Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mayweather

mayweather

Medlem
  • Registrerad 2004-04-04
  • Senast aktiv 2009-07-21
  • Antal inlägg 157

Foruminlägg

De senaste inläggen mayweather har skrivit i forumet.

saxat från macrumors

"Penryn Advantages

Overall, the high end Penryn's may have marginal improvements in performance due to higher L2 cache (6MB vs 4MB), though the low-end Penryns (2.1GHz and 2.4GHz) actually have less L2 cache (3MB vs 4MB) than their Merom counterparts. Whether this results in any real world difference is unclear. Early benchmarks of the new Penryn 2.4GHz MacBook Pro reveals a comparable GeekBench score (3086) to the older Merom 2.4GHz MacBook Pro (3094) despite this L2 cache difference.

One new feature all Penryn processors share is the SSE4 instruction set. Similar to the PowerPC's Altivec instruction set, SSE4 can provide dramatic speed increases (40% faster) for applications specifically written for it."

Som jag har förstått det så fungerar den enbart som en UMS-enhet på Mac.. (microsoft har ju varit med och utvecklat den)

Det vill säga.. den dyker enbart upp som en extern drive. Där du helt enkelt drar och släpper låtar på driven. Nackdelen med detta blir tex. att du inte kan skicka omslag till spelaren osv. är också osäker på hur det fungerar med spellistor, men har svårt att se hur det skulle fungera.

Just därför står jag och tvekar.. blev av med min mini häromdagen, nu har jag visserligen en 30gb photo kvar, dock är jag på jakt efter en liten spelare i väntan på graalen (iphone) vilken lär dröja.

konrad.

firefox är min huvudbrowser.. men sparbanken finn's datorbank stöder ej firefox. det är därför jag är på jakt efter safari. haha ja jo.. det är ju avinstallerat men tack iaf.

marco.
det är ju bara det att den inte finns tillgänglig för NL på versiontracker. den går inte att ladda ner där, det finns en download link som skickar en vidare till http://www.apple.com/macosx/features/safari/ vilket inte ger ett ruttit piss.. suck

det är ju sånt här man skall slippa med mac för tusan.

Jaha.. av ngn. anledning blev det så att Safari blev avinstallerat på datorn häromdagen.
Har sedan dess gjort otaliga försök att installera det igen. Det är första gången sen jag switchade som jag känner att jag sitter fast i ett typiskt microsoft-träsk.

1. den enda version som finns tillgänglig för nedladdning är safari 1.2 som inte stöds av OSX 10.4.7

2. jag har lagt bort mina OSx skivor och kan därför inte hoppas på att det skulle fungera med dem..

så hur i h*****te installerar man safari på OSx 10.4.7?

verkar vansinnigt att man inte skall kunna installera ett program utan endast uppdatera det vilket förutsätter att man har det från början.. suck.. hjälp någon? man börjar känna svetten rinna såhär i betala-räkningar-tider.

jasså man får inte byta minnen på minin utan att bränna garantin?
märkligt.. varför har dom gjort så?

nepps har ingen BT lur.. blir nog att köpa Keyspan Express Remote ist.. om jag kopplar den till en aiport så kan jag gömma mottagaren nånstans där den inte syns så väl, den är ju ordentligt ful

förresten.. ngn. som har koll på om det finns BT-fjärr annars? har inte kunnat hitta ngn. men man vet ju aldrig.

jädra märkligt att den bara skulle fungera med det?

mjukvara för att ta emot signalerna antar jag skickas med IR-mottagare.
borde inte funktionen för att hanera signalerna ligga i frontrow?
Isf är ju enda anledning till att den enbart skulle fungera på de två senaste
I-macarna den inbyggda IR-mottagaren. vilket ju är fixable.

har sökt runt lite och hoppats på att nån geeky grabb hade försökt. Är ju rätt populärt
annars att dissikera möss osv.. men kan inte hitta ngt.

ingen som har koll på detta?

G5.. såvitt jag vet har bara imac rev C (I-sight modellen) inbyggd IR. eller?

Varför är "ny tråd" knappen så svår att hitta? lite mer markerande färg hade ju gjort lite nytta.

iaf. Det är som så att jag använder min älskade bebis iMac som stereo. Har under en längre tid
funderat på att att rippa alla mina CD's och gå över helt till digitalt.

Jag behöver ju då en fjärrkontroll. Har kollat på lite olika.. finns dock inga snygga förutom apple remote. Jag behöver bara kunna styra de enklaste funktionerna i itunes. De kontroller jag kollat på är ju rena star wars flaggskepp.

Vad jag undrar är i sin tur. Kan jag koppla in en apple remote till min imac rev B genom att köpa en IR-mottagare (usb modell) och skaffa FrontRow?

rev a är djävulens påfund. Jag är så nöjd så med min mac g5 20" rev B så jag väntar ett par år till innan jag byter upp mig. Vad ska man ha sin intel burk till eg? Adobes produkter finns ju tex. inte.. måste ju vara en hel uppsjö med programvara som man tar förgiven idag som inte kommer finnas på länge.

ska fungera att koda om den till tex. mpeg och sen spela på en riktig dator.. har fungerat för mig tidigare iaf.

muji har ett par koola portabla. Små pappkartonger som du viker ihop. Är väl inte det bästa ljudet iofs men kool.

anders.. nej jag ville bara testa om jag skulle märka ngn skillnad. tex. så ger inte datorn ifrån sig ett ljud just nu.. men vet inte om det beror på det. Har inga problem ljud på högsta heller har jag för mig.. ska snart köra på högsta ett tag och se om jag märker nån skillnad nu haha