Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GandalfTheMacintosh
  • Registrerad 2004-03-21
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen GandalfTheMacintosh har skrivit i forumet.

Ursprungligen av KKriss:

Inhandlade 9800 Pro Mac Edition för nån vecka sen och har stött på två problem.

De flesta spelen som ska spelas nu säger bara; "Signal frequency is out of range. Please change signal timing." verkar väldigt skumt..

Det andra problemet är att när jag väl får igång det fungerar det inte speciellt kalas ändå, laggar och håller på. Till och med iTunes visualiser laggar! det gjorde det inte på mitt GeForce 4MX ens..

macoteket säger att de inte känner till problemet och samma sak med ATIs gedigna support..

nån som har någon som helst aning??

btw, har en G4:a 933 med 1GB ram..

- kriss

Hej

Jag är nästan säker på att det är bildskärmen och grafikkortet som inte riktigt trivs med varandra, någoting liknande hände mig för ett par år sedan. Där kunde jag själv uppdatera grafikkortets firmware men jag vet inte om man kan göra det på en Mac.
Vilken typ av anslutning kör du med? testa att växla till VGA om du ex kör DVI och se om han säger samma sak, krävs adapter men det finns för en billig penning.

Jag har letat som *** men kan inte hitta några, finns det verkligen inget TV kort för Mac som har stöd för NICAM?

På PC sidan dräller det av TV-kort med NICAM stöd för runt tusenlappen, ska jag verkligen behöva köpa en gammal PC för att kunna utnyttja stereo när jag tittar på tv?

Internt eller externt spelar ingen roll....någon som vet?

Det där är för utvecklare om att porta sina apps från windows till linux, det har inget med att uppgradera från windows till linux för vanliga användare att göra.

Ursprungligen av tomcat:

Microsoft har kommenterat det hela:http://www.microsoft.com/presspass/press/2004/mar04/03-24ECRemedyPR.asp

Det får man nog lov att anse vara en rätt "säker källa", efter omständigheterna, va...?

Saxat ur texten;

Citat:

The company proposed to provide competitors with unprecedented access to its technology. In addition, under Microsoft's proposed settlement, any personal computer sold with the Windows operating system also would have carried three non- Microsoft media players, leading to the distribution of more than 1 billion competing media players over the next three years.

Vad var det i det förslaget som EU-kommissionen tyckte var dåligt?

Det här luktar som om kommissionen sitter i knät på några andra företag.
Eller att dom ska visa sina muskler och Microsoft är ett tacksamt objekt.

Ursprungligen av Nicklas Högås:

MS gav EU förslaget att de skulle leverera Windows med tre olika mediaspelare (eller om det nu var tre olika versioner, var och en med sin egen mediaspelare) men det gick man inte med på. EU kräver istället att MS ska leverera en version helt utan någon mediaspelare.

(Detta enligt artikel i Computer Sweden, vilken jag utgår ifrån att den bygger på riktig information.)

Jamen då så, då är alltså inte heller Apples iTunes aktuell, om den ska vara helt utan någon mediaspelare, mycket märkligt krav, ett system utan mediaspelare?
I det här fallet tycker jag nog isåf att Microsofts erbjudande till EU-kommissionen låter ganska rimligt.

Det verkar inte som om EU-kommissionen har någon större kännedom om hur datorbranschen fungerar med ett sådant krav, om dom verkligen vill öka chanserna för Microsofts konkurrenter så är det väl mer aktuellt att ex besluta om att alla OEM tillverkare måste inkludera Linux och *BSD som kundalternativ på x86 plattformen vid datorköp.

Eller att alla EU-länder måste inkludera alla datortillverkare (även Apple) vid subventionerat datorköp för personal ("Hem-PC" här i Sverige).

Ursprungligen av jockeleu:

Tror knapapst att det här är sant, Microsoft har just fått en lagstämmning mot sig pågrund av att Windows Media Player följer med i XP... detta hämmar konkurrensen... Hur vore det om iTunes följer med?... Sen tror ja ginte på det, Nej... Hur många program i windows XP medföljer som inte är märkt microsoft?.. Inget

Inte ersätta WMP med iTunes men inkludera iTunes så att användaren kan välja vilken av dom som ska vara default systemplayer, det kan göras i kontrollpanelen i Windows 2000 eller XP.

Ursprungligen av Oyvind-A:

Kanskje de drøyer powermacoppdatering til wwdc, for å så overraske med gå gå direkte til dual 3ghz...

Kanske, men det tvivlar jag på, skulle se konstigt ut i marknadsföringshänseende.
Risken är att det är ännu ett av Apples munväder och att vi inte ser 3 Ghz PowerMac och iMac G5 förrens sent på hösten eller tom nästa år.

Ursprungligen av Björnström:

Vad tror ni att herrarna på Mercedes säger om dessa datorchassin som vi hittade i en monter? Det är inte bara Apple som råkar ut för kopiering och direkta varumärkesintrång.

Är det verkligen något att skriva om? till skillnad från Apple så tror jag knappast att Mercedes eller BMW bryr sig speciellt mycket om huruvida någon chassitillverkare har ett derivat av deras logga på lådorna.

Ursprungligen av CyberPet:

Macus, där kan jag inte hålla med dig.
Valter Bengtsson ska bli kul att återse inom Macvärlden. Hoppas han har nyfunnen energi för Mac-Sverige och kan bjuda på lite intressanta vinklingar som vi kanske inte skulle sett om han inte pysslat med annat ett tag.

För min del hoppas jag att Macworld konkar och att det uppstår en drös med nya mactidningar med olika målgrupper, Mac-Sverige är på tok för insnöat.

Nu får Apple skärpa sig, det är nästan 9 mån sedan PowerMac G5 lanserades på WWDC, dom behöver komma med singel 2.0 och dual-2.5-2.6 Ghz datorer NU!!! för att hinna med den av Steve Jobs utlovade 3 Ghz vallen som skulle nås vid kommande WWDC.