M. Sundbom

M. Sundbom

Medlem
  • Registrerad 2003-11-03
  • Senast aktiv 2021-07-18
  • Antal inlägg 1414

Foruminlägg

De senaste inläggen M. Sundbom har skrivit i forumet.

Testade lite. Varningen dyker även upp i "Excel 2011" under OS X El Capitan. Med "Excel 2016" slipper man varningen.

Om du har möjlighet att lägga filen på en webbserver (t.ex. dropbox) och alltså referera med http: istf file: så dyker ingen varning upp. Men bilden öppnas förstås i Safari istf Preview vilket kanske inte är vad du vill.

Ursprungligen av maccis:

Lätt o glömma, och Martin heter Lindhe I efternamn.

Lite av deja vu. När macpower kastade in handduken löd rubriken Sladden dras ur - ajšöss! (mail från Martin 12 feb 1998). Bonniers förklaring till beslutet var att "tjŠänsten inte kommer att bŠära sig ekonomiskt".

Tråkigt att 99 försvinner. Läser fortfarande ofta – gillar de välskrivna artiklarna på nya 99 – men är långt ifrån så engagerad som under 99mac-epoken.

Kanske dags för Apple att ge andra datortillverkare licens för macOS. Igen.

Liksom de inte förmådde uppgradera sin bildskärm (och istället marknadsför en LG-skärm) skulle de kunna samarbeta med utvalda datortillverkare som är mer lyhörda för vad olika kategorier av proffsanvändare behöver.

Presenteras på WWDC i juni.

Vilket är nästa tal i talserien?
1, 2, 3, 95, 98, 2000, 7, 8, ...

Ursprungligen av IngoX:

Sommarjobb på en isbrytare, det låter som att du ska åka långt

Jorden runt (på hög latitud).

Ursprungligen av kenjon:

Högre frekvenser går sämre genom stål, men de studsar bättre. Så det kanske är det de avser.

Jo, så kan det vara. Det är en isbrytare så det finns en hyfsad stålfond att studsa mot.

Ursprungligen av Dalle:

Bara nyfiken. Men varför vill du tvinga den att ansluta på a-standarden? Det är ju gammalt som gatan och kommer gå långsamt och ha dålig räckvidd. Eller menar du 802.11ac?
Vad har du för router?

Kommer jobba på en båt hela sommaren och a lär fungera bättre genom stål än b/g tack vare den högre frekvensen. Åtminstone rekommenderar besättningen att man ska köra på a om datorn stöder det. Routern saknar stöd för ac.

Tack för tipset. Verktyget verkar vara väl gömt och dåligt dokumenterat. Lyckades skapa en symbolisk länk för att lättare kunna anropa det, men jag hittar inget kommando för att välja band. Men man kan få ut mycket info om anslutningen.

Den inbyggda Wi-Fi-kretsen lär ju kunna automatiskt kunna välja det för tillfället bästa bandet (a, b/g etc.). Men finns det något sätt att tvinga en MacBook Pro till att endast ansluta med IEEE 802.11a (utan att ändra routerns inställningar)?

Intressant! Undrar om Swift (eller delar/variant av Swift) även kommer att utvecklas mot att ersätta Applescript som knappt längre nämns i samband med nya OS X-lanseringar.

Ursprungligen av Giljan:

Namnen känns lite för vanliga. De är inte i stil med Mavericks.

Buttericks?

OS X Alcatraz
Unprecedented focus on security (i.e. now almost impossible to escape the Apple ecosystem)

Nu har jag satt i kortet och datorn startar fint i 10.6.8. Skönt att vara på banan igen! Men grafiken fungerar inte något vidare i 3D-program (som väntat kanske). Kommer att uppdatera till Mavericks så fort jag fixat en aktuell startskiva med 10.6.8 (behöver Rosetta ibland...).

Tack för tipset. Jag fortsätter egentligen gärna med 10.6 på denna dator men antog att jag måste uppdatera för att kunna sätta i ett modernt grafikkort.

Nu har jag beställt ett Radeon 7950 Mac Edition. Få se hur det funkar...