Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Leksvin

Leksvin

Medlem
  • Plats Täby
  • Sysselsättning Internetmissbrukare. Använder datorn till att chatta med i huvudsak.
  • Registrerad 2004-06-14
  • Senast aktiv 2020-02-13
  • Antal inlägg 75

Foruminlägg

De senaste inläggen Leksvin har skrivit i forumet.

Ursprungligen av korthoga:

Jag tycker din text ser bra ut. Precis vad jag också räknade med på en dator för 25k. Min har massvis med dubbelslag på tangenterna. ?

Haha. Ja, attskrivaihopallt är status broooor!

Jag har redan fått mitt utbytt en gång och dom satte in samma skräp som innan. Jag har iofs inte frågat om dom kan ersätta mig för alla tryckluftsburkar det går åt..

Ja, det hade ju varit fullständigt vansinnigt om dom fortfarande byggde datorer för 30 000-40 000 kronor som det inte går att skriva på.

Ursprungligen av carlsson:

Du vet om att du kan få ett nytt tangentbord på garanti? Jag bytte mitt i höstas, och det är helt klart bättre skit än den riktiga skiten de hade innan.

Men jag förstår inte problemet riktigt? De HAR ju åtgärdat tangentbordet? Eller har MBP 16" inte hänt?

Ursprungligen av MatsOlov:

Vilket dravvel. Snacka om att inte veta vad han pratar om. Pc-tangentbord?? Finns lika många som tillverkare av datorer. Själv sitter jag med ett Asus och ett lenovo. Skit båda två.

Tönt.

Jag har en macbookfrån2016ochjagskämtar inte, såhärser det alltså ut när jagskrivernuomjag inte backar och korrigerar. Det är den sämsta skitdatorn domgjortochdenvar inte billig.
DUär tönten om du blir upprördöver att enkomikersågar Apple för att dom numera bygger undermåliga datorer.Nej,jagtänker inte fixa den här texten eftersom du uppenbarligen tycker det här är acceptabelt för en premiumdator.

Här är för övrigtApples egen guide för hur man ska göra rentdatornstangentbord när det härhänder. https://support.apple.com/en-us/HT205662
Seriöst...
Steve Jobs hadesparkatså jävla mångamänniskor om han hade levt.

Ta handom dig.

Ursprungligen av shandar:

Allt har funkat fint för mig med uppdateringen, men nu vaknar min MacBook automatiskt så fort jag försöker lägga den i viloläge utan att dra igen skärmen. Enda sättet att få den att stanna i viloläge är att stänga igen locket, men då fungerar inte Alarm Clock 2

Har samma problem med intel mini.. Lägger den i vila och den vaknar efter en sekund.

Har nu bestämt mig för att byta ut hårddisken i min mini. Tänkte byta ut 80gb mot en 160gb. Vilken tillverkare ska jag välja? Står mellan Toshiba, Samsung och Seagate. Toshibadisken har gränssnittet ATA-300, dom andra ATA-150. Klarar minin av att köra en ATA-300 disk?

Hade tänkt klona systemdisken till den nya disken, någon som har tips på bra program och vad jag bör tänka på?

Vet inte riktigt om någon har skrivit om det här innan eller om jag skriver i rätt del av forumet, men hittade inga inlägg om det när jag sökte.

I vilket fall som helst så har min nya nano börjat spela upp spåret ovanför det jag väljer när jag lyssnar på ljudböcker. Jag klickar på "H.P. Lovecraft - Hunden" så spelar den istället upp spåret som står ovanför, alltså "H.P. Lovecraft - Färg bortom tid och rum". Detta gör mig vansinnig . Någon annan som råkat ut för detta och vet vad det beror på?

Har haft min mini sen i höstas. För en tid sedan, någon gång innan jul började hårddisken att "klonka". Med jämna mellanrum så lät det "klonk" från datorn och jag förstod senare att det var hårddisken som lät. Jag drog då igång skivverktyget och "kontrollerade skivan" och vips så försvann ljudet, tills idag.
När jag går upp på morgonen och sätter mig vid datorn så hör jag det där fördömda ljudet igen. Jag gör om samma procedur som sist och det försvinner. Kanske borde jag vara nöjd nu, men det är jag inte. Jag undrar om det kanske är dags att byta hårddisken på min mini? Nått är ju uppenbarligen fel här.

Ursprungligen av red9k:

Jag har testat lite mer med min mac mini nu och kan konstatera att det är själva fläkt motorn hörs mer än vind bruset vilket de inte skall vara enl mig. Testade med smcFanControl och sopa på upp till 5500rpm så hörs motorn mer, ungefär som en elmotorsåg eller dyl. På 2300rpm så är det mest ett konstant "knattrande" från fläkten. Skall väl inte behöva va så tycker jag. Skall knalla ner till våran mac verkstad och höra med dom ang. detta.

//Magnus

Hur gick det? Kunde dom tänka sig att fixa?

Hittade den här för nån dag sedan. Provat den?
http://sbooth.org/Play/

Dockless funkade kanon. Tack så mycket

Jag har skype i menyfältet. Finns det något sätt att ta bort skype-ikonen från dockan? Sökte lite på google, men hittade inget som funkade för mig.

Skrev en liknande tråd igår. Om att min nya mini surrar och är lite störande. Min temp ligger på ca 53 grader just nu.

Av vad jag har förstått så roterar fläktarna konstant på minst 1500 rpm? Någon som kan bekräfta detta?

Hur låter era Mac minis med Intel cpu?
Jag fick min idag och den har ett märkligt surrande läte. Ett "Bzzz-ljud" som är lite iriterande. Det växer liksom i mina öron och jag inbillar mig att jag hör det igenom allt annat jag lyssnar på. Jag hade förväntat mig att den skulle låta ungefär som min gamla iBook. Alltså en fläkt som går igång då och då när datorn blir för varm, men på den här minin verkar fläkten gå oavbrutet och surra sådär obehagligt.

Jag har Spray som isp. För några dagar sedan slog blixten ner i närheten och mitt Zyxel modem slogs ut. Jag köpte då ett nytt modem från Zyxel hos Telia. Jag visste att det inte gick att ställa in PPPoE uppgifterna direkt i modemet som det gjorde i mitt förra, men jag tänkte att det gör inget för min Airport Extreme basstation klarar ju PPPoE.
Kom hem, installerade nya modemet och skrev in mina användaruppgifter i Airporten. Allt gick perfekt och Airporten anslöt till Spray och loggade in. När jag sedan sen skulle börja surfa märkte jag till min stora fasa att anslutningen var ostabil. Försöker jag surfa så kan jag bara göra det i korta 5 sekunders intervaller. Sen får jag ingen kontakt med nätet igen förräns efter kanske 20 sekunder. Och så håller det på. Värt att veta är att Airporten börjar räkna hur länge jag varit ansluten när jag loggar in med PPPoE och att den forstätter räkna fastän jag inte kommer åt internet.

Någon som varit med om nått liknande?

Tack! Får fixa firewire kabel i morgon alltså