Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GandalfTheMacintosh
  • Registrerad 2004-03-21
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen GandalfTheMacintosh har skrivit i forumet.

Ursprungligen av [email protected]:

Tror han menar det som jag skrev tidigt om i denna tråd - dvs. det faktum att man sedan en tid inte kommer in i USA utan att både låta sig fotograferas och att lämna tumavtryck... ja du vet TERRORHOTEN - där behövs stor datakraft typ en massa G5:servrar.

Eh ja då kommer naturligtvis massköp av G5'or in som en självklar del, att jag inte tänkte på det, jazzper vet minsann allt han jajamän...

Ursprungligen av jazzper:

Ja det är ingen större hemlighet direkt.

VAD är ingen hemlighet jazzper?

Försök att svara på frågan är du snäll.

Ursprungligen av jazzper:

Något som knappast gäller vare sig Kamprad eller Gates , IKEA är inget aktiebolag och Gates har ju redan sålt en hel del aktier,
Båda har nog en hel del konton som kan tömmas på stora belopp och värdepapper lite här och där som lätt kan omvandlas till cash.

Du verkar vara förvånansvärt allvetande jazzper, du vet allt om vad apple kommer att göra och du vet precis hur mycket pengar som gates och kamprad har....amazing :rolleyes:

jag för min del försökte ge en bild av hur meningslös sådana här jämförelser är.

Ursprungligen av jazzper:

Vet man vad USA håller på med just nu så är det helt klart att aministrationen och deras säkerhetsdepartement köper mängder av bl.a G5or det dom nu bygger upp kräver resurser och teknik som saknar motstycke i databehandlingens historia.

Det där hittar du på. Vad pratar du om öht?

Ursprungligen av jazzper:

Du skämtar , båda kan säkert hämta ut några miljarder cash imorgon om dom ville.

Nej jag skämtar inte. The filfthy rich skatteplanerar så in i h-e att dom inte kan ha så mycket pure cash på sina konton.

Skulle dom sälja sina aktieinnehav ex så tappar marknaden förtroende för dom och värdet på aktierna sjunker som en sten.

Ursprungligen av Marcus Holmer:

Jag tror inte på det förrän Apple säger att det är så. Till dess kan vi hoppas på det här:

Om vi nu ska fortsätta att gissa så är ett hett tips från mig att Apple inte kommer droppa singel modellen av PowerMac G5, alltså; 2 st dual och en singel "budget" modell av PowerMac G5 i 2.0-2.6 Ghz klassen (singel 2 Ghz).

Ursprungligen av jazzper:

Helt klart är det sant att USA's administration köper G5or frågan är väl hur många och om verkligen allt windowsrelaterat åker ut.

Sedan så skrev dom ju faktiskt att det var 70% chans att nya PBs skulle lanseras förra veckan inte 100%.

Nja, så var det väl inte riktigt? det stod att känsligt material inte längre skulle lagras på Windowsdatorer.
Dessutom är det bara just ett rykte, och ska man dömma av alla andra innehållslösa rykten ang Apple och deras ev göranden och låtanden på sista tiden så kan man inte vara så säker på att det här skulle vara sant.

Ursprungligen av [email protected]:

Knappt så man tror det är sant men en svensk räknas nu som rikare än Bill Gates... så klart att det är en smålänning som är rikast i världen - finns ju nästan bara en tänkbar figur, nämligen Ingvar Kamprad ( IKEA´s grundare ) som nu är god för $53 billion medans Bill Gates stannar vid futtiga $47 billion. Allt detta som Reuters valt att citera från SVT2.

http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=topNews&storyID=4744821

Jag finner såna hära jämförelser nästan helt ointressanta, vad är det för poäng i att beräkna personens kapital? skulle Kamprad eller Gates sälja helt plötsligt för att få in cash så skulle värdet på det sjunka ner till kanske 10-20% av nuvarande.

Hur mycket cash på deras egna konton har dessa personer? kanske ett par hundratusen dollar, inte mer.

