Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
HåkanO

HåkanO

Medlem
  • Plats Tanum
  • Registrerad 2004-07-09
  • Senast aktiv 2014-08-01
  • Antal inlägg 176

Foruminlägg

De senaste inläggen HåkanO har skrivit i forumet.

Den första frågan är vilket/vilka program du har tillgång till. Har du Photoshop (vilken version) Photoshop Elements eller något annat.
Om jag fattat saken rätt så är det den blåa färgen, kanske kombinerad med den rödaktiga som du är ute efter...
Rätt?
Det är lättare att hjälpa dig om du preciserar lite mer. Gör du det tror jag inte att det skall vara några problem att ge dig tips!
Håkan

En enkel variant...

Kul med alla nya människor som hittar hit!
Välkommen till den ljusa sidan! (fast du varit här ett tag) Faktiskt första gången jag får tillfälle att utropa detta... Goflorp brukar vara den som hojtar detta först om jag haft rätta kollen på det.

Fotografering är ett av mina specialintressen också. Jag använder Aperture som mitt huvudprogram och är grymt nöjd med det! Hoppas att du kommer att få mycket stöd och nya infallsvinklar på dina macrealterade frågor/problem/tankar. Det har jag fått!
Håkan

Ursprungligen av Marcus K:

Med datorerna, menar du i stil med typ Macen då? För där har Apple såvitt jag vet ingen kontroll alls över vilka program som florerar, och jag kan inte påstå att skärpt kontroll skulle öka Macens och Mac-programmens redan höga kvalitet.

Nej, jag menar att Macar är förhållandevis strikt hållna i den bemärkelsen att Apple har kontroll över gränssnitt och framför allt OS:ets uppbyggnad med API:er o.s.v. Hårdvaran har man dessutom total kontroll över vilket ger en betydligt stabilare plattform att stå på jämfört med ex.vis Windows där man har en närmast omöjlig uppgift att hålla koll på att det fungerar med alla komponenter och tillbehör som hårdvarutillverkarna tar fram.
Finessen med att kontrollera både hårdvara och OS:et är ju uppenbar.

Ursprungligen av Marcus K:

Den verkliga anledningen är att Apple vill att iPhone ska användas på det sätt Apple vill att den ska användas och då finns det inte plats för program som utmanar Apples exklusivitet. Det är fel, men om Apple skulle införa samma restriktioner i Mac OS X skulle Daniel Eran Dilger vara den första att försvara det.

Det är knappast Apples exklusivitet som det handlar om. Apple vill med största säkerhet att andra företag utvecklar applikationer och tillbehör men att man vill ha gränssnitt och "tänk" som är i linje med deras estetiska riktlinjer och tekniska specifikationer. Tycker jag heller inte är konstigt...

Nej att Apple skulle vara felfria och oantastbara är absolut inget jag hävdar. Jag menar bara att det finns fler sidor av myntet och jag tror också att det så småningom blir tydligare om vilka begränsningar Apple kommer att ha och varför. Man måste ju ta med i beräkningen att Apples inhopp i mobiltelefonbranchen, som redan innan var ett getingbo av operativsystem, mobiltillverkare och inte minst telecomföretag är en satsning som är vansklig eftersom man inte har någon tidigare erfarenhet av just telecombranchen. (Om man bortser från samarbetet med Motorola och floppen med deras RAZR-mobil/iTunes)

Möjligheten/risken att misslyckas finns förmodligen inte med i Apples olika scenarior eftersom det helt skulle slå sönder Apples rykte som state of the art-företaget inom elektronikbranchen. Och med det skulle också börsvärdet och finanserna, för att inte tala om hypen kring företaget, äventyra Apples existens på längre sikt. Det är därför jag tror att Apple inte öppnar dörrarna på vid gavel... Det står alldeles för mycket på spel. Sen kan man ju naturligtvis tycka vad man vill om denna strategi.

Hej!
Jag antar att Apple inte begränsar mer än vad som är nödvändigt för att Appstore skall funka för merparten av konsumenter/användare. Dom har tidigare visat att dom kan kombinera försäljning/kundanspråk/utvecklare/teknik/malware/ o.s.v på ett sansat sätt.

Jag tror inte att Apple skulle köra Appstore i botten (d.v.s. skrämma iväg seriösa programutvecklare) bara för att jävlas. Dom har skapat en grymt bra plattform för att sprida program där alla tjänar på ett bra upplägg. Problemet är av mer teknisk natur. Man vill ju inte att kvaliteten på produkten (iPhone) skall bli lidande p.g.a. att man släpper kontrollen av vad man stoppar i den. Jämför med datorerna.

Roghly Drafted (Daniel Eran Dilger) skriver som vanligt insiktsfullt om detta här: The iPhone Store Impending Disaster Myth — RoughlyDrafted Magazine
Håkan

Ursprungligen av Andreas Th:

Haha, det var lite upplyftande faktiskt
Men jag kan lätt föreställa mig själv göra likadant.... Var tom nära på att göra det själv nu bara för att
Skönt du löste det

Jo, så här i efterskott är det rätt roligt! Men när sonen (25) hängde över mig och garvade så kändes det inte riktigt lika kul... En erfarenhet rikare blev jag i alla fall.

