Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
apple4ever

apple4ever

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2003-10-29
  • Senast aktiv 2014-01-06
  • Antal inlägg 2158

Foruminlägg

De senaste inläggen apple4ever har skrivit i forumet.

MPEG Streamclip, testa det. Ha en trevlig kväll.

Jag vet inte hur man får den att dyka upp som en lagringsenhet tyvärr, men själv brukar jag köra kameran min mot programmet Bildinsamling. Inte riktigt vad du söker kanske, men värt att prova om 7D:n funkar mot Bildinsamling.

EDIT: Mor min plockar sina bilder direkt ifrån sin 450D över USB via EOS Utility, från Canon. Jag ser ingen anledning till att detta inte skulle fungera. Dock är jag lite osäker på själva processen, ifall man får fram en lista med bilder att välja eller om den tar över allt automatiskt.

#2 skulle nog vara det bästa. MvH

edit: Ifall det är så att du bara ska kolla på den så brukar det i den gamla prokjektmappen finnas en .mov-fil som du kan spela upp direkt i QuickTime.

Börja lite snabbt med att prova det man oftast ska prova först: Kör en skivkontroll och reparera skivbehörigheter i programmet Skivverktyg och starta sedan om datorn. Bara något sådant enkelt kan hjälpa ibland, själva reparationen av skivbehörigheter alltså.

Ta en titt på hur själva stereo-mixen du bouncat ser ut, kan ju hända att det klipper lite lite granna, då får du kanske sänka mastern lite. Jag använder själv Audacity för att analysera vågformerna.

Jag har varit med om samma fenomen i alla ljudprogram jag har provat, vare sig det varit Pro Tools eller Cubase, så har det varit precis samma problem som du stött på - förmodligen. Nämligen att det låter fint i programmet, även om stereo-mixen klipper lite, men låter skit när man fört ut materialet - då har det bara varit att sänka antingen ett visst instrument marginellt eller mastervolymen.

2st FireWire var skönt. Tangentbordet var riktigt underbart och jag gillade designen bättre än dagens MacBooks. Idag, med dagens batterier, så är väl modulariteten oftast överflödig, men ändå så kan det vara bra om man vill växla mellan en extra hårddisk och en SuperDrive t.ex. Men mest av allt gillade jag Pismon som helhet, det hade liksom allt man då kunde önska sig av en bärbar.

Nu är det "varmt" och skönt, det solar på och ligger närmare nollstrecket nu. Hm... det ryktas om att ännu ett snöväder ska sparka igång, jag hoppas inte det för jag måste verkligen ta körlektioner snart.

Det verkar som om Borås ligger i lä nu, men det är svinkallt. -23 läste jag av på termometern för ett par timmar sedan, jag vågar inte titta igen för hundarna måste rastas och står det -26 så vågar jag inte gå längre än till balkongen.

Jag har ingen aning hur bra MS enga antivirus fungerar, men det är i vilket fall schysst av dem att inkludera det till skillnad mot tidigare. Om inte annat så hålls en novis datoranvändare betydligt säkrare än tidigare utan att behöva skaffa tredjepartsantivirus, jag skulle nog bli förvånad om jag fick reda på hur många XP-burkar som står uppkopplade utan något som helst antivirussystem. Själv använder jag AVG Free på mina Windows-datorer, gratis och bra nog för mig - dock kör jag ju Macen för de viktiga projekten.

Nu är det skönt, ett soligt uppehåll här i Borås!

Spenderade ett par timmar igår med att hjälpa en vän skotta sin farmor och farfars uppfart, ifall en ambulans skulle behöva ta sig upp. Vägarna börjar se körbara ut nu igen, om än riskabla. Det började blåsa på en del inatt när jag rastade hundarna, de ville dra in ganska raskt och det var ju förståeligt när snön piskade en i ansiktet.

Hej. Min första misstanke genast är defekt minne. Kan vara pga. att du har petat omkring för mkt på käsnliga områden av minnet och utsatt det för elektrostatiska urladdningar, eller så var det defekt redan från fabrik. En annan möjlighet är att det inte sitter i riktigt, så börja med att ta ut det och stoppa in det igen.

