Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cybermaven

cybermaven

Medlem
  • Plats Salem
  • Registrerad 2001-05-15
  • Senast aktiv 2007-01-06
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen cybermaven har skrivit i forumet.

Citat:

Skapades ursprungligen av: Martin Björnström:
Dom kommer också på fredag skulle jag tro!

Jag har en kund som väntar - hoppas verkligen dom kommer samtidigt...hmm..

Ska vi byta rakt av mot pismon

/Oskar

Nu önskar jag att jag hade 25000 spänn...

Jag köpte nyligen en pismo400 för mycket pengar, och visst blir man lite avundsjuk på allt som den nya har att bjuda på. Men min pismo gör allt som jag vill (än så länge), och jag hade ändå inte dubbelt så mycket pengar...

Kul ändå!

/Oskar

Citat:

Skapades ursprungligen av: Atrus:
Måste ge Matins företag speedmania credit. Inget bullshit där, utan kundvården är utomordentlig.
Bra jobbat Martin!

Utmärkt! Ville bara vara säker. Det handlar ju om ganska mycket pengar...

Martin - jag ska försöka ringa dig idag och prata lite om datorn.

/jonathan swiftfoot

Citat:

Skapades ursprungligen av: mathias:
Har tyvärr iget USB-midi! Är fotograf, så använder den (+ extern skärm) till att redigera bilder. Har aldrig redigerat DV, men eftersom den marknadsfördes som DV editerings-maskin, så kan jag inte tänka mig att den skulle vara långsam.
Har själv inte kört 10.1, men andra säger det funkar utmärkt. Ta INTE och pruta bort minne om du ska köra 10.1 och redigera filmer. RAM=ovärderligt!
Pruta lite på priset som den är istället. (tror han vill sälja den som den står)
Lycka till.
Mathias

mmm...jag kör nog med allt som är i från början . det enda som oroar mig är toshiba-disken som brukar vara känd för att låta mycket. IBM:s TravelStar låter knappt nåt alls. Har du märkt detta med din pismo?

12000 är nog ett ganska bra pris ändå. Med 3mån garanti och allt.

Bara datorn är i toppskick (inga döda pixlar osv).

/jonathan swiftfoot

Citat:

Skapades ursprungligen av: mathias:
Jag köpte en Pismo 400Mhz 192Mb, funkar som en klocka. Lite repig på ovansidan (som alla blir) men annars i mycket bra skick! Martin är mycket bra att ha att göra med. Inga problem... rigkigt duktig och seriös. Underbart med bärbar dator. Önskar bara den hade Geforce 2 go! kort, men ATI kortet räcker rätt långt (äger inte ens något spel ännu!, anv. den mest till jobb)
Fråga gärna om det är något du undrar,
Mvh,
Mathias

Bra. bara det inte är några döda pixlar och att datorn i övrigt ser respektabel ut så är det lugnt. ska försöka fixa en deal med martin så jag kan få den lite billigare (minsta hårddisken och bara 128RAM).

Hur funkar 10.1 på den? Räcker den för att redigera DV snabbt? Jag ska mest använda den till DV och att göra musik på (live-gig tillsammans med PH Reason och en midiklaviatur!!!). Förresten, har du ett USB-MIDI interface som jag kan få köpa?

/jonathan swiftfoot

Hej,
Jag funderar på att köpa en Pismo. Tyvärr så finns det inte många begagnade sådana ute på marknaden, och finns det en så försvinner den direkt.

Därför blev jag mycket glad när jag såg att Speedmania.se hade utförsäljning på beg pismo 400. 12000:- det är ju ett bra pris. Det visade sig tyvärr vara utan moms som då höjde priset avsevärt till 15000:-. Fördelen är ju att man får 3mån garanti. Någon som vet om speedmania är ett företag man kan lita på osv?

Jag undrar om det är värt 3000 extra, eller om jag ska vänta på en PB400 på macpressen.se för 12000 inkl moms, men utan garanti.

Synpunkter?

/jonathan swiftfoot

Citat:

Skapades ursprungligen av: Mauricio:
Min Pismo rocks....Den är fett snabbt..256 ram skadar inte heller...ska bli 512 snart.

Jag ska redigera DV-film och göra musik på pismon. Hur mycket skillnad märker du mellan en lika snabb G4 och din pismo?

Hur funkar OSX10.1?

/jonathan swiftfoot

Citat:

Skapades ursprungligen av: Mauricio:
Jag köpte min Pismo begagnad..då kom det inget kabel med...vet nån var man kan jag tag på en kabel...

Gå till din lokala radiohandlare och be om en SCART-adapter med S-video in. Meddela gärna mig om du lyckas, då jag själv ska köpa en Pismo.

Hur upplever du datorn i övrigt?

/jonathan swiftfoot

Jag ska redigera lite hemvideos som är tagen med Super8-film (projektor-typ). Vilken är den enklaste vägen att gå?

/Oskar

Det bästa vore väl (om man inte redan har en) att köpa en billig DV-kamera med både analog och DV in/ut. Den senaste Canon 400i har alla funktionerna och cybersound.se säljer den för 10 papp inkl. Det är enligt mei ett mycket rimligt pris, då Formacs DV-studio går på runt 7000. För extra 3000 får du en kamera på köpet så att säga.

Är kvaliten annorlunda mellan formac DV och en DV-kamera om man importerar?

/Oskar

Annars så sparar filmerna i din cache mapp, bara o plocka dem därifrån, sortera efter storlek eller datum så hittar du dem lätt.

Vartt hittar jag den mappen? har sökt efter namnet på filmen, exemplvis den nya ipod-reklamen. men jag får bara upp en 4k fil.

Jag har QTPro 5

/Oskar

Hej!
Jag undrar hur jag sparar QT-movies som t.ex. laddas ner från Apples trailersida. Jag vill så gärna spara Sgan om ringen trailern (:

/Oskar

Citat:

Skapades ursprungligen av: johanw:
snarare betyder det att du inte har svideo ingång på videon eller genomfört i scartkontakten testa att dra en kabel till svideo ingången.
Har du ingen sådan kontakt klarar video inte svideo, dock kan du ta adaptern som följde med psmon till att konvertera svideo till composite och därefter ansluta den till scart kontakten (som är composite)

/johanw

Jag har hört saker om kopieringsskydd...när sätts det igång då?
Gör det så att bilden blir svartvit?

Ska kolla om det finns ngn S-video ingång...

/Oskar

Hej,
Jag tänker redigera ett hemvideprojekt poå min nyinköpta pismo. Eftersom den har en S-videoutgång så borde det väl gå att spela in video på en Video som man kopplar med SCART-S-videosladd.

När jag kopplar in datorn i videon får jag bara en svartvit bild. Jag försöker ställa om till S-video i videon och PAL i TV:n men det funkar fortfarande inte.

Har det ngt att göra med kopieringsskyddet jag har hört talas om? Betyder det att jag inte kan spela in några filmer till VCR???

/Oskar

DefinitivT Carracho, om vi inte vill hamna i en sits där drösar av PC-människor väller in och propagerar mot Mac.

Carracho är väl fortfarande i en ganska tidig utveklingsfas, men den har ett övertag över HL förutom PC-folket: ingen reklam.

/Oskar