Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mazon

mazon

Medlem
  • Registrerad 2001-05-15
  • Senast aktiv 2019-01-15
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen mazon har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2011-09-13 15:27
Ursprungligen av yabbah:

hehe, jag skrev båda scenariona eftersom jag inte vet hur en Time Capsule är byggd.
Men din koppling fungerar nog klockrent Kenjon.

En timecapsule kan man säga är en trådlös router med inbyggd hårddisk. Fiffig apparat som gör backuper på datorer och iPhones trådlöst.

Tack för era svar. Skall försöka att inte "fucka upp" min polares nätverk allt för mycket i em.

  • Medlem
  • 2011-09-13 07:51
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Självklart måste Comhem-modemet vara kvar. Modem-funktionaliteten finns ju inte i Time Capsule. Time Capsule är bara router, inte modem/router.

Naturligtvis måste det det. Jag borde omformulera hela frågan känner jag. Det är bara jag som inte haft ett modem på många år (har stadsnät själv med en kabel från utag i väggen rakt in i datorn)
Det jag vill få till är alltså att koppla ihop comhem-modemet med timecapsulen och få till rätt inställningar i netgear router/modemet. :">

Senast redigerat 2011-09-13 17:24
  • Medlem
  • 2011-09-13 05:16

Jag skulle hjälpa en polare att installera en Timecapsule idag och det blev lite problem eftersom han hade bredband från Comhem.
Jag trodde det var en smal sak att bara kopiera uppgifterna från hans kabelmodem och sedan mata in dom i Timecapsulen och sedan ta bort det gamla kabelmodemet.
Men det gick ju inte då det inte var vanlig nätverkskabel utan nån mysko specialkabel från Comhem (typ antennkabel). Comhem-modemet (en Netgear router/modem) måste alltså vara kvar och jag får koppla Timecapsulen till kabelmodemet. Jag är väl ingen fullfjädrad IT-tekniker men inte heller tappad bakom en vagn men jag tänkte koppa såhär. Kommentera gärna och berätta om ni tycker att detta ser riktigt ut:

1/ Jag stänger av DHCP samt WIFI i Netgear-routern

2/ Jag tilldelar Timecapsule ett statiskt IP-nummer i Netgearen (192.168.1.2) och drar en nätverkskabel mellan en av utgångarna på Netgearen till Timecapsulens WAN-port.

3/ Jag slår på DHCP och WIFI i Timecapsulen och låter all utrustning (2 MacBook pro's, 1 TV, 3 Iphones och en iPad) koppla upp sig trådlöst.

Nu har jag en fråga:

I vilken av routrarna skall jag aktivera NAT (portmappningen)?

Tack på förhand!

Senast redigerat 2011-09-13 16:51
  • Medlem
  • 2011-04-17 18:54

Fick 2 problem efter uppdatering till 10.6.7

1. Ljudet? Allt ljud från datorn låter som det kommer innifrån en plåtburk.
2. Har 3 externa hårddiskar. Dom har nu fått "dilerium". Dom spinner upp och sedan efter några sekunder så spinner dom ner. Sedan upp, ner, upp, ner oavbrutet och detta även fast datorn står oanvänd utan någon aktivitet som pågår. Datorn går i vila men hårddiskarna spinner upp och ner oavbrutet. Jäkligt störande.

  • Medlem
  • 2006-12-13 11:33
Ursprungligen av memark:

De har alltså blivit utbytta mot sina Unicode-entiteter, ingen information är alltså förlorad. Jag kan ingenting om programmet, men om texten finns i klartext borde du kunna använda en editor och göra search&replace på alla ställen med några enkla tryck. BBEdit t ex är fint på detta.

Japp, kom på detta också. Det är oftast så att man inte ser den lätta lösningen!
Hela filen som exporteras är ju en textfil så jag öppnade bara en texteditor och körde "find & replace". Fungerade ypperligt. När detta var gjort så var det bara att importera in den. Tack igen.

  • Medlem
  • 2006-12-13 03:49

Vet inte om det är rätt ställe att posta min fråga på. Moderatorn får flytta den i.s.f.

Jag har ett problem med texten i en databas. Det är programmet "Bookpedia" där jag importerade ett bibliotek från ett annat program (Delicious library). Problemet är att bokstäverna å, ä och ö har blivit "å=å" "ä=ä" och "ö=å".
Finns det något sätt att fixa detta utan att manuellt gå in och rätta alla skräptecken?
Det är rejält mycket text (ca 900 böcker) så jag bävar om det inte går

//mazon

  • Medlem
  • 2006-12-09 04:56
Ursprungligen av Spicey:

Prova med iSquint. Fast det funkar kanske inte heller, men man kan ju i sådana fall öppna filmen kanske med en gammal mac, som kör 9.1 (eller vad det nu var innan...), det gjorde jag med gamla klipp från gamla digitalkameror och videoklipp som var filmade med videokamera inkoppad in i macen runt 1997.

Ok, Tack. Skall testa Isquint. Glömde också tillägga att jag provat ett program som heter "filejuicer" (http://echoone.com/filejuicer/) som skall kunna hitta filer "innuti" andra filer?!!. Inte heller här lyckades jag rädda något. Filejuicer hittade en massa skräp (en textfil med en massa skräptecken och en tom mpeg-fil).

