Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
maritahedstrom
  • Plats Skurup
  • Registrerad 2004-08-24
  • Senast aktiv 2010-11-04
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen maritahedstrom har skrivit i forumet.

1

Hej och tack alla för hjälpen. Jag har nu kollat med bilder en andra gång, men det går inte ihop.

Så här: samtliga bilder är jpg och lika stora i dokumentet, öppnar jag dem så har de värdena nedan
dok 1 blir störst som pdf och är 24 MB, bilden är 13 MB jpg och uppackad 79 MB
dok 2 24 MB, bilden är 13 MB och uppackad 74 MB
OCH
dok 3 som blir som dok 2 i storlek när jag gör pdf är 23 MB, bilden är 1,6 MB, uppackad 7 MB.

Rimligt vore ju att det är dok 3 som blir liten och de andra stora, men det är dok 1 som blir 5-6MB som pdf och de andra blir endast ca 500 kb. Jag har inte gjort originaldok. själv så det kan ju finnas gömda urklipp som jag inte vet om, men det finns inga dolda texter och annat som jag inte ser ... mystiskt. Komprimeringen är exakt densamma i pdfen. Jag funderar ju på om det är tabellerna som ställer till det men kan inte hitta någon logik i det heller, alla tre dok. innehåller tabeller också.

Det måste vara så att det ena dok. blir rastrerat och behandlar något som bild, det fenomenet har jag haft innan men jag förstår inte hur man ska komma runt det. Det handlar i de fallen om försäkringsvillkor och det är ju endast text, sida upp och sida ner.

Tack alla igen ... har ni fler lösningar så skriv

Noo, hjälpte icke, tack ändå. Fler förslag?

Tack! Nej, det är bara text och några tabeller och det är lika i alla tre dokument så jag ser inte logiken någonstans, har tittat och jämfört men kan inte förstå vad problemet är.

Jag har tre snarlika dokument, en bild på framsidan och resten text och tabeller. Jag exporterar dem och vill bara få små pdfer så att de kan läsa dem, det konstiga är att om jag exporterar dem på samma vis, som minsta filstorlek blir två av dem ca 500 kb och EN blir 6 Mb ... WHY??? Kvittar lika hur jag ställer in och de är som sagt likvärdiga, dock har jag inte gjort dok. själv, så ni kanske vet var jag ska leta. Det har inget med inmonterade bilderna att göra i alla fall då det inte alls är logiskt, den som blir stor har lika stor bild som en av de som blir små.

Jag har tidigare exporterat från indesign och det är som att den ibland tolkar varje sida som en BILD istället för ren text och jag får gigantiska filer.

Tips?

TACK, jag tror faktiskt jag ska rota lite bland min mormors saker. Nu när jag tänker efter finns det gamla brev från min pappas morfar som han skrev till pappas mormor, hehe. (intressant va?) De borde ju gå att använda åtminstone och loppisar, here I come!!! Har du kanske något prov på vad du gjorde? Intressant

Hej

Sitter och roar mig på kvällarna med att göra tavlor. Är ute efter riktigt gamla bilder på folk och ting. Var hittar man dessa, finns det gratis möjligtvis? Och hur vet man om de är fria att använda, när man absolut inte vet vem som tagit fotot?!? Tacksam för tips.

Hej

Har en text som jag använt i fjol. Texten kommer ursprungligen från excel (namnregister) och jag lägger in koder så att jag ska kunna montera in den färdigformaterad. Detta har gått utmärkt i alla år fram tills NU. Nu monterar jag in texten och får MED rubrik/text-koderna, UTSKRIVET. Lite svårt att förklara. Jag vill ju lyfta in texten så att den är färdigtypograferad men får in den som ren text. Någon som vet lösning på detta??? Har Quark 7.31.

AHHH, tusen tack. Inser att det är mina kunskaper som är väldigt begränsade vad gäller Indesign. Det funkade perfekt som du skrev. Tur att man kan fråga lite mer kunniga på området. Jag lär återkomma
Mvh Marita

Ursprungligen av Björn Öst:

Om du i utskriftsdialogen (utdata>tryckfärgshanteraren) väljer "alla dekorfärger till process", funkar det då?

... ngn som kan lösa vårt problem. Har dokument som vi får utifrån kund, ligger en färg i pms-färg, dekor MEN cmykad. Får inte ut ngt som ligger i den färgen. Lägger jag den i en färg, tex magenta och kör ut den på vår Xerox går det utmärkt. NGN som vet anledningen?!? Ngn inställning som jag missat?
Mvh Marita

Ursprungligen av PF:

Tips 1: Kör inte Mac OS 9, kör Mac OS X i stället.
Tips 2: Avinstallera tillägg du inte använder. Iomega brukar spöka.

Tack för supersnabbt svar!
Ok, om det var jag som bestämde så hade jag använt OSX, men min chef är inte inne på samma linje ... Vi sitter i nätverk och har lite många maskiner som det ska stämma mot och innan man får DET att fungera, puh ... Har bara OSX på en maskin och den är som sagt inte min ...

Har du ngt annat tips så tas det tacksamt emot.

Det med tilläggen verkar bra, ska kolla. Det är ju inte helt enkelt för en vanlig dödlig att kolla det bara ...

Än en gång tack

Mvh Marita

En dum fråga som jag hoppas inte får ett lika dumt svar. Har börjat använda InDesign så smått. Ska försöka slita mig från mitt älskade QXP eftersom ALLA talar om hur FANTASTISKT det är. Visst, mycket är bra men en ganska grundläggande sak är att få det att fungera. HUR ska jag tilldela minne till det??? Tycker mig ha ökat minnet och minskat minnet och inget funkar. Det är seeeeeegt som sirap och jag hinner skriva meningar innan datorn ens reagerar. Ibland kan jag överhuvudtaget inte zooma utan måste ta verktyget (alltså att inte kunna använda snabbkommando) Detta är SÅÅ frustrerande och jag skulle bli mycket glad om ngn kunde tipsa mig om vad jag ska göra för att få det att fungera bättre.
Lite info om dator/program

G4
mac os 9.2.2
896 inb minne
tilldelat minne som det är nu
indesign 2.0
rek 50004
min 50004
max 100000

behöver ni veta mer, fråga!

Tackar på förhand

Hej
Vi har problem när vi ska rippa indesign-dokument. Om vi säger att vi har en skugga på en bild och vill ha en ram under så att ramen går "in i" skuggan (linjen ska vara svart) Då kommer linjen ut som svart förutom under skuggan, där blir den separerad?!? NGN som vet var vi gör fel??? MYCKET tacksam för svar!
Mvh Marita

1