Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Einar Lindgren
  • Registrerad 2001-09-24
  • Senast aktiv 2015-05-28
  • Antal inlägg 666

Foruminlägg

De senaste inläggen Einar Lindgren har skrivit i forumet.

Jag kör gammalt system, för jag har inte råd att uppdatera min Adobe CS2 premium licens.

Lyssnar på låtar med titlar som begynner på D. En slags shuffle i alla fall.

Alltså allt lägger sig i prydlig ordning, enligt album och dess låtordning. Jag kör med 10.6.8 på MBP. Japp, kollade med iMac:en och den har samma system, men 11.0 och där funkar shuffle utan konstigheter. ???

Jag blir tokig. Vad är som händer med det här programmet? Det blir bara värre och värre. Hur jag än vänder och vrider på den styltigaste iTunes-uppspelningen någonsin, så går det inte att spela upp shufflat. 11.1.4 - jo, det gick faktiskt med en tidigare 11:a, men nu vet jag inte vad jag ska hitta på för att kommunicera med programvaran.

Trycker jag på shuffle, i vilket läge jag än befinner mig - låtar, artister, album - så lägger sig låtarna på rad i albumföljd.

Okej, jag tänkte främst på låsskärmens magiska öppnare. Men det blir lika väl fult i telefon -> "dra för att svara", samt "dra för att stänga av". Runda formen går ett steg för långt. Jag diggar verkligen de små runda on/off reglagen i inställningar och klocka mm. Mycket snyggt. Men de här romanska bågarna gillar jag inte.. liggande pizzavalv

Men NEJ! Slide to power off/svara är ju skitfult, som en slibbig smörgåsgrill från Uåttitaolet. Textslidern är visserligen svår att se nu, men är sju tusen ggr. finare. Gröna ikonerna säger jag däremot halleluja till :-).

Ursprungligen av keptang:

Du skulle ha reklamerat den. Då det gjorts ingrepp så ser jag inte hur Apple (eller någon annan förutom den som utfört ingreppet) ska kunna ta på sig att fixa det åt dig.

Så är det nog. Men ingreppet är bara till för att åtgärda ett uppenbart hårdvarufel - något som de känner till mycket väl, men motarbetar i vanlig ordning så vida man inte köper Apple's konsumentgaranti för några hundralappar. Det handlar om kontakt mellan moderkort och antenn. Dålig fabrikslödning och det kan tydligen gå åt skogen igen. Man får vara glad över 6-månaders-garantin här i alla fall.

Hursomhelst gillar jag inte förfarandet med att byta ut mot en telefon som kanske får samma problem. Det behövs inga återställningar och annat jox. Det gäller bara att laga lödningen.

Ja.. tjohoj. Jag valde att inte reklamera för att slippa strul med en "ny" refurbished telefon och att själva reklamationen skulle ta massa tid och kanske inte gå igenom alls. Gick till ett ställe och gjorde en lödfix. Den fungerade som den skulle efter det, men bara i 18 dagar

Idag har den fått för sig att gå tillbaka till skitläget där wifi är lika med nono. Jag har 6 månaders garanti hos Chip'n'Play. Frågan är bara om jag ska behöva åka dit en gång i månaden? Eller om det är helt kört med reklamation. Det borde finnas ett åtagande utan krusiduller från Apple eftersom det är ett ganska vanligt förekommande fel på 4s. Min höll sig frisk i 1 år och en månad.

Ursprungligen av BlackSmp:

Eller hur?

Fast det är bara säkerhetsfixar för låsskärmen

#nyhetstips

Låset finns när jag gör en vanlig omstart. Men hemknapp/av-omstart går förbi. Men jag har iofs. bara sim-lås som "lås". My bad, I guess.

Då är det kanske inga konstigheter..? Ah, forget about it. What are you gonna do?

Hard Reset >> och låset är inte där. Har uppdaterat till 7.0.2. förstås. Har det hänt något öht?

Jag bjuder på en tredje bildfadäs. Den bild som jag har haft länge och gärna fortsätter att ha på låsskärmen har iOS 7 blurrat till och dragit i, så att den har fel upplösning. Ser inte klokt ut.

En annan usel grej. Det går inte att svajpa ner bilden till dess riktiga beskärning utan att den flyger ner i sin "samling" eller rättare sagt "ögonblick". Urk, precis som på facebook, fast där är det text som lägger sig ivägen och duttar man till så flyger bilden upp i helskärm igen.

Många kanske jublar över det nya bildbiblioteket och dess mapphantering. Jag använder inte geo-taggar. Vill inte ha några exakta angivelser. Fotografier tappar helt sin spänning på det viset, tycker jag. Då kan man lika väl ta bilder via Google Earth. Självklart finns det tusen variabler som inte gör att det går att jämföra rakt av på det viset, men jag gillart bara inte. Nog för att man är som en vandrande målsökarpinne.. bara jag slipper taggar och fingeravtryck.

Nå. Det som jag har problem med, när det gäller de nya mapparna, är att mina gamla mappar som jag har synkat via iPhoto nu ligger utslängda på random datum istället. Mycket irriterande. Jag vet inte om det fungerar att synka heller utan att radera hela "kamerarullen". Den finns liksom inte med i iPhotolistan. Jag använder inte iPhoto till någonting annat än att lägga upp mappar med bilder som jag vill ha på telefonen. Förut var det inga problem att synka dessa utan att få en varning om radering. Sen kommer de förhoppningsvis att få krypa till korset och erbjuda helsvart som alternativ bakgrund (hela tiden - inte bara i sista läget), eller..?

Game Center.. Vad är det som fullständigt slår slint när det ska designas? Ha ha, det är, som artikeln säger, verkligen inte lätt att veta vilken version som är värst. Det är det enda som är säkert.

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Btw, de här fyrkantiga emoji-gubbarna är bra mycket bättre än Googles variant i Hangouts! De ser ut som att de smälter ut över skärmen!

Ja, det är inga större problem att ta till sig fyrkants-gubbarna, men när jag försöker locka fram dem, så vill de inte synas..

Men!!! Nu ploppade de fram bara för det.. Ha ha mysko, för det har bara blivit tunna "rena" text-gubbar förut.