Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan_tanying

johan_tanying

Medlem
  • Namn Johan Nilsson
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Arkitekt
  • Registrerad 2003-09-16
  • Senast aktiv 2021-11-03
  • Antal inlägg 6436

Foruminlägg

De senaste inläggen johan_tanying har skrivit i forumet.

Ursprungligen av juanito:

Aherm host host,  Music lista borde det ju vara. ?

Ack tocken däringa ännu modärnare modärniteter. Det går inte att hålla isär dem alla...

Använder själv inte någon av musikströmningstjänsterna, utan håller mig till mitt gamla hederliga iTunes-bibliotek och min vinyl!

Ursprungligen av juanito:

Kul med mera fart i denna tråd när macradion tar över snart.

Ännu roligare att vi aldrig kommer att få facit då frågeställningen varit inaktuell i flera år!

Men som en samlingsplats för åsk- och regnlåtar är tråden lysande. Kanske att någon kan sätta ihop en tocken däringa modärn Spotify-lista över samtliga låtar i tråden!

QT7 är den största anledningen till att jag fortfarande kör High Sierra... Men snart blir det ohållbart då annan programvara kommer kräva modernare OS.

Ursprungligen av omartint:

Kan absolut förstå behovet av en modernare plattform, och att det är besvärligt att underhålla flera olika. Skulle dock önska att ni döpt det till något annat än Macradion. Namnet signalerar ju att det är mest en launcher och infosida för era poddar och YouTube-klipp, än vad det är en egen community med fokus nyheter och forum.

Hear hear! Skulle ju gått alldeles utmärkt att flytta över namn och adress till nya forumet (även om nu inte gamla användare och trådar/poster kan föras över).

[gammal_stöt]Men så är jag ju iofs bara intresserad av forumdelen - anser att poddar och youtube-klipp är ett vansinnigt tidsödande och ineffektivt sätt att ta till sig information och dessutom enkelriktat.[/gammal_stöt]

Senast redigerat 2021-11-24 22:49

Så om man redan är registrerad på Teknikveckan ska man kunna logga in med det kontot på Macradion också?

[gammal stöt] Kan verkligen inte påstå att jag varit aktiv på TV. Tittat in då och då men har aldrig blivit vän med det " moderna och luftiga" flödet och ofoget med att man skall behöva klicka på pilar för att visa svar på enskilda poster inne i tråden. Eller kan man få ett "rent" old school forumflöde från äldst till nyast? Hittar ingen inställning. Ja ja, man vänjer väl sig... [/gammal stöt]

Registrerade mig tydligen 2003-09-16, dvs drygt 18 år. Måste ha varit på min PMG4 Yikes!-tid. Och 99macs bruna medaljongtapet-tid. Håhå jaja.

Ursprungligen av Snoopy:

14” silver 32GB, 8 kärnor, ersätter 2011 MBP 15” . Vill jag ha fler kärnor får jag käka vindruvor, farten bör räcka och bli över med denna.
Strömadaptern är det kabel Usb-c till MagSafe eller skall man betala 595kr extra?

Grattis! Men hur har du lyckats hålla liv i 15-tummaren så länge? Tack vare det ökända grafikkortsproblemet fick jag bytt ut moderkortet i min early 2011 efter ca 3,5 år. Efter ytterligare 3,5 år var det dags igen, men då var reparationsprogrammet slut sen länge och Apple ville inte ta i burken med tång. Inte ens Troy i Jönköping lyckades få liv i liket... Annars hade jag gärna haft den ett tag till. Bästa datorn jag haft.

Nu har jag en 15" 2017 (uttagen 2018) som redan fått nytt tangentbord (dvs hela topcase) två gånger på Apples bekostnad. Skitdator... För nästan exakt samma peng som den kostade (42000 inkl 1TB SSD, donglar etc) kan jag nu får en 16" M1 Max med 32-kärnig grafikprocessor 32 GB minne och 1 TB SSD. Shut up and take my money!

Slå en signal till Troy Elliot i Jönköping. Duktig. Han har hållit på länge med reparationer och kanske kan hjälpa till med både reservdel och montering. Engelsman så föredrar engelska men svenska går bra det med.

http://www.mactek.se/

Om du bootar från datorns interna disk, kopplar in den externa och kör själva programmen därifrån bör det väl funka? Genom Rosetta 2 i värsta fall. Men att boota från extern disk med ett system installerat för en intel-dator är nog omöjligt, ja.

Jag gillar Argon "Radio" från Hifiklubben. De låter (IMHO) tillräckligt bra som köksradio, den är snygg och den är faktiskt också en riktig FM-radio! Himla skönt att kunna lyssna på något när och hur som helst utan att behöva fippla med telefonen...

Verkar ju vara en riktigt bra deal! Den 10? 12? 14?-in-one Hyperdrive-hub jag skaffade i samband med min 15" MBP 2017 kostade betydligt mer utan SSD-funktion.

Behöver jag den? Njaaa... Vill jag ha en? Definitivt!

Tillägg: Nu vet jag varför jag måste ha en - som backup-disk till min dagliga SuperDuper-kloning! Då slipper jag ha den lösa 2,5"-disken som nu är permanent inkopplad via en av hubarna.

Ursprungligen av CekariYH:

Vilken N.2 NVMe SSD som är någorlunda snabb ska man satsa på?

Funderar på detta: Kingston SSD

men har lite dålig erfarenhet med Kingstons SD-kort.

Just M2-SSD har jag ingen erfarenhet av, men har skaffat ett gäng prisbilliga 2,5" SSDer från Kingston och skruvat in i både pc-laptops och i en mac mini som en del av en hemsnickrad fusion drive. Inga problem även flera år efteråt. Vad gäller SD-kort och USB-minnen har Kingston funkat bra för mig även om jag i regel kör SanDisk.

Ursprungligen av Redaktionen:

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Läs hela artikeln här

Kul! Påminner om Smart Air i Kina som för ett antal år sedan helt enkelt spände fast ett HEPA-filter på en vanlig bordsfläkt. Funkade kanonbra! Nu har de utvecklats och erbjuder också "möbler" lika Ikeas sideboard.

Så här började det:

Och här är deras pall med inbyggd luftrenare "sqair":
https://smartairfilters.com/en/product/sqair-...

Bärbart? Dvs lätt att ta med vid behov? Proffs/hemmabruk? Dvs är dottern yrkesarbetande eller gäller det skolpresentationer?

Bara sluta med att göra allt tunnare maskiner. För-i-helvete...

Om det blir som på renderingen sitter portarna alldeles för tätt. Två usb-stickor av vanlig typ kommer krocka med varandra, och man får nog näppeligen plats med sina tjocka fingrar när usb c-kontakter skall tas i och ur. Med tanke på usb c:s skakiga historia med dåligt isittande kontakter är det nog lätt hänt att oavsiktligt avmontera pryttlar som sitter i kontakterna intill.

Och plexiglas? Finns ju inget mer repkänsligt på den här planeten...

Nåja. Den som lever får se.

Det är ju en skrivare som fortfarande säljs, så borde inte vara några problem? Kollat HPs supportsida?
https://support.hp.com/us-en/document/c034886...