Sir N.

Sir N.

Medlem
  • Plats -
  • Registrerad 2004-08-14
  • Senast aktiv 2021-10-23
  • Antal inlägg 421

Foruminlägg

De senaste inläggen Sir N. har skrivit i forumet.

Jag har använt appen Pass2U Wallet för att få in t ex IKEA-kortet.

https://apps.apple.com/se/app/pass2u-wallet-c...

Ursprungligen av Alix:

Jämte SAOB kanske ”ruggig” avses? Nej, skojar, här är det nog det engelska ordet ”rugged” som avses, på svenska närmast grovhuggen; tillyxad. Antagligen anspelas på skarpa vinklar och kraftigt material, alltså ämnet (ett ord här med lite annan betydelse än ordet ämne har i allmänhet) för ett vanligt skal.

Ruggad var tydligen ett fånigt ordval redan för 16 år sen:

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.8562/f...

Ruggad?

svenska.se:

Ursprungligen av The Real Viking:

Konstigt att Apple inte har lagt in en sådan ”trigger” i sitt Hem-app. En sådan ”trigger” vår värdefull, när man vill trigga igång något beroende på temperatur.
[/ul]

Ja, uppenbarligen är det så att HomeKit kan mycket mer än vad som går att hantera i Hem-appen.

Ursprungligen av BlackSmp:

Fast dessa tips bygger på att det är tidpunkt som triggar automationen och att den kontrollerar temperaturen och bestämmer actions utifrån det. Jag har inte hittat något sätt där temperaturen kan trigga en händelse (att temperaturen stiger över 25 grader eller något sådant).

Så vi måste bygga en pollningsmeknism som aktiveras med jämna tidsintervall och då kontrollerar temperaturen.

Jag skulle vilja ha en prenumerationsmetod där jag kan få en notis när temperaturen passerar en given gräns och att Apple löser pollningen åt mig.

I Eve-appen kan du sätta temperatur som trigger.

Det finns stöd för att styra mha temperatur i HomeKit men inte i Apples Hem-app. Ladda hem appen Eve for HomeKit, där funkar det.

https://apps.apple.com/us/app/eve-for-homekit...

Jag satte upp ett temperaturstyrt motorvärmaruttag med Eve-appen. Netatmo utemodul känner av temperaturen och ett Meross eluttag slår av och på strömmen. Är det kallare än -10 är strömmen på 1,5 timme, kallare än 0 blir det en timme, kallare än +10 en halvtimme.

Det lustiga är att jag kan se i Hem-appen att det finns ett temperaturvillkor men jag kan inte redigera eller ändra det. Då måste jag använda Eve-appen.

Senast redigerat 2021-07-09 08:44

Vad gäller strömmande musik och vardagslyssning så känns lossless onödigt. Extra data som inte tillför något.

Men för några antal år sen rippade jag om alla mina gamla CD-skivor till mitt iTunesbibliotek till Apple Lossless. Tidigare låg allt som mp3 eller aac. Inte för att det hördes någon skillnad utan för att ingen vet vilka format som gäller i framtiden. Om det då skall konverteras från en förstörande kodning till en annan och sen några år senare till en tredje, då är risken stor att det börjar låta dåligt. Om det i en framtid skulle vara andra format som gäller, ja då är det bara att konvertera till det losslessformat som gäller då. Hårddisk är billigt, det finns ingen anledning att inte lagra i ickeförstörande format.

Vad säger Anslutningsgranskaren? (Menyn Fönster -> Anslutningsgranskare) Där kan du slå på loggning och få detaljerad information om vad som händer.

Tesla? Prova TeslaCam Video WebApp Player.

https://sentrycam.appspot.com

Nätet 169.254.0.0/16 används för Zeroconf. Apple kallar det för Bonjour, på Linux finns Avahi. Meningen är att det ska vara självkonfigurerande, prylar skall automatiskt upptäcka och kunna prata med varann. Så det är inte meningen att du ska gå in och sätta adresser manuellt i det nätet.

Mer info:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zero-configurat...

Ursprungligen av Lars Einarsson:

Två telefoner är väl ändå väldigt ovanligt ens om man har råd? Varför skulle man ha det och använda dessa samtidigt? Visst, vissa gillar att bära omkring en jobbtelefon och en privattelefon, men då är man nog anställd och jobbet betalar den ena - de jag har sett med denna kombo har antingen två lika iPhone eller en iPhone och en Android.

Du skulle bara veta hur det kan va. Har jag beredskapvecka så är det tre telefoner att bära runt på: iPhone 12 mini (privat), iPhone XR (jobb), iPhone 7 (kund). 😂

Och det var ännu värre innan jag köpte 12:an. Då hade jag en XR privat också. Var tvungen att skaffa ett knallrött skal till den ena annars tog jag jämt upp fel telefon när jag skulle göra nåt.

Ursprungligen av MatsOlov:

Jo, men du tar sällan med dig både en iPhone mini och en iPad Air när du går ut. Då är en Iphone 12 Pro Max ett bättre val.

Inte ett bättre val för mig. Jag vill ha en telefon som går ner i en normal ficka. Inte en halv iPad som man måste ha fickor som en 🤡 för att få plats med.

Är jag hemma har jag en dator (och en iPad mini jag aldrig använder). Är jag ute vill jag ha med mig så lite(t) som möjligt.

Dags för påtvingad Windowspatchning igen:

Ursprungligen av MatsOlov:

För mig är inte det så konstigt med låga försäljningssiffror på en liten iPhone. iPhone är idag inte en telefon i första hand utan ett mediacenter. Då vill man ha en stor skärm.
De som bara vill ha en telefon vill förmodligen inte heller betala för det andra.

Ett mediacenter och kompakt, smidig, kompetent iPhone står inte i motsatsförhållande till varann. De som "bara vill ha en telefon" för en billig peng går nog på Android-spåret, en begagnad iPhone-vadsomhelst eller möjligtvis en iPhone SE istället.

Storleken på Mini är perfekt. Äntligen kan jag hantera telefonen med enhandsfattning igen. Nu när jag vant mig med Minin fattar jag inte hur jag kunde gå runt med en halv iPad i fickan. Min jobb-XR känns verkligen klumpig när jag behöver använda den.