Med QuickTime Pro så kan du välja att "Spara som..." och därmed få bytt till .mov container, detta tappar du 0% kvalitet på. Men måste du konvertera till annan codec via exportering så kan förluster förekomma. Vad är syftet med det du vill åstadkomma? Ska du redigera filen eller vad vill du uppnå?

Premiere har jag inte använt så värst flitigt, men kan tänka mig att nyare versioner kan öppna .flv och sedan exportera till QuickTime .mov, men vilken codec du använder kommer att påverka den kvalitet du får. Väljer du DV får du nästintill ingen förlust, dock tar det mkt plats. MPEG4 med hög kvalitetsinställning (samt flerpasskodning) går ofta bra att använda för låga förluster.

Jag har ingen aning om hur det är med att köra en installationsvolym på flash-minne direkt, men det är kanske värt ett försök. Man kan ju göra en avbild av installationsskivor i Systemverktyg i Återställ-funktionen på något vänster som jag inte har orkat bry mig om att testa.

Ja, datorn borde känna igen minneskortet som en HDD eftersom CompactFlash mer eller mindre använder IDE/ATA-gränssnittet. Kom ihåg att köpa så snabbt CF-kort som du kan med att betala för, använd gärna prisjakt.

Alternativet som finns, som är mycket dyrare, är att köra SSD som sagt. Det är stabilare som systemhårddisk än CF, men ja, det beror på hur mycket man har tänkt använda datorn, som en surfdator kanske CF duger i längden, men ska man få gjort seriösa saker så är det helt enkelt hårddisk eller SSD som gäller. Jag har inte koll på om det finns SSD med ATA-kontakt, men det kanske går om man använder en SATA SSD tillsammans med en SATA <-> ATA (PATA) brygga.

Som sagt, gör en tråd på Sweclockers med välspecificerade frågor, där finns massor med datorpulare. Här på 99 är det nog inte så värst många som "mekar" med datorer på detta vis.

Nej men, antingen så kör du med FireWire HDD externt eller så använder du en intern IDE-hårddisk, om du vill hålla det stabilt och långvarigt. Vill du verkligen köra på med flashminne så kan du ju köpa en sån där adapter för CompactFlash -> IDE, och köra med valfritt CompactFlash-kort.

Men som jag sa, vanliga flashminnen har en stor nackdel, de klarar inte att skriva alltför många gånger till ett och samma minnesblock. Ändras en bit inom ett visst minnesblock så måste hela blocket skrivas om, därför är det lite riskabelt med just en vanligt flash-lagring för ett operativsystem så som OS X, dock finns det säkert en del Linux-system som är anpassade för att köras på exempelvis USB-minnen eller CF-kort. SSD är däremot specialanpassat för att klara denna påfrestning bättre, därav priset (om jag fattat det rätt).

Bubblor behövs inte, det är ju luften man vill slippa med oljekylning! Och tänk på att inte dränka några kontakter innan du har kopplat allt, det blir sliskigt värre kan jag tänka mig. För cirkulation ska man nog helst köra en 120mm-fläkt som får "pumpa" oljan över moderkortets varmare delar.

EDIT: Men du kan ju fråga på Sweclockers en del om oljekylning, eller kolla deras lika trådar. De finns en uppsjö med information om hur man får till det bra.

Haha, oftast brukar man ju göra tvärt om - dvs slänga ut hårdvaran och in med fiskar i chassit. Verkar som ett kul bygge!

Dock är jag lite skeptisk om det där med USB-boot, jag tror den bara klarar FireWire-boot från externa enheter, men jag kan ha fel. OM jag minns rätt så kunde man inte boota från USB förrän Intel-Macarna, men du får väl titta omkring lite. Tänk på att USB-minnen inte håller lika länge som hårddiskar pga. det extremt begränsade antal skrivningar till varje block som flashminnet klarar.

EDIT: Glöm snälla snälla inte sen också att du måste hålla igång en cirkulation på oljan! Annars går det hett till.