Ursprungligen av Chaosstar:

Jag tror Apple kommer att gå över på ppcXXX baserad på Power5 procesorn utan att byta namn från G5 till G6, de baserade på Power5 kommer troligvis ockå att kallas G5, fast kanske G5ht, iom att de har Hyper Threding.

Power 5 är en helt ny generation så det tror jag inte på, som sagt; 2006 eler möjligtvis 2005, nuvarande Power 4 baserade G5 räcker långt.

Ursprungligen av AddeDaMan:

Ja, eftersom jag jobbar med Mac dagligen så kan jag inte säga annat än att jag tycker verkligen det är på tiden! Det är helt oacceptabelt så som "supporten" fungerar idag, även med "AppleCare". Jag hyr ut studiotid med min FinalCut/Shake-mac, och när den inte fungerar så vill jag att Apple fixar det. Min PowerBook har också problem, men oavsett vad man säger till Apple så är svaret "skicka den till Holland så kommer det någonting tillbaks på posten om tre veckor." Tack för den! Just detta att de inte har auktoriserade reparatörer (framförallt inte på PowerBooks) är irriterande. Om detta kort innebär att Apple kan reparera sina datorer på fler ställen än 0,5 ställen i Sverige, så tycker jag det låter toppen. Om det innebär ytterligare en falsk säkerhet à la AppleCare, så nej tack...

Sure, men det här är bara ännu ett sätt för Apple att mjölka stålar ur sina kunder och sedan är "supporten" fortfarande obefintlig.
Hur vore det om dom kunde se till att AppleCare fungerar såsom en riktig support borde fungera?

Annars brukar väl dom flesta företag tycka att om man har köpt support (AppleCare) så har man, och det berättigar till just support.

Ursprungligen av Apple.XPan:

Håller med om att den senaste tidens rykten varit full av snack och inte fan låg det någon verkstad bakom. Kanske var det förväntningarna som skrev upp allting; vi är ju vana att se något nytt från Apple på våren. Men denna gång blev det inget. Jag tror de sparar krutet till en stor uppdatering av G5:an - samt lite större förändringar. Och om de lägger in en t.ex. en 975 processor (typ G6) så lär också andra komponenter behövas uppdateras. Det kräver sin lilla tid.

I backspegeln, när "G6" har lanserats, då förstår vi säkert varför uppdateringen tagit så lång tid - men eftersom det fortfarande är bara början av April... så vet vi inte ännu. Det mesta verkar logiskt när Apple väl har släppt sina nyheter.

Nuvarande G5 baserad på Power 4 räcker långt för Apples del, någon "G6" baserad på Power 5 tror jag inte att man kan förvänta sig förrens kanske 2006 eller något.

Ursprungligen av johantj:

Jag tror den bärande tanken är att Microsoft inte ska ha någon fördel när det gäller spelarvalet. Förslaget från Microsoft torde ju innebära att Microsoft själva får välja sina konkurrenter. Pressreleasen talar ju inte om vilka spelare som skulle levereras.

Om Microsoft tvingas leverera en version utan WMP, blir det fritt fram för datortillverkare att leverera sin egen standardspelare. HP borde ju vara intresserat av att leverera iTunes som standardspelare för att stödja sin egen iPod-försäljning.

För alla andra som köper nya windowsversioner handlar det om att göra ett aktivt val mellan olika mediespelare, och där har Microsoft onekligen en fördel i att WMP annonseras som en Windows-update.

Det är ingenting som hindrar ex HP att idag skicka med iTunes med sina datorer, detta som följd av uppgörelsen med amerikanska justitiedepartementet.

Ursprungligen av Mondo:

Har du ö h t läst någon av artiklarna?

Ja. Det är för utvecklare, inte för användare som vill uppgradera från windows till linux som du skrev.

Ursprungligen av Daniel Bergvall:

Maila Macoteket.se och fråga om deras Alchemy TV har stöd för NICAM.

Redan kollat den och den har inte stöd för NICAM.