Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hendrix

Hendrix

Medlem
  • Registrerad 2004-04-20
  • Senast aktiv 2010-04-13
  • Antal inlägg 105

Foruminlägg

De senaste inläggen Hendrix har skrivit i forumet.

Macoteket säljer ett rack som är 12U högt, men det är ju så klart högre än 4U.

Såg att amerikanska Apple Store säljer precis det racket du spanat in. En lösning kunde vara att ringa svenska Apple Store och höra/be snällt/hota sig till att de säljer ett till dig.

Det här är en storm i ett vattenglas. Det kommer ingenting stort i Leopard som inte redan är allmänt känt. Jag tror inte ens att Jobs när han använde "Top Secret" som metafor hade några storslagna planer på att stoppa in något mer. Han använde Top Secret som en smålustig illustration för att han inte visade alla nyheter.

Det som kommer göra Leopard mer användbart än Tiger är snarast allt det som händer under huven. (som t.ex. den dåliga nätverkshanteringen som nämns ovan.)

Apples marknadsandel har blivit för stor nu för att ge sig på ett stunt som att leverera ut ett operativsystem där inte beta-testarna haft tillgång till alla ingående funktioner.

Mercury som är en MSN-klient skriven i Java har ett visst stöd för iSight och andra webbkameror.

http://mercury.to

Hur snabb filöverföringen blir beror helt på om man sitter innanför eller utanför brandvägg.

Hittade också denna blogg full med Streetview sightings:

http://www.mapmole.com/

Annars finns också Hardware Monitor som inte är gratis, men i övrigt mycket trevligt.

Slightly OT: Men är det bara jag som bekymras av hur fruktansvärt dåligt Hansa måste vara konstruerat? Det är väl inte att de här urvalen i sig är så komplicerade utan avsaknaden av en riktig databas och dåligt konstruerade frågor som gör det så fruktansvärt segt?

Det borde finnas något slags körkort för programmerare.

Jag skulle ändå slå ett slag för FreeSwitch som innehåller en modul för LDAP som med lite tweakning säkert skulle trivas utmärkt med OpenDirectory också.

FreeSwitch är nyare, snabbare och innehåller mindre fulhack än Asterisk. Det förväntas nå första skarp version i slutet av sommaren.

Asterisk kan nå andra telefoner på flera sätt. Antingen genom ett ISDN-kort från Digium (http://www.digium.com/) eller genom att skaffa en SIP-trunk från t.ex. Tele2.

Eftersom ISDN kommer att läggas ner så småningom så verkar ju någon annan typ av terminering vara att föredra. En SIP-trunk erbjuder helt enkelt översättningen från SIP-telefoni till det fasta telefonnätet. Jag är osäker på vilka övriga aktörer som finns.

Asterisk är bra och mycket beprövad, men ett mer intressant projekt med lite modernare kodbas finns på http://www.freeswitch.org . Den ska också rulla på Mac, men kräver säkert mer manuellt arbete eftersom administrationsgränssnitten inte alls är lika utvecklade.

Belastning:
Har du kikat på vad det är som äter så mycket kapacitet på servern? Om de t.ex. kör Retrospect och har trasiga backup-diskar kan den mycket väl stå för 50% av belastningen. Innan man köper en massa hårdvara är det bra att kartlägga vad som står för belastningen.

Backup:
Vi kör backup till löstagbara firewire-hårddiskar. Ingen extern strömförsörjning och inte större än en kassett att bära med sig (50 meter eller 50 kilometer). Retrospect funkar så mycket bättre med ett snabbt lagringsmedium jämfört med bandare.

Om du hade något program som kraschat och började käka CPU-kraft så är det mycket möjligt att fläktarna bara gick på högvarv (Retrospect är ett typsikt sådant). Efter omstarten så var ju processen död och då går fläktarna på mer normala varv igen.

Alla bärbara datorer släppper ut värme genom tangentbordet. Därför är det en omöjlighet att ha locket stängt och ha datorn på. Placera datorn högt när du inte använder den kanske?

Det kan också bero på trasig routing mellan dig och webbhotellet. Ett tyvärr inte helt ovanligt fel och som är hopplöst att anmäla till någon.

Citat:

Kalassystemet använder teknik som kräver en Windowsklient!

http://kalas.yreg.se/browser.php

Om de inte informerat dig om att Windows är ett systemkrav innan du beställde din hemsida utvecklad i Kalas kan det ju vara en grund för att slippa betala.

Sedan beror det på om systemet använder ActiveX-komponenter eller inte om du kanske kan lura dig in ändå. Med Firefox 2 och det utmärkta tillägget User Agent-switcher kommer man till inloggningssidan. Men om deras redigeringsverktyg kräver ActiveX så är det ändå kört.

Kan någon moderator flytta den här tråden till "Utveckling" eller liknande? Den har ingenting med Mac OS X Server att göra.

Banaz:

Du har två alternativ för din bildapplikation:
1. Spara bilderna i MySQL-databasen.
2. Spara sökvägar (referenser) till bilderna

Beroende på vilken av lösningarna du väljer kommer dina script och din HTML att se olika ut.

Enklast är utan tvekan lösning nummer 2. Då kan du bara slänga in alla bilder i en mapp (eller ännu bättre i strukturerade mappar) på webbservern. Sedan sparar du mappnamnet och bildnamnet och skriver ut det i din HTML-kod. Så här:
<img src="http://minserver.se/2006-12-24/bild1.jpg">

Om du väljer lösning 1 måste du få ditt PHP-script att skicka tillbaka binärdatan som kommer ut från databasen och övertyga webbläsaren om att det är en bild den får så att den vet vad den ska göra med den. Ett bra tips är isf att titta på PHP-funktionen header().

Här finns intressant information:
http://www.php.net/ och http://www.mysql.com/