Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pallanders

Pallanders

Medlem
  • Registrerad 2003-10-14
  • Senast aktiv 2008-04-12
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Pallanders har skrivit i forumet.

1

När jag försöker uppgradera från iLife 03 till 04 på min PowerBook G4 550Mhz säger den att det finns program öppna och vägrar starta installationen. Det är inga program öppna! Vad göra?
Anders Å

Jag har två hårddiskar från en G4 som dog sotdöden. Jag har läst om en adapter som man kan koppla ihop lös hårddisk och USB med men kan inte hitta tillbaka till sajten. Är det någon som prövat detta? Jag har en iMac på gång. Finns det ngt annat sätt att lösa det på? Sätta in en gammal hårddisk i den och flytta material min externa WD-disk kanske?

Att banda parallellt är en bra idé, och det har jag gjort i olika sammanhang. Om inte annat för att våra Panasonic ***-4oo - kameror stänger av efter 6 min om man inte bandar trots att jag kör dem med nätadapter. Dumt! (kan man ändra på detta? någon?)Vi får dock problem när föreställningarna blir längre än 90-bandet.
Med flerkamerauppställningar kan man ju skifta band succesivt men annars blir det ett tråkigt avbrott, kanske mitt i ett finalnummer.

[QUOTE="Creops"]Du ska ha lite prestanda i disken för att det ska gå bra.
tex en liten 2,5tums som får ström av FW är på tok för litet.

Ju större, snabbare och mera chacheminne desto bättre.

I första hand har jag tänkt använda den dädr jag har tillgång till nätspänning. Det skulle vara ett sätt att hoppa över den tidsödande inläsningen från kamera.

Kan man använda vilken lös Firewire-hårddisk som helst som lager vid live-videoinspelning?

Jag vill gärna ha över bilder och videosnuttar från telefonen till min G4, som ej har bluetooth. Den programskiva som följer med är bara för nya Windowsprogram, urdåligt! Finns det något program att ladda ner så att jag kan använda USB-sladden?
Anders Å

Vi har skaffat tre G-4 för musik och videoredigering. Vi är Mac-noviser och upplever en hel del frustration när vi inte kan använda oss av våra PC-"rutiner".
Min fråga gäller DVD-brännarna. De vill att man skall välja region. Men det vore dumt att låsa dem i region 2 eftersom vi ibland behöver använda CD eller CD-ROM från andra regioner. Vad göra?

För övrigt undrar jag om fler upplevt att Final Cut Express v. 1.0.1 renderar långsamt med 1,25 Mhz och 768 MB ram. Blir det skillnad om vi uppgraderar till v. 2.0?

Skulle också vilja ha tips om det finns någon litteratur typ "MAC for Dummies"

MVH

Anders Åsberg
Porthälla gymnasium
Partille

Dummie

Denna burk är ju ett måste för alla oss som gillar filmer men hatar reklamavbrott. Nu behöver man bara köra igång burken strax innan filmen startar, pausa och sedan återkomma 5-10 minuter senare och börja titta på filmen. Reklamen snabbspolar man smidigt förbi! Yes

Anders Å

1