  • Medlem
  • 2006-12-09 01:52

Hej,
I ren frustration kastar jag in en fråga i dett forum och håller tummarna.
Jag har hittat en gammal videofil som jag nu inte lyckas titta på. Det är en ".mov"-fil. Jag har försökt med quicktime (med flip-for-mac installerat), VLC, MPlayer, Imovie. Har också försökt konvertera filen med "VisualHub" men jag får bara felmeddelanden när jag försöker. Nu undrar jag (om det nu är så att videofilen är såpass skadad att den inte går att beskåda) om det finns något program som kan "rippa" eller "plocka ut" bilder ur den skadade filen? Min tanke var att en videofil består av filmrutor och man kanske kunde se något grafiskt i filen utan att kunna spela upp hela filmen? Jag har tillgång till både Mac och PC så om någon kan tipsa om program som kan göra detta så vore jag väldigt tacksam.

//mazon

  • Medlem
  • 2006-11-21 19:59

Jag har ägt en PB12' i ett par år och tänkte nu att syrran skulle få ärva den. Skapade ett nytt användarkonto och förde över lite filer från hennes gamla dator. Nu till min fråga:
Kan jag (utan att fu**:a upp datorn) ta bort mitt eget (Det ursprungliga som jag skapade till mig själv vid inköpstillfället) användarkonto? Jag har gett hennes nya konto adminrättigheter men är lite nervös för att ta bort mitt konto från datorn.

  • Medlem
  • 2004-01-15 22:45
Citat:

Skrevs ursprungligen av lilledanne
Sant sant - montera bara av den yttersta biten på släden...bara att "knäppa" av - går att sätta dit igen enkelt...

Va, går det? :eek: Vad bra! Skall genast göra det. Tack för tipset.

  • Medlem
  • 2004-01-15 19:46
Citat:

Skrevs ursprungligen av Henrik Norrman
Fronten på min Pioneer DVD brännare satt fast med två fjädrar som jag lätt pillade bort, och sedan går det att lirka av fronten utan att göra sönder något. Det går att återställa den igen om jag skulle vilja sälja brännaren. Men alla Pioneer DVD brännare kanske inte har en sån front?

Ok, så långt är jag med. Men när jag läser Earth's inlägg uppfattar jag det som han tagit en avbitstång och klippt av hörnen på själva släden som man lägger cd-skivan i (och inte fronten på apparaten). Om jag förstått detta rätt så förstör han ju spelaren!

  • Medlem
  • 2004-01-15 16:33
Citat:

Skrevs ursprungligen av Earth
Det är lätt att ta bort "locket" på CD-luckan (Macens yttre lucka skyddar ju mot damm i alla fall). Jag knipsade av hörnorna på den dock. Enkel åtgärd som gör att man slipper såga och ha sig i datorn.

Halloy jorden,
Sitter här och pular med min nyinköpta 106D som jag skall montera in i min G4 MDD 1.25. Som ni redan sagt så slår ju hörnen på cd-släden i hörnen på datorn. Funderade på ditt tips om att klippa av hörnen på cd-släden för att den skall kunna glida fritt i stället för att "såga i datorn". Om någonting skulle hända med dvd-spelaren inom garantitiden (1 år) så tror jag inte att dom (inköpsstället/verkstaden) tar tillbaks den om du har "klippt o kapat" i hörnen på den. Nej, själv kommer jag nog att försiktigt fila upp de rundade övre hörnen på datorlådan (som inte syns och inte skadar utrustningen).
Kommentera gärna om ni tycker jag tänker fel!

  • Medlem
  • 2003-12-27 16:39

Nu är det dax att handla dvdbrännare. Sitter o kollar på net on net och hittar dessa 3:

NEC ND-1300A - 995kr
Pioneer DVR-106 bulk - 1190kr
LiteOn LDW811S - 1590kr (bränner dvd+r i 8x)

Undrar om någon "expert" på området kan ge ett köpråd? Brännaren tänkte jag montera in i min G4:a 1,25x2 där jag kör panther 10.3.2. Jag har läst inlägg här på forumet som antyder att vissa modeller inte stödjer iDVD3. Vad är era erfarenheter?

  • Medlem
  • 2003-11-03 02:00
Citat:

Skrevs ursprungligen av Pentry
Jag ska kolla med deras support. Har nollat den ett par ggr utan att felet försvunnit.

Hej Pentry,
Jag har en likadan router som du och upplever exakt samma problem. När det är som värst så tappar den kontakten med nätet 1 gång i timman. Enda lösningen är att dra ur strömtillförseln och boota om routern. Jag har 2.5Mbit Bostream. Jag såg att dom (netgear) nyligen släppt en ny firmware. Tänkte testa att installera denna innan jag slänger ut den genom fönstret. Om du kontaktar deras support får du gärna tala om vad dom sa.

  • Medlem
  • 2003-10-31 21:36
Citat:

Skrevs ursprungligen av Nurell
Jag tycker att T610 är mycket smäckigare än Z600,
Z600 är den bästa telefon jag haft.
Funkar perfekt med Macen iSync, GPRS med mera.
Var i Norge idag och kopplade upp mig med GPRS utan att ha ändrat några inställningar.
Toppen!

Vad är någonting när det är "smäckigt"??
Brukar det inte heta "den satt som en smäck" typ? Jag förstår dock när jag läser ditt inlägg att "smäckig" i det här fallet är något negativt. Kul att du är nöjd med din telefon hur som helst.