Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
M. Sundbom

M. Sundbom

Medlem
  • Registrerad 2003-11-03
  • Senast aktiv 2021-07-18
  • Antal inlägg 1414

Foruminlägg

De senaste inläggen M. Sundbom har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Trineo:

Det där måste väl ändå vara en av världens absolut fulaste saker någonsin.

Ja, gräslig:) Det var precis det som var min poäng: Succé som dator, katastrof som båt.

Kommer att upplevas som hopplöst ful inom några år. Båtar är inte konsumentelektronik.

Båtar har funnits lika länge som mänsklig kultur. Båtar används i decennier. Båtar gör sig klart bäst i en mer tidlös design, traditionstyngd om man så vill.

Ponera att Jobs beställde sin drömyacht 1998. Yes Philippe, I said All-in-One and Bondi Blue!

Det är hemma som jag har använt Time Capsule och den har fungerat väldigt smidigt som router och transparent backup-lösning för två bärbara makar. Ibland har den dock gått extremt varm utan att egentligen haft några kända arbetsuppgifter. Antagligen värmen som knäckte den.

Det är inte utrymmet som är problemet i första hand, utan tillförlitligheten.

Tack för insiktsfulla kommentarer. Jag ska kolla NAS-trådarna.

Tack för tipset. Verkar vara komplicerat. HDD-hållare behövs nog inte om det är en vanlig 3.5' SATA som passar i Mac Pro'n. Men en hårtork behövs tydligen (kostar väl bara ett bara ett par hundra:)).

Hittade nu även en tråd på Apple Support Communities, en veritabel TC-kyrkogård med 360000 visningar och över 1300 inlägg.

Känns som design fått styra väl mycket över sunt förnuft när det gäller TC. Jag förstår inte hur den kan marknadsföras som en backuplösning. Det kan ju ta flera veckor att vara på banan igen om någon komponent går sönder. Man skulle behöva två TC igång samtidigt (klarar Time Machine det?) men det blir väldigt dyrt. Nej det får bli någon annan lösning framöver. Tips?

Time Capsule må ha en "server grade" hårddisk men livslängden på själva lådan verkar inte motsvara hårddiskens. Nu har min TC gett upp dvs den startar inte alls. Förmodligen har den interna strömförsörjningen brunnit vilket inte verkar vara helt ovanligt.

Min första tanke var att det är en förvisso snygg men idiotisk backuplösning där man inte har möjlighet att nå sin backup om strömförsörjningen ryker (jag skulle stått ut med extern transformator!) vilket den tydligen förväntas göra betydligt oftare än den inbyggda hårddisken. Men sen tänkte jag att Apple faktiskt tänkt på det och att finns något enkelt sätt att komma åt eller plocka ut hårddisken.

Så min fråga: Kan man själv rädda sina data eller måste man ta in den till verkstad?

Ursprungligen av Baron:

Vad händer 2027?

En asteroid passerar nära jorden och allt kisel förvandlas till ett vitt pulver ur vilket det är är omöjligt även för experter att återskapa användarinformation.

Då är det bara att börja om från början. Gopher, Usenet, Geocities, Hotline...

Förstår tanken med separata DSP-chips, men det krävs nog rätt mycket av OS X och Xcode för de ska kunna användas effektivt för alla tänkbara användningsområden.

Håller med om att det vore kul med en nytänkande satsning åt det hållet, men Apple har tyvärr varken satsat eller tänkt nytt vad gäller proffs och avancerade tillämpningar på länge. Så nej, DSP kommer nog även fortsättningsvis husera i extern hårdvara som t.ex. ljudkort, och då är inte alltid ARM de vassaste.

Tror inte att Mac Pro-kunderna är de som längtar mest efter att OS X och iOS "mergas". En eventuell merge, gud förbjude, kommer sannolikt först marknadsföras via MacBook Air.

Ursprungligen av Gordy:

En kombination av Intel och ARM...

Menar du i samma maskin (hurdå? varför?) eller olika tillverkare för low resp. high end?

Vore spännande om Xeon Phi kommer finnas som tillval. Men inte troligt då HPC inte verkar intressera Apple längre.

Allt det där låter dyrt...

Håller med om att en billigare Mac Pro med i7 vore toppen.

Ursprungligen av Erik.dv:

Lagring:...
Processorer:
- Low end baseras på Core i7 IvyBridge. Boxx Tech vet hur man gör.
- Top of the line baseras på Xeon. HP vet hur man gör..
...

Men är det någon som vet hur man gör för att kombinera Xeon med Thunderbolt?

Det mest intressanta är när nya Mac Pro lanseras. Cook's kryptiska later next year var antagligen vagt formulerat med avsikt. Om Apple väljer att vänta på Xeon med inbyggt stöd för USB3 och Thunderbolt lär det dröja till hösten. Om ens då.

Men förmodligen jobbar Apple på egna lösningar, och jag gissar får nöja oss med Sandy Bridge-baserade Xeon.

Det ska fungera på senare modeller också ("...och senare" som det står i den brutala autoformaterade länken innan jag ändrade).

Själv skulle jag nog ta den till en Apple Store (trots att den ligger i Täby) eller motsvarande.

Det går att komma runt EFI-skyddet utan lösenord. Antingen går du till en auktoriserad handlare eller så kan du göra det själv om du törs.

Om du går till en Apple Store kan de fixa det direkt mha en fil på en USB-sticka.

Senast redigerat 2012-12-20 00:09
Ursprungligen av Erik.dv:

Vi använder Cisco IPSec / VPN och det fungerar fint med 10.8.2. Det är förvisso inte samma sak, med VPN-delen "fungerar" så att säga.

Ja Cisco IPSec verkar fungera igen (ballade tydligen ur med Lion). Jag har tyvärr ingen tillgång till serverns loggar utan försöker felsöka på klientsidan.

Ursprungligen av frazze:

Om det fungerar i Snow Leopard men inte i Montain Lion så är det väl läge för en buggrapport?

Jag är övertygad att det är rapporterat, men visst, ytterligare en rapport kanske ökar chansen att det blir fixat. Jag gissar att de prioriterat att få iCloud säkert och då råkat sabba för andra processer som använder samma underliggande teknologi (racoon?).

Jag har loggat ut ur iCloud inkl. backtomymac men det hjälpte inte.

Oerhört irriterande är att jag inte lyckas ansluta med VPN till en jobbserver efter uppdatering till Mountain Lion. Samma inställningar i Snow Leopard fungerar utmärkt. Har testat att göra allt från början (importera certifikat till nyckelringen och ange rättigheter, skapa ny ITM-anslutning i nätverksinställningarna) utan framgång.

Någon med ML som lyckats ansluta med VPN (L2TP IPsec med certifikat)?

Ursprungligen av bollman:

Just kläd-köp är endast snäppet behagligare än tortyr. Jag verkligen hatar att kolla på, och prova kläder. Byxor är klart värst...

Håller med. Det var nyligen en kille som fick en T-shirt av 99mac-teamet. Man kanske skulle fråga om de ville vara snälla och skicka ett par byxor...