Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
M. Sundbom

M. Sundbom

Medlem
  • Registrerad 2003-11-03
  • Senast aktiv 2021-07-18
  • Antal inlägg 1414

Foruminlägg

De senaste inläggen M. Sundbom har skrivit i forumet.

Inte säkert att det ursprungligen var ett missförstånd. Kan röra sig om att vika i betydelsen reservera har överförts från plats till tid. När man reserverar en plats åt någon vid taffeln, viker man bokstavligen en bit papper med personens namn och placerar på bordet. Kunde man vika en plats för någon så var det även begripligt att man kunde vika en tid för något. Sedan har sammanblandningen smugit sig in så att även i situationer där viga avses kan man ibland se vika.

Jo, både viga och vika fungerar för reservera i bred bemärkelse. Att "viga sin tid" antyder att åtagandet är betydligt större. Man viker inte sitt liv åt något men man kan vika nästa fredag för ett sammanträde utan att språkligt vara ute på hal is.

Ursprungligen av martinator:

Ett uttryck jag noterat mer och mer bland mina kolleger är "VIKA tid åt..." "VIKT sin tid åt...."
Det heter VIGA tid åt, VIGT sitt liv åt. Ett språkligt missförstånd som förklaras här:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?pro...
/m

I betydelsen reservera ska det väl ändå vara vika?
Jag viker nästa söndag för kvalitetstid med barnen, men jag viger mitt liv åt vetenskapen.
Jag har vikt en plats åt farfar i minnet, men jorden han ligger i är vigd.

=(B1-A1)/A1

(Formatera som procent eller multiplicera med 100)

Edit: Division med 0 är inte definierat och kommer att ge ett fel. Om du nödvändigtvis vill ha ett oändlighetstecken istället kan detta fungera:

=OM(A1;(B1-A1)/A1;"∞%")

Senast redigerat 2013-03-04 21:52

Det lutar åt seger!

(togs 1999 med min första digitalkamera Olympus Camedia 820L)

Senast redigerat 2013-03-02 12:36
Ursprungligen av Storkish:

Nu orkar jag inte läsa igenom tråden, men vad anses vara "gammelmedia" ?

Gammelmedia omfattar inte bara skillingtryck, journalfilmer, budkavlar, runstenar och andra marginaliserade media utan även tidningar, TV, böcker etc.

Nymedia finns på internet. Men bara för att tidningar, TV och böcker nu också finns på internet innebär det inte att de upphör att vara gammelmedia. Äkta nymedia ska uppmuntra till interaktivitet, helst anonym och subversiv alt. tramsig sådan.

Dropbox funkar med fler Mac-modeller än iCloud. I två av "mina macar" funkar iCloud inte alls, i den tredje fungerar det men har bara ställt till problem så här långt. Dropbox fungerar klockrent på alla tre maskinerna.

Visst skulle en extra TB-port vara bra. Men om man tittar på vad som finns på marknaden idag så får du mer än dubbla priset för att få en extra TB-port.

Det är Intel som bromsat utvecklingen. Belkin har varit på gång länge med en TB "hub" till ett mer konsumentanpassat pris men har fortfarande inte levererat. Komplicerad teknik och höga utvecklingskostnader gissar jag.

Om man tittar på kurvorna i Techcrunch's rapport ser det snarare ut som om intresset stagnerat eller rentutav minskar.

Verkar lovande. Jag har ingen iPad och vet inte vad jag skulle ha för användning av en. Men Endnote för iPad hamnar definitivt på plussidan. Det tror jag att jag skulle använda.

Kanske något knas med Word-preferences. Testa detta: gör en kopia av dokumentet och lägg i delat-mappen, logga sedan in som en annan användare och öppna kopian.

Ursprungligen av Gordy:

Troligen så kommer Apple visa upp en ny MacPro innan dess eller åtminstone senast till WWDC.

Innan 1 mars är inte troligt. Varför skulle de gå ut med detta överhuvudtaget om så vore?

Nu är det nog ingen som kan fortsätta förneka att Apple försummar proffsmarknaden. Bryr de sig inte ens om att uppfylla CE-märkningen på sin proffsmaskin bör man nog inte hoppas på för mycket framöver.

Men jag hoppas förstås ändå på en riktigt kraftfull nyhet under året...

Office 2008 ska enligt Microsoft fungera i Mountain Lion. Men det verkar som att många tycker att det fungerat dåligt (att döma av diskussioner på Apples supportforum)