Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonasmac

Jonasmac

Medlem
  • Registrerad 2004-06-19
  • Senast aktiv 2009-01-10
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonasmac har skrivit i forumet.

1

Jag vill bara komma med ett litet tips, efter att ha bråkat med min nya TC en vecka. Tog tillbaka v. 7.3.1 och vips... Internetfarten tillbaka som den ska vara, och backupen tuffar på i hygglig takt. Innan var det helt otroligt segt.

Jonas

Ursprungligen av acke:

Men jag är inte klar! Vad har du för firmware på din station? Det finns tre saker att ta hänsyn till när det kommer till Aiprort-uppdateringar:
1. Firmware på stationen. Senaste till din är 7.3.2
2. Programvaran i programmappen. Senaste till din är 5.3.2
3. Sista är mjukvaruuppdateringar för Airport. Kan komma som separata uppdateringar eller inbakade i Mac OS X.

Samtliga kan påverka hastigheten men ibland kan det strula lite. Jag skulle se till att ha det senaste installerat och testa om det funkar och se till att ha uppdaterat firmwaren. Även om det är löst skulle jag testa i alla fall. Men det är jag och jag förstår om folk inte är förtjusta i att ändra på något som funkar.

Slutligen, tänk på att om du både ditt modem och din Airport delar ut IP adresser får du massor med strul. Det kan funka men bara vissa program osv och sällan iChat osv. Tänk på att WEP inte är säkert utan det är WPA som gäller.

Och som vanligt får man utmärkt hjälp här på 99! Jag trodde nog inte man kunde ha .mac-kontot som pop-mail. Men som påpekades så går det utmärkt. Case closed.
Återigen tack och ha en trevlig sommarsöndag!

Ursprungligen av Marcus K:

Jag har inte .mac, men det där låter precis som IMAP (vad .mac borde använda sig av) ska fungera. På så vis kan du hålla dina meddelanden synkroniserade mellan flera olika datorer om en uppsättning även finns på servern. Det du efterfrågar är snarare POP-anslutning där servern bara är mellanlagring där meddelanden raderas från servern då du hämtar dem till datorn.

Såvitt jag vet kan du ansluta till .Mac med POP. Skapa ett POP-konto i Mails inställningar. Server för inkommande meddelanden är mail.mac.com, utgående är smtp.mac.com.

Den är redan kryssad, men verkar ju då inte fungera...

Ursprungligen av akerstrom:

Och på samma ställe som Karo säger, markera även "Spara kopior av brev för läsning i frånkopplat läge" = "Alla brev, inklusive bilagor".

Det konstiga är ju att den inställningen inte finns att göra just under .mac-kontot. På mina pop-konton finns den, men inte här....

Ursprungligen av KaRo:

Vet inte om det skulle fungera om du avmarkerar "Radera kopia från servern efter att ett brev hämtats:" som finns under Avancerat på Konton under Mail-Inställningar.

Dvs Mail➤Inställningar➤Konton➤markera .mac-kontot➤Avancerat➤avmarkera...

Jag undrar om någon annan har följande problem, eller kommer på vad det är jag inte gör som jag måste göra...:
Jag har ett .mackonto, mailen läser jag via Apples Mail, där jag också har några POP-mailkonton. All mail samlad. Mitt problem är att jag inte verkar kunna spara.mac-mailen lokalt. När jag går in på mailen via webbsidan .mac och tar bort dom där, så försvinner dom i min inkorg i Mail. Hur ska jag behålla dom lokalt i min dator, men kunna radera dom på .mac-servern?! Hjälp!

Jonas

Tack som fan! Nu ska vi se om den motsvarar hajpen.....!

Ursprungligen av gusax840:

Apples sida är (var?) skitdryg så fort man skulle uppdatera en widget. Man fick i princip fylla i all information en gång till. Så jag bara byter ut zip-filen varje gång det kommer en ny version. Jag ändrar aldrig texten, det är för omständigt.

Det går mao alltid utmärkt att ladda hem från Apple (men jag brukar hänvisa till manicker.se eftersom de har en räknare så jag kan se hur många nedladdningar jag har).

Dessvärre var den från mars 06... Får ge mig till tåls till sajten kickar igång igen....

Ursprungligen av Capeman:

Den finns även på Apples sida över widgets. Hur pass ny den version är kan nog bara gustax840 svara på.

Försöker få tag på denna, enligt er alla, fantastiska widget. Men www.manicker.se verkar ha tagit julledigt. Någon som kan lägga upp den senaste någonstans?

MVH

Är det någon i detta land som måste använda affärssystemet Jeeves, och gör detta med en Mac? Vore ju otroligt bra om det var så, annars måste jag ju ha en PC på jobbet!

Jag har problem med anslutning av min powerbook till alla möjliga trådlösa nätverk. Har airport hemma och på jobbet, med olika datorer (båda mac och pc) som fungerar utmärkt. Men när jag kör igång min PB så fungerar det som bäst ett par minuter, för att sedan bli oerhört trögt. Och ibland inte fungera alls. Samma sak med externa nätverk, typ på Scandic. Har även provat att byta airport-kort utan framgång. Vad tror ni? Vad mer kan det vara i PB som stökar, och gör det så inkonsekvent?

Jonas

Ursprungligen av kappe:

Är den airport express som finns ute nu och köpa på "apple.se" helt o fullt ut fungerande för oss "svenska" mac-användare? Har hört att det skall släppas en i slutet av juli som "funkar" här i Sverige.

Vet inte riktigt vad det är som gör att den inte skulle funka men ja...ett rykte som någon gärna kan ta död på så man kan lägga vantarna på en och börja surfa lite trådlöst här hemma.

Köpte en i applestore NYC i veckan, tog med den till hotellrummet, in med eathernetkabeln till hotellets nätverk och vips dök den upp i min powerbook. Inga inställningar eller någonting, otroligt. Och till dom som har undrat om det räcker med express för hemmabruk kan jag säga absolut.

Har inte hunnit testa musikfunktionen, men kör den här hemma i Sverige lika enkelt.

J

1