Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hendrix

Hendrix

Medlem
  • Registrerad 2004-04-20
  • Senast aktiv 2010-04-13
  • Antal inlägg 105

Foruminlägg

De senaste inläggen Hendrix har skrivit i forumet.

Jag hade liknande problem och de var relaterade till att DNS:en var felkonfigurerad om jag minns rätt.

Ursprungligen av thomas:

Bästa säkerheten eftersom bara kända burkar kommer in!

Eftersom det tar ett par minuter på sin höjd att byta MAC-adress på valfri dator så är det defintivt inte den bästa säkerheten. Det är ett bra led i att säkra ett trådlöst nät, men kryptering och andra former av autentisering är också ett krav.

Siege är ett annat program för att göra samma sak:
http://www.joedog.org/JoeDog/Siege

Jag har en dator som beter sig likadant. Dock inte en G4:a utan en G5:a. Den står hos LAN-Master nu. Får se om de hittar något fel. Den hade också egenheten att den loggade ett fläktfel en gång i sekunden i system-loggen. Har du sett något liknande på din burk?

För alla som undrar så är det här alltså inte en mjukvarustyrd eller mjukvaruorsakad avstängning. Datorn stannar alltså helt sonika utan förvarningar och oberoende av vad man gör. Felet är relaterat till hårdvaran eller möjligen någon typ av firmware i PMU/SMU.

Tråden borde egentligen flyttas till någon hårdvaru-kategori.

Härligt att det händer något iaf! Det har ju inte hänt något på flera år.

Är själv inbiten Eudora-användare sedan 10 år tillbaka. Tycker att Eudoras lösning med ett fönster per mail-låda är vida överlägsen de tre-delade fönstren i Mail och Thunderbird.

Här är en tråd i ämnet hos Dantz. Det är definitivt inget fel som drabbar alla utan verkar vara ett väldigt litet fåtal under vissa förutsättningar:
http://forums.dantz.com/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Board=Desktopworkgrupx&Number=85673&Searchpage=8&Main=85668&Words=10.4.7&topic=&Search=true#Post85673

Bollman: Om du har ACL påslaget kan du få problem med Retrospect på Intel-mac:
http://kb.dantz.com/al/12/1/9576.html

Är det någon här som kör Retrospect och MacOS X Server i kombination? Jag blev tvungen att nedgradera till 10.4.6 efter att backupen slutade fungera i 10.4.7. Vore intressant att veta om allt verkar rulla i 10.4.8?

Om ni inte har något rack att hänga Xserven i så skulle jag rekommendera en MacPro istället. Då får ni mer yta över till annat istället. MacPro + MacOS X Server skiljer inte så mycket i pris mot de andra. Formfaktorn på datorn spelar inte så stor roll. Det är operativsystemet ni vill åt.

Costas:
Om det bara var spegling av filer du var ute efter så borde du ju kunnat köra rsync, Carbon Copy Cloner eller något liknande för att hålla innehållet på diskarna lika. Då hade du fått redundansen om än inte riktigt i realtid. Det hade nog funkat bättre via USB än mjukvaru RAID.

Nåja, nu är ju den ena disken hos Webhallen igen så nu blir det svårt att testa.

Nej, den behöver inte nödvändigtvis vara statisk. Det enda viktiga är att det inte finns adressöversättning (NAT) emellan. Däremot kan det vara så att tunneln går sönder när ena sidan byter IP-adress. Du kanske bör överväga någon typ av detektion och återställning av tunneln om detta skulle hända. Men den risken löper du ju oavsett vilken typ av VPN-låda du väljer eftersom det isf snarast beror på Internetuppkopplingens karaktär än på vilken VPN-låda som används.

Slightly OT:
Det bästa är ju att anlita ett webbhotell som erbjuder en alternativ port för SMTP-leveranser t.ex. 2525. Då kan man utan att ändra några inställningar flytta sin MacBook mellan jobb-nätet och hemma-nätet och skicka mail utan att ändra några inställningar. Smidigt!

Det behöver ju inte vara en Xserve. Vilken Mac som helst med Mac OS X Server funkar (kanske även vanliga OS X med lite pillande). Om både Mac OS X Servern i det andra nätet och VPN-lådan i det högra har externa ("äkta") IP-adresser skulle du kunna pröva med någon trevlig liten brandväggslåda (Zyxel, D-Link, Netgear, Linksys) i det vänstra nätet. Bara den stödjer den VPN-typ du vill köra bör det fungera.

Det mest logiska vore nog en annan Mac OS X Server. Jag tycker också att du bör köra L2TP over IPSec istället för PPTP. Hårdvaruprodukter är sällan kompatibla med OS X Servers inbyggda VPN-funktioner om det finns någon adressöversättning mellan produkterna. Om både VPN-lådan och OS X Servern har äkta IP-adresser _kan_ det fungera.

Jag tycker det bästa stod att läsa under "More new features". Där står om allt som hänt under skalet vilket faktiskt inte är så lite:
- Xgrid 2
- OD 4
- QTSS 6
- Mer 64-bitars kod

Dessutom:
- Apache 2.2
- MySQL 5

Okej, okej. Man _kan_ köra det där nu, men nu blir det ju på sedvanligt titta-och-tryck sätt, vilket säkert uppskattas av många.