mot den nya SSD:en och installera ett nytt system på den. Men med vilket OS är det bäst att börja med? Funkar det att börja med antingen Tiger eller Leopard och sen gå vidare till Lion eller hur skall jag göra?
Vet att Apple kan vara kinkiga med vilket OS man skall använda så tänkte att det är lika bra att fråga här först så jag slipper nervösa sammanbrott i helgen...

Hur gick det? Fick du några nervösa sammanbrott, eller gick allt som det skulle?

Får man fråga hur du gick tillväga? Jag sitter också på en iMac late 2009 och behöver verkligen byta till en SSD. Fråga är bara hur? både med hårdvara och mjukvara. Jag har kollat på ifixit (https://www.ifixit.com/Guide/Installing+iMac+...) och funderar på om man verkligen behöver ta bort den optiska spelaren.

Om jag låter den gamla hårddisken sitta kvar (vilken fortfarande fungerar) blir det om inget annat en bra plats för lagring av bilder osv. Men som du skriver #mauserman låter det som att det går att byta ut den existerande hårddisken till en SSD. Behöver man komplettera med extra delar om man gör på ditt vis?

Samt vad använde du för SSD och vilken skulle du rekommendera?

Senast redigerat 2015-12-04 15:37

Ok, om man vill ta sig in i sin Hi-fi gör man det på egen risk. Det är lätt hänt att den kan skadas på ett eller annat vis. Man behöver två skruvmejslar (platta), en att trycka i mellan den svarta fronten och den vita yttrekanten. Den andra att lösgöra den svarta tunna skal som är på klistrat. Under detta skal ligger en massa skruvar som gör det lätt att ta sig in. Lätt som in i. Jag förstörde dock min ganska mycket när jag gjorde detta. men jag ville in, för basen i min ipod hi-fi hade lagt av och apple skulle ta 2800kr för att laga den. Medan en snäll elektronik gubbe tog 400kr. Men nu när man vet hur man gör så ska det nog gå lättare. Jag har dock inte hittat någon på nätet som har tagit sig in ipod hi-fi:n. kanske den första här då..

Hej, här kommer glädjande besked för dom som vill öppna sin ipod hi-fi. Jag har lykats få upp den och kommer att lägga upp bilder, på hur det går till!

Kommer dock att lägga upp dom i morgon. nu ska jag bygga pepparkakshus!

Jag är behov av lite hjälp. Jag har har en imac G5 20", min hårddisk håller på att krascha... I alla fall misstänker jag att den håller på att dö, när jag gör skriv kontroll får jag bara upp en massa röd text med meddelandet " fel på nodstruktur" "behöver repareras". Nu fram till problemet, hur jag byter ut HD:en har jag hittat som ett pdf från apple http://manuals.info.apple.com/s/imacg5_20inch_HardDrive.pdf men var hittar jag en hårddisk? var köper man en hårddisk till min älskade iMac?

Jag har ett problem och hoppas att någon kan hjälpa mig! Ett av de mest spelade spelen på min dator är StarCraft. Men det upp står ett problem när jag och mina kompisar ska spela, de har pc och jag sitter på en mac. Vi har kopplat ihop oss med hjälp av min AirPort Express och allt verkar funka. Men när vi ska spela så laggar det som in i, och jag misstänker att det är jag som är boven i dramat. Detta gäller även när jag är ute på Battle.net och spelar där funkar det bra om jag spelar mot en person men när det kommer in fler i leken så laggar det så man inte kan spela. Jag vet inte om man kan göra något åt detta. Men jag hoppas någon kan komma med en mirakel kur och hjälpa mig! Jag måste spela StarCraft!

Jag har en fråga till, som kanske inte hör hemma under spelrubriken. Men nätverket med AirPort Express är inte snabbt inte snabbt alls! jag har en iMac G5 och min kompis har en nyare pc latop och när vi ska ladda över filer tillvarandra så kommer vi inte upp i mer än 3kb/sec.. Kan man trimma sin AirPort? För de 54 Mbit/s som apple utlovar existerar inte!

OK, kan ingen förklara hur detta komma påverka mig som mac användare? på ett enkelt sätt.

kommer det slutas att göra program till macar med IBM macar om något år eller så? eller påverkar det ingeting? kommer det mer virus till mac eller mer program/spel? varför gå över till 64mbit prossesor och sedanb gå tillbaka till 32. vilket är bäst?
måste jag få massa fula klistermärken på min mac? vad händer med Cell-prosessorn som IBM/toshiba/sony gjorde, kommer man använda den i datorer eller bara i spel konsoller? varför är den så bra?

kan ingen förklara?

1