Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
inoxia

inoxia

Medlem
  • Registrerad 2004-03-14
  • Senast aktiv 2007-04-16
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen inoxia har skrivit i forumet.

1

En lösning som jag föredrar när det gäller trasslet i After Effects är att byta ut den svenska tangentbordslayouten mot en Svensk Unicode-layout. (Och stänga av den svenska.) Då funkar både svenska tecken och och sedvanligt moddade shorcuts för svenskt tangentbord. (T.ex. alt-Å och alt-^, vilket i sin tur bygger på att man har fixat dem i Shortcuts-filen.)

Lite krångligare men värt det om man kör mycket AE. Haken är att Illustrators kortkommandon slutar funka. Gör inte mig så mycket men ändå...

Unicode-layouter:

http://homepage.mac.com/chinesemac/LatinExtended/index.html

En ren chansning: Testa att byta tangentbordslayout till U.S Extended. Det skulle faktiskt kunna hjälpa. (Ditt trassel påminner lite om problemen med AfterEffecs som under 10.4 tappar alla snabbkommandon med den vanliga svenska tangentbordslayouten. Den snabbaste (men inte bästa) lösningen i det fallet är just att byta till U.S Extended.)

Sen låter som sagt kombinationen av FCP 4 och Tiger inte helt lyckad. 10.3.8 med FCP 4.5 eller 10.4 med FCP 5 har funkat väldigt bra för mig.

/i

Du får göra det manuellt (Vilket jag tycker är bra.) Jag brukar bara stripa (förkoda) några sekunder och sen köra en assemble. Enklast är att du börjar med att stripa bandet på önskad TC med "Black and Code", jag brukar stripa 10 sekunder. Sedan kan man göra en assemble med ton/balk/klocka och inehåll i ett svep, med trailer-funktionen kan du styra hur mycket svart som läggs efter pgm.

Ex för start på 10h: Stripa från 09:58:00:00, tryck escape efter ca 10 sek. Assemble från 09:58:10:00 (80s ton/balk + 30s klocka/ID antingen på timeline eller använd funktionerna under mastring.)

(Med de flesta moderna bandare kan du köra preset hela tiden, de ställer sig automagiskt i regen när det behövs. Men dubbelkolla manualen eller växla manuellt om du är osäker.)

/inoxia

Har inte kört Premiere på ett par år, men i det besläktade Aftereffects, så kan du ändra mellan TC, Frames och Feet+Frames genom kommando-klick på de blå siffrorna i bilden ovan

Ursprungligen av Robert 2:

Hej,

jag har själv passerat flera flygplatser utan problem.
DV/DVCAM, stora och små band.
Jag har inte heller hört ifrån andra om problem med detta.

Samma här, har aldrig haft eller hört talas om några problem trots i bland uppemot tio varv genom olika röntgenapparater.

/i

1