Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
HåkanO

HåkanO

Medlem
  • Plats Tanum
  • Registrerad 2004-07-09
  • Senast aktiv 2014-08-01
  • Antal inlägg 176

Foruminlägg

De senaste inläggen HåkanO har skrivit i forumet.

Beställde första dagen det gick, det var väl den 21:e va? Hade då ringt till Telia en dryg vecka innan och noterat mitt intresse. En snubbe från Telia ringde upp mig den 21...

Jag beställde en svart 32:a från Telia och fick en beräknad leveransdag 1/11... Alldeles nyss fick jag ett sms från Telia där det står att jag kommer att få den levererad den 28/9. Så det kanske inte blir så lång väntan trots allt.

Det är precis detta som inte fungerar nä... Då hade det inte varit nåt större problem. Och därför är det också anledningen till att jag tror (är ganska så säker på ) att det är en bugg. Någon som vet nåt hack för detta eller tror ni att man lugnt får vänta på att Apple åtgärdar detta?
Håkan

Hej!
Har efter installation av ML råkat ut för en sak som jag antar är en bugg. Vi använder Open Office på jobbet och när man dubbelklickar på OO-dokument så öppnas det med Textredigerare. Detta ligger nu som förval och vad värre är. Det går inte att ändra...
Jäkligt irriterande!
Kollegorna (som inte är Macvana skyller naturligtvis på "krångliga Apple/Mac o.s.v.) Själv hävdar jag att detta är en bugg som kommer att åtgärdas av Apple eller OO. Någon annan som stött på problemet? Kanhända att det inte bara drabbar OO-dokument utan även andra program/dokument...
Någon som har något intressant att komma med angående detta?
Håkan

Man blir ju lite lätt andfådd när man läser en del inlägg om Apples förestående död så snart man inte har en världsrevolutionerande produkt att presentera en gång i kvartalet. Var finns sansen och balansen i dessa uttalanden? Det räcker väl med att se på den tekniska utvecklingen på mobiltelefon, "läsplattor", laptops, desktops, filmdistribution, musik-dito, app-utbud mm för att se att det fortfarande verkar finnas en del krut hos bolaget... (Som f.ö. ser ut att vara ganska välmående eftersom det är världens högst värderade bolag just nu)
Det största försprånget som Apple har gentemot konkurrenterna torde ändå vara det ekosystem som man byggt upp runt sitt produktutbud och den förhållandevis enkla synkronisering mellan olika enheter man byggt upp. Jag förstår inte olyckskorparnas krax riktigt!?

Kolla också Paper by 53. Kul gränssnitt och en riktigt bra "akvarellmotor" Gratis i grundutförandet men man bör inhandla de extrafärger och verktyg som man kan köpa inuti appen.

Proceate är definitivt en grymt bra app för att skissa/måla med diverse (de flesta) olika tekniker. Har testat massor men hittills har inget nåt upp till denna apps nivåer! Det är proffsnivå på detta. Särskilt med nya iPad (v3). Där upplösningen är hela 1920x1408 pixlar. Kostar några kronor men inte mer än ett gäng med skissblock, pennor och penslar...

Och en Airport express bör jag kanske tillägga.
Håkan

Tänkvärt...
Tackar för förslag och idéer kring detta spörsmål. Slutsatsen är att man i nuläget åtminstone behöver en Apple TV2 och en HDMI-kompatibel videoprojektor för att kunna genomföra en trådlös variant på presentation... Förutom en iPad2 då.
Håkan

Hej alla kunniga...
I den bästa av världar skall man naturligtvis kunna utnyttja iPadens smidiga format och höga prestanda för att kunna genomföra en presentation för en större publik utan att behöva trassla med sladdar och adapters. Snyggt, effektivt och med en inte så liten impfaktor.
However... Det jag lyckats att läsa mig till är att detta endast fungerar under förutsättning att man har ett par grundförutsättningar i hårdvara med sig...
• iPad2
• Apple TV2
• WiFi
• En videoprojektor som går att ansluta till det lokala nätverket.

Frågorna är alltså: Är detta rätt uppfattat? - Finns det andra (smidigare) sätt? - Bluetooth?

Behoven är följande: Att kunna genomföra en presentation med en iPad2 utan sladdar, med en videoprojektor, helst utan tillgång till AppleTV2 och WiFi.

Varför? Jo, för att man inte alltid kommer till ett ställe där alla dessa förutsättningar kan uppfyllas. Många har det, men, som sagt, inte alla. Någon som har idéer kring detta?
Håkan

Om du installerar DropBox på iPaden och för över filen med hjälp av den...?
Håkan

Ursprungligen av Ollebro:

men så trevligt, kom precis hem från London där jag inte fick med mig en hem pga ryanair. då slipper jag ju vända mig till tradera då.

Vadå inte ta med sig pga RyanAir?? Kan man inte köpa i London om man åker med Ryan?
Jag skall dit om ett par veckor och hade planerat ett inköp.
Håkan

Hej!
Försökte hitta hjälp på forumet "Aperture" som jag antar är det forum som ligger närmast till hands men eftersom jag inte fått något svar där vänder jag mig till ett nytt forum. så här löd mitt rop på hjälp:

"Jag har uppgraderat till senaste versionen och den har fungerat klockrent tills igår. Nu sitter jag med ett bildbibliotek på cirkus 17000 bilder som jag inte kommer åt...
När man klickar på dockiconen gör den ett hoppande och sen inget mer.
Menyraden syns en stund men sedan slocknar även den.

Vad göra??? Är i ett lite desperat läge eftersom jag har några leveranser jag måste göra ganska snart. Någon som har en aning om vad det är och framför allt, vad man skall göra åt det?

Tacksam för svar ASAP, om det finns någon vanlig vänlig villig..."

Håkan

Jag har uppgraderat till senaste versionen och den har fungerat klockrent tills igår. Nu sitter jag med ett bildbibliotek på cirkus 17000 bilder som jag inte kommer åt...
När man klickar på dockiconen gör den ett hoppande och sen inget mer.
Menyraden syns en stund men sedan slocknar även den.

Vad göra??? Är i ett lite desperat läge eftersom jag har några leveranser jag måste göra ganska snart. Någon som har en aning om vad det är och framför allt, vad man skall göra åt det?

Tacksam för svar ASAP, om det finns någon vanlig vänlig villig...
Håkan

Jag kör på A3 sedan det kom ut och har uppgraderat till 3.0.1. Har inte haft några större problem. II början var det något som strulade, jag kommer inte ihåg riktigt vad det var. Men det gick över efter ett tag. Har en känsla av att det pågick en hel del datatuggande när jag importerade mitt gamla bildbibliotek vilket slöade ner den. Numera tuggar den på rätt bra med både RAW-filer (vilket är det jag använder mest) och gamla bilder från iPhoto, dessutom har jag scannat in både gråskalebilder, och RGB-TIFFar.

Använder en iMac 27" 3.06 Ghz med 4 Gb minne, Snowleopard 10.6.2, vilket är en fröjd att använda när man meckar med bilder.
A3 känns snabbare än A2 (på samma burk) men det är mest en känsla. Har inte gjort några vetenskapliga studier på detta...
I biblioteket ligger f.n. runt 17000 bilder. De flesta i RAW-format.

Känner inte igen de problem som beskrivs här nedan. Har kanske haft tur bara.
Håkan