Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
M. Sundbom

M. Sundbom

Medlem
  • Registrerad 2003-11-03
  • Senast aktiv 2021-07-18
  • Antal inlägg 1414

Foruminlägg

De senaste inläggen M. Sundbom har skrivit i forumet.

Grafikkortet verkar ha lagt av för gott på min Mac Pro Dual Quad 2.8 (modell 3,1 "early 2008"). Datorn startar och visar den grå skärmen med äpplet, sedan blir det helt blått en stund för att slutligen hänga sig i ett gråspräckligt läge. Ett nytt kort ska införskaffas.

Har OS X 10.6.8 installerat på startskivan (2xSSD RAID 0) men det verkar som om de få grafikkort som uppges fungera med modellen och som finns att köpa idag kräver nyare version av OS X.

Så frågan är hur jag bör gå till väga. När jag fått hem ett nytt grafikkort (tips och erfarenheter mottages tacksamt) och installerat är det alltså inte säkert det fungerar så pass långt att jag kan logga in och installera Mavericks från Mac App Store.

Min tanke är då att skapa en startskiva på en extern disk. Men om jag använder en modern MacBook Pro för att skapa en "recovery disk" med Mavericks, klarar den att starta en sex år gammal Mac Pro, eller är den specifik för min modell av MBP?

Eller finns det andra knep jag inte tänkt på?

Ursprungligen av kenjon:

Verkar väldigt konstigt. Hur laddar du ned filen? Det borde bli en namnändring av det programmet.

Med Safari (5.1.10 utan plugins). Efter ha googlat lite så verkar det kunna hända just med Safari men inte med t.ex. Chrome.

Hittar inget om nyheterna i nya versionen. Men installationen är fortfarande lika konstig. Åtminstone för mig har installationsfilen vid de senaste uppdateringarna hetat install_flash_player_osx.dmg.mdlp. Den kryptiska filändelsen drar igång matlab istället för för att montera en skivavbild.

Det är iofs bara att radera filändelsen så fungerar den som en vanlig .dmg men man undrar varför det blir så för flash men inte för andra nedladdningar. Adobe eller min dator?

O Holga natt
O Holga stund för världen
Ger glädjefnatt
Åt var och en som bär den

Jag tror jag har sett samma sak men minns inte exakt omständigheterna. Vad är det för filsystem på servern?

Det kan ha att göra med att informationen är uppdelad i två "filer", resource fork och data fork, för de gamla formaten (doc, xls) och OS X för för sig att ändra något i resource fork trots att inget har ändrats (t.ex. filen är skapad i Office 2004 men när den öppnas första gången med 2011 ändras någon flagga...).

Kan också bero problem som uppstår i samband med att servern markerar filen som "edit lock". Att låset inte släpper i tid eller att servern inte kommunicerar låsningsstatus på ett sätt som OS X förstår för denna typ av filer varpå OS X skriver dit ett nytt ändringsdatum (för det är väl operativet, inte t.ex. Excel, som håller reda på denna typ av uppgifter).

Antar att jag också haft kvar min om jag hakat på erbjudandena. Jag "hann" aldrig övertygas om att det var ett bra erbjudande att börja betala för det som varit gratis innan det var för sent. Och då, 30 september 2002, stängdes mitt @mac.com-konto.

iTools, .mac, MobileMe, iCloud... Tur att man hoppade av i tid. Nej, jag surar inte alls för att min @mac.com togs ifrån mig 2002. Morr! Adressen var ju så fin...

Dropbox rules!

Hoppas på comeback för 17-tummaren.

Fiffigt. Undrar var gränsen går. Kan man fiffla med vägguttaget, fastighetens elcentral eller ännu längre bort i kedjan med motsvarande teknik? Sannolikt inte, men säker kan man tydligen aldrig vara.

Gäller att inte glömma mobil-laddaren hemma...

Jag har lyckats avhålla mig från att uppgradera till ML på min Macbook Pro 17" (2007) och Mac Pro (2008). Stannar vid Snow Leopard eftersom "allt fungerar". Även äldre PPC-program. Vill inte riskera strul och om det är som du säger att äldre macar får prestandaproblem under ML så är jag ännu mer övertygat att det var rätt att dröja i det förgångna.

Därmed inte sagt att jag inte gillar Mountain Lion som jag kör på en MacBook Air 11'' (2010). När man vant sig fungerar det riktigt bra för hemmabruk.

Blir spännande att se vad nästa version av OS X erbjuder.

PR vore att vinna budgivningen och sen inte dyka upp till kafferepet.