Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
apple4ever

apple4ever

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2003-10-29
  • Senast aktiv 2014-01-06
  • Antal inlägg 2158

Foruminlägg

De senaste inläggen apple4ever har skrivit i forumet.

Lite pinsamt ifall det visar sig inte stämma. PR-trick?

Ack! Så enkelt, att jag själv inte tänkte på det efter att ha läst ett ton av sådan info för säkert 5 år sen. Lycka till med grafikkortet, det var verkligen länge sen nu jag lirade med PowerPC-grejer, men jag minns mycket väl de gamla goa tiderna.

Kan ju vara lite vad som helst, men artifakter beror i de flesta fall på hårdvarufel, oftast överhettning, eller defekta minneskretsar. Jag vet inte hur dessa tejpningar du talar om är, men antagligen läcker det inte ifall det nu är en beprövad metod. Du kan ju i värsta fall testa tjockare tejp, dra ett lager till.

Mitt bästa tips är att du köper dig en ordentlig DVD-spelare som klarar många fina format, eller köper en sån där Roxcore-mediaspelare på Kjell & C:o som man kopplar mot TV:n och kör med USB-minne. Jag tyckte jag såg att den mediaspelaren kostar 499:-, den hade även fjärrkontroll.

EDIT: http://www.kjell.com/content/templates/shop_main.aspx?catalog=120500&path=97000000,119000000,136000000

Senast redigerat 2010-01-21 00:27

På tal om biografer så har jag varit offer av både det ena och det andra, de få gånger jag har varit på bio de senaste åren. Ojämn fokus över duken, strulande rullar, moment utan ljud, åter igen usel fokus... och varje gång: för låg volym på ljudet. Dock måste jag erkänna att de tillfällen de har fått till skärpan bra så har jag varit riktigt nöjd, då tänker jag på när jag kollade på Sherlock Holmes, en del modernare James Bond och Star Wars (hade dock hellre sett de gamla på duk)-filmer. Det som slår mig är just att filmerna oftast har mycket lägre volym än reklamen innan, något jag tycker är ..fel.. God natt.

Ursprungligen av -cosmo-:

Där ser man, då har man lärt sig något nytt. "Ta bort från skrivbordet" = "Eject"...dvs det löser inte problemet för Win-disken kommer monteras igen vid nästa omstart.

Prova att trycka på "Unmount" istället för Eject. Eject = mata ut. Jag har inte provat själv fullt ut, hoppas det funkar.

Gå in på Skivverktyg i mappen Verktygsprogram, markera partitionen och tryck på knappen högt uppe som heter "ta bort från skrivbordet" eller något liknande.

Ja, riktigt fint var det, dock måste jag hålla med Baron. Lite psykadeliska inslag vore på sin plats.

Gå in på Systeminställningar / Strömsparare, där kan du bocka av att "sätta hårddiskar i vila när möjligt". Pga. att jag har en hel del interna hårddiskar i min dator har jag bockat av denna funktion, för vissa program vill dra igång alla hårddiskar av ingen som helst vettig anledning, vilket slöar till allt redigt. Nackdelen är väl att om man slösurfar hela dagarna så slits hårddiskarna mer ifall man bockat av viloalternativet.

Queue ? HandBrake

Bara att testa. Glöm inte bort dock att de flesta DVD:er är kopieringsskyddade, så att program så som t.ex. MacTheRipper (för Mac) eller DVD shrink (för win) eventuellt får användas, men det hade du säkert redan koll på. Det finns säkert bättre program för att kopiera över VIDEO_TS-mapparna, AnyDVD har jag testat på Windows och vill minnas att det var kompetentare än DVD shrink, men kostar en slant om man inte kör demoversionen.

Efter en filtrering så kommer dessa upp på prisjakt. Jag har inte kört FW-brännare på åratal eftersom jag sällan använder skivor numera, så jag nöjer mig med intern brännare. DVD-brännare för dator - Hitta de bästa priserna, information och omdömen

Hur dessa olika brännare ställer sig kvalitetsmässigt vågar jag inte svara på, men jag vill minnas att Plextor-brännare har haft gott rykte genom åren. Enligt bild så ser det ut som att Lacie D2 använder Samsung-brännare (som jag själv har haft god erfarenhet av tidigare).

Jag hade nog kört med en extern brännare istället, just för att det är mkt lättare att byta ut den än SuperDriven.

Jag hade personligen valt mp4 av kompatibilitetsskäl, det verkar som att framtiden kommer att rata MKV en stund framåt (kanske för alltid?). Om man kollar på marknaden så finns det betydligt fler enheter som spelar upp mp4 än MKV, varför förstår jag inte bara. Men under ytan kan man gömma samma material inom båda behållarna i varje fall. Att använda H.264 och AC3-ljud (kopierar ljudet rakt av utan komprimering) är det bästa alternativet för att rippa sina DVD:er.

Ursprungligen av Zimmerman:

Exporterar man ut DV till DV - eller vilket format som helst till samma format - så ompackas det ju inte - någon konvertering sker inte (dagens program är smartare än så :-). (Renderat material är givetvis ompackat, men det kommer man aldrig undan hur man än gör.)
Att köra ut en referens är meningslöst.

Oj då, det var verkligen viktig fakta för mig. Jag som var rädd att tappa färginformation vid exporter till DV, vad dum man känner sig. Tack för din visdom.

Vill bara tillägga:

Ifall ni gör DVD-mastern själva, som Zimmerman skriver om, så tror jag att ni kan tjäna en del kvalitet på att i FCP spara filmen i QuickTime .mov-format som referensfil, dvs en fil som pekar mot FCP-filerna, istället för att exportera till DV (vilket ändå bör göras så småning om för backupsyfte). Detta är för att även vid konvertering DV -> DV så tappas kvalitet vid varje generation, iaf vad jag har upplevt.

Vid slutlig komprimering till MPEG-2 så bör man välja högsta möjliga kvalitetsinställning samt 2-passkodning, har man inte en massa extramaterial så skivan så brukar 90-minutersförinställningen med 2-pass för PAL gå bra i de flesta fall. Vid oväntat snabba scenbyten kan man vara tvungen att stoppa in en "compression marker" för att få en bra scenövergång, jag brukar göra det efter att först ha kört en testrunda utan dessa och sedan tittat efter vart det behövs, kanske lite överkurs.

Antagligen har den ett switchat nätaggregat någonstans i lådan väldigt nära elkontakten, du kan öppna upp skalet för nätaggregatet eftersom det ska sitta en säkring där redan. Var dock försiktig när du pillar inne i nätaggregatet, ifall det är dåligt skyddat i konstruktionen så kan du få dig en sketing på några hundra volt och tuppa av för evigt. Själv har jag aldrig pillat i en av dessa, men vet av erfarenhet av annan elektronik hur det brukar se ut. Det kan hända att de har dolt nätaggregatet någonstans, men du får väl titta omkring lite eftersom du har lådan ändå.

Jag antar att den har en intern nätdel iaf, dvs bara att dra en vanlig strömkabel direkt till enheten.