Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Per Lundin

Per Lundin

Medlem
  • Registrerad 2004-01-08
  • Senast aktiv 2011-01-06
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Per Lundin har skrivit i forumet.

Ursprungligen av darios:

Problemet är att Quarken verkar harva igenom alla sidor innan dialogrutan för utskrift kommer upp.

1. Gå in på inställningar under "Quark Express", välj "PDF" ur menyn, kryssa i rutan "Skapa en PostScript-fil som ska destilleras senare".

2. Öppna ditt dokument, Gå in under "Arkiv" och välj "Exportera" "Layout som PDF".

3. I dialogrutan kan du nu välja var du vill lägga din PS-Fil, samt under "tillval" gör du inställningar för skärmärken, utfall, komprimeringar etc. Välj sedan "spara".

4. Nu ska PS-filen skapas. Sen får väl distillern ta över när du vill det.

Jag vet inte om detta var ett svar på för "låg nivå". Men jag förstod inte vad du menade med "dialogrutan för utskrift kommer upp". I tidigare versioner av Quarken gjorde man ju så.

Ursprungligen av Arvid:

Hur har du formaterat den nya disken? Har för mig att du måste kryssa i nån liten ruta för att disken skall fungera med OS9...

Aj då! Tänkte inte på det! Jag får nog formatera om den. Tack

Jag har installerat en ny hårddiskt (Hitachi 120 GB) i min Power Mac G4. Den gamla disken hade två partitioner. På den ena ligger system 9.2 och på andra OSX. Om jag väljer att starta datorn från OS9 startskiva syns inte den nya disken på skrivbordet. I OSX är allt ok. Vad kan vara fel?

Ursprungligen av Linus:

Jag skulle bara satt den enligt andra figuren på första raden (DEVICE 1 (slave)).
Dom två plastbitarna på högkant vid den högra kanten, alltså.

Tack snälla. Du fungerar det utmärkt.

Ja, då har man surfat runt på gamla diskussioner kring extra HD och SLAVE och MASTER och CABLE CONECT etc. Jag blev inte mycket klokare?

Jag har en G4 med en 40 GB originaldisk. Nu har jag köpt upp mig på en Hitachi Deskstar 120 GB som jag vill sätta in. Jag har förstått att jag ska göra den till SLAVE eftersom jag bootar från originaldisken. Men... hur gör man denna disk till SLAVE. Jag bifogar en bild av "schemat" på baksidan. DU som svarar får gärna vara konkret så jag vet vilka handgrepp jag skall göra med de små plastbitarna. (Det var ju en massa "förslag" på schemat).

Ursprungligen av odin:

Jag vet inte riktigt om det var så här du menade, men jag knåpade ihop en liten sida.

http://mynetwork.no-ip.com/odin/adress.php

Är det så du tänkt dig? (Kom ihåg att sidan inte är klar än och den innehåller lite buggar, men jag ska sova nu så jag fixar det sista imorgon).

Nattis

Mejla gärna mig Odin.

/Per

Jag behöver hjälp. Själv kan jag inte.
En kund till mig ska stå på en mässa och vill på ett enkelt sätt registrera kunder på plats. Han kommer att ha en dator där och min tanke är att man, internt på datorn, gör ett registreringsformulär i HTML (?) Se bifogad PDF. När kunder trycker på registreringsknappen vill jag att det ska genereras en lite textfil i VCardformat. (se bifogat exempel). Det vore toppen om samtliga textdokument automatiskt la sig i en bestämd mapp. Då kunde man därefter importera dessa direkt till adressboken.

Går detta att göra. Jag är beredd att betala om någon är villig att hjälpa fixa detta.

/Per

Ursprungligen av DrBoar:

3.Att chippa en G4 innebär avlödning av SMD komponenter och risk för haveri för 50 MHz eller på sin höjd 100 MHz mer, komplett vansinne enligt mig. Står man i begrepp att köpa en CPU uppgradeing och vill leka med den gamla CPUn kan man ju göra det men annars...
:

tack för alla svar. Det får räcka med hastigheten som den är.

Hej vänner!
Nu har vi haft en Power PC 2x450 MHZ stående i 1 år. Vi har haft den som bildinläsning eftersom vår programvara går i OS9 och våra G5:or kör rent OSX.

Nu har jag börjat intressera mig för burken och tänkte meka lite i den.
1. Jag skulle vilja sätta in en extra 120 GIG hårddisk i den: Vilken ska jag ha?
2. Jag skulle vilja sätta in en Superdrive: Vilken ska jag ha?
3. Jag skulle vilja trimma processorerna (jag har någon gång hört att man kan "chippa" processor på något sätt och på det viset "överklocka" den; att den i grundutförande egentligen är strypt? Stämmer detta och hur gör man i så fall?

Tack på förhand

/Per

Senast redigerat 2004-10-28 09:52

Jag har haft Eizo Color Edge nu i 10 månader och jag är helnöjd. Sambon sitter bakom en LaCie electron och Eizo'n håller måttet väl. Dyr, men jag kan inte annat än rekomendera den. Sitter 7 tim/dag och är aldrig trött i ögonen, färgåtergivningen är oklanderlig (Vi har kalibrerat skärm, skrivare och scanner).

Ursprungligen av jhansen:

Jag har ändrat förinställningen på bildruteverktyget så att det alltid blir vit bakgrund från scratch.

.

Jag är numera en härmapa

/Per

Så här såg mina inställningar ut!
Nu kunde jag inte ta någon skärmdump på det men... den information jag fick var att "objektfärg svart" Underliggande färg "Pantone 390c"

Hej vänner!
Jag blev minst sagt förvånad när jag fick referensexemplar från tryckeriet igår. (Trycksakens framsida utgörs av en grön platta som bakgrund med vit och svart text på, samt 3 st svartvita bilder.) Texten har jag ingenting att anmärka på. Bilderna är dock "övertryckta" med den gröna färgen. Den är dock inte heltäckande utan "genomskinlig" så att bilderna fått ett falsk duplex utseende.

Problemet är följande:
På min tryckanpassade pdf syns inte detta på skärmen?!
När jag efter kontakt med tryckeriet frågar dem får jag till svar att öppna filen i Acrobat 6, gå in under menyn "Advanced" och välja "overprint preview" – då plötsligt ser även jag att bilderna har ett övertyck.

Detta har aldrig hänt förut så jag undrar nu vad jag har gjort för fel.

PDF-filen är genererad direkt från Quark 6.1. Jag har även provat att göra en ps fil från Quarken och låta Distiller 5 göra pdf-en dock med samma resultat.

Har jag någon felaktig inställning i Quarken? Jag vill inte låta detta hända igen.

/Per

Tack, ska testa PhoneAgent!

eller är det någon som har ett "mactema" att dela med sig av?

/Per

Hej!
Jag har precis skaffat mig en Z600 och håller på att pilla i inställningarna. Nu undrar jag. Kan jag göra egna "teman". Jag har via bluetooth hämtat en "temafil" från mobilen för att jag hade förhoppningar att kunna öppna den och göra de ändringar jag ville. Det visade sig att filen har ändelsen .thm. Jag kan inte öppna denna fil.

Går det att göra egna teman? och i så fall hur?

/Per