Yes!
Lyckades att träffa rätt tillslut! Vi kan alltså dra slutsatsen att man inte bör gå in och pilla i de olika språkinställningarna om man inte är fena på konstiga tecken. Å andra sidan har jag väl lyckats muntra upp en del personer här på forumet. Vad gör man inte för att glädja sina medmänniskor! (fast jag måste medge att jag blev lite svettig när jag insåg att jag kanske skulle behöva komma till jobbet i morgon med en kinesisk iPhone i släptåg. Fikarasten hade inte varit nådig och det finns gränser för hur mycket man vill ställa upp för sina medmänniskor vad det gäller glädjespridning...)
Tack alla!
Håkan

"Tror att bobbosans endast ställer in tangentbordet?

Följer hans modell, om inte hans instruktioner funkar prova detta:

inställningar
3:e sektionen, 1:a punkten (samma ikon som inställningar)
Sedan 4:e sektionen, siste punkten (internationellt)
I den översta undermenyn väljer man språk =)"

Gahhh!!
Det ser inte lika dant ut! Fy fan vad korkad man kan vara!! Tack för förslaget ändock. Skall trycka runt i den regionen du föreslog Andreas så bör jag väl hamna rätt så småningom. Hoppas jag.

Hmm, jo, det är ju så att för att komma till Svenska = 瑞典 så måste man veta vilken meny som är inställningen för språk. Redan där är jag ute på tunn is. Men det är snällt att ni försöker. Lite mer info skulle dock vara bra. :">
MVH Håkan

Hej!
Jag måste be om hjälp...tyvärr... :">
Jag pillade på min iPhone och skulle in och titta på hur man ändrar språk. Öhhh, ni förstår resten va?
Just det... Jag ändrade till Kinesiska av misstag. (Eller något annat asiatiskt fullständigt obegripligt skriftspråk) Nu kommer jag inte tillbaka till svenskan eftersom jag är rätt så dålig på nämnda språk. Hur i h...vete kommer man tillbaka till svenskan igen?
NÅGON?
Håkan

Fint Konrad!
Men innan jag lägger den på brevlådan skulle det vara intressant att få reda på hur du tänker göra för att få kameran att funka? Eller har du ingen användning för den funktionen? Är det OK med 300 föresten?
Håkan

Hej!
Någon mer som råkat ut för att kameran i iPhone inte fungerar? Den startar upp men lägger av efter ett par sekunder utan att någon "sökarbild" kommer upp på displayen.

Jag hade först problem med att bildbiblioteket inte funkade. Detta efter att jag lagt in ca 600 bilder, ett par gig låtar och att jag installerat fyra fem tredjepartsprogram. iPhone var därmed lite mer än halvfull när den började krångla.
Försökte lösa det med omstarter o.s.v. Det slutade med att jag gjorde en ominstallation av systemet och att jag stoppade in lite färre bilder (ca 200), lite färre låtar och fick en sammanlagd datamängd på något mindre än halva iPhones kapacitet.
Då fungerade bildvisningen perfekt igen. Men sedan la kameran av!

Man kan ju inte hålla på att ominstallera stup i kvarten för att ett eller annat program bangar tycker jag. Särskilt inte om det, som i det här fallet, handlar om Apples egna program! Någon som har någon idé om vad det handlar om och framför allt: Hur man gör något åt det?
Hälsningar Håkan

Min kompis som har beställt hemsidan använder Safari. Och nu när jag kollar på min igen ser jag att det inte finns något snabbkommando för "skriv ut": Bara "skriv ut största ram" ??? (Använde naturligtvis kringla-P när jag testade första gången. När jag la till "skriv-ut" symbolen i verktygsraden och klickade på denna funkade det däremot. Varför är det på detta vis? (Firefox fungerar också förresten, fast den skriver ut det man ser på skärmen. Safari skriver ut hela sidan.)

Hej!
Har snickrat ihop en hemsida för en kompis. Använder mig av GoLive (som Adobe påpassligt bestämt sig för att lägga ner...) Webdesign är något jag helst inte sysslar med för att jag har för dåligt tålamod med att lära mig html-taggar, felsökning mm. Nåväl. Jag föll till föga denna gång och knepade ihop något som jag inte med bästa vilja i världen är stolt över men som som fungerar för min kompis. Förutom en sak. Det går inte att skriva ut sidorna! Om man försöker skriva ut något blir det bara ramen som skrivs ut. Inget av innehållet...Vilket inte är till större glädje för någon.

Säkert är det något banalt fel jag gjort/glömt att göra för att få det att fungera. Någon som kan ge mig en hint om vad det handlar om och hur jag skall fixa det?
MVH Håkan