Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Racer800

Racer800

Medlem
  • Registrerad 2004-08-31
  • Senast aktiv 2012-05-14
  • Antal inlägg 60

Foruminlägg

De senaste inläggen Racer800 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ravajack:

Det tycks som om Racer800 läser bibeln som Fan själv...

På skoj slog jag in "psykologen Claes Janssen" i Google, och hittade en PDF betitlad "Från nöjdhet till inspiration ? genom förändringens fyra rum".

Observera titeln: "...förändringens fyra RUM".
I Racer800-version blev detta RUM istället FASER.

Det ska erkännas direkt: Lika lite som jag begrep poängen med Racer800:s inlägg, begrep jag innehållet i PDF:en. Så pass mycket begrep jag dock att det INGENSTANS i texten i PDF:en talas om någon källare. Bara ett hus med fyra rum. Punkt.

Källaren tycks vara en alldeles egen tillbyggnad, enbart tillkommen för att Racer800 ska få möjlighet att göra sig "putslustig" och plocka billiga poäng. (Kolla gärna själv med en egen Google-sökning enligt ovan.)

Kan ingen stoppa denne envetne och tröttsamme bråkmakare?
Tack för ordet.

Begriper inte poängen? Läs det då en gång till. Själv tror jag du befinner dig i förvirringsfasen. Eller rummet.

Ursprungligen av Nurell:

Det är du som är i pannrummet utan lyse. Ta och tagga ner lite nu!

Tagga ner å tagga ner. Här har jag - och några andra - tänt ett ljus i Quarkforumet och som tack för det blivit utsatt för en formidabel arsenal av spydigheter. Blivit t o m kallad för troll!
Och det handlar inte om teknikfientlighet, det handlar om förändringsobenägenhet. Min erfarenhet är att alla som ger ID en chans, går en kurs, släpper att man inte längre kan styra sitt layoutprogram med diverse knapptryckningar som man under många år förfinat till ett självspelande piano, upptäcker ett överlägset program på de flesta punkter. Ett program som befrämjar kreativiteten och som man aldrig i livet skulle byta tillbaka mot Quark!

I´m back!

”Förändringens fyra faser

Psykologen Claes Janssen har skapat en modell som beskriver faserna man går igenom när man står inför en förändring, och modellen kan liknas vid ett hus, med källare.

De fyra faserna är: nöjdhet, förnekelse, förvirring samt förnyelse.
Rum 1:
Nöjdhet. Allt känns bra och det finns ingen önskan om förändring. Du är avspänd och behärskar situationen. Du upplever att det är som vanligt, som vardag.
Rum 2: (källaren)
Förnekelse. Förändringen har börjat men du håller fast vid det gamla. Du kliver ner i källaren. Du försvarar det kända, bekanta och vill inte kännas vid förändringen. Du kanske till
och med förnekar att du förnekar. Irritationen ligger nära till hands.
Rum 3: (källaren)
Förvirring. Känslan av att något inte stämmer dyker upp, men du kan inte precisera vad det är. Känslor som rädsla, ilska och nedstämdhet hålls tillbaka. Du ger upp det gamla, nollställer och försöker aktivt acceptera det nya.
Rum 4:
Förnyelse. Du accepterar och förstår förändringens syfte och mål. Du lämnar källaren. En skapande, kreativ fas med aha-upplevelser, radikala idéer och vilja att påverka tar sin början. Efter detta går du in i en ny nöjdhetsfas, en ny nöjdhet där förändringens mål nu blir till vardag. Vila i den, ha roligt och njut.”

Har en känsla av att de flesta i quarkforumet befinner sig väldigt långt nere i pannrummet. Fan vet om inte lyset gått också...

...och alla andra...

Klockan visar också framtiden. Fundera på det du, Ravejack.

Ursprungligen av stfm:

Mmmm, den är ju mycket krångligare att använda än en svart/vit... Du tror att du har så bra oneliners, men (newsflash) det har du inte.

Jag gillar inte Indesigns gränssnitt. Vad har du för ball sak att säga om det?

Mina one-liners kan i a f få en del att tappa huvudet.

Gentlemen, klockan går, trevlig helg!

Ursprungligen av Baron:

Var det inte just sådana inlägg vi skulle avhålla oss ifrån. (Jag gissar att det var riktat till dig i första hand.)

Billigast är inte lika med bäst. Och så många är de väl inte? Jag tror att om ID hade varit lika dyrt som QXP hade väldigt få bytt om redan satt med QXP.

"If aint broken dont fix it." Jag har en gammal svart-vit tv men jag tittaar inte på den fast den fungerar. Följer man Ravajacks logik borde jag ju forsätta titta på den. Färgen är väl bara vad quarkfundamentalister kallar "lull-lull" (kan man i och för sig förstå vana som de är vid Quarks usla färghantering).

Som sagt; senast Aftonbladet byter till ID. Efter en mycket grundlig utvärdering och där kostnaderna också vägdes in men inte var avgörande. Det var produktionssäkerhet i OSX, snabbhet (i hela kedjan) och de nya kreativa möjligheterna. Skulle AB enbart titta på kostnaderna hade de nog fortsatt med Quark. Att byta och utbilda i en så stor organisation blir ju inte billigt.

Ursprungligen av Ravajack:

Tack för den fina sammanfattningen.

Pudelns kärna i ett nötskal!

Som Quarkanvändare behöver man ju inte så många argument.
Det tycks vara tvärtom för InDesign-missionärer...

Quark Xpress är enkelt, lättöverskådligt och (numera) tämligen stabilt. Man kan göra det man ska, snabbt och effektivt, eftersom man redan behärskar tekniken. Programmet sitter i ryggmärgen.

Sant: Det är uppoffringen som tar emot för att byta program. Naturligtvis.
Det har tagit några år att lära sig att behärska Quark. Varför kasta bort den investeringen om man har ett val och inte absolut måste?

Sant: ID är valet om man ska börja från scratch.

Visst, men se ovan: Varför börja om och traggla med något nytt från scratch? Bara på kul, för att det är skojigt? Det tar förmodligen lika lång
tid att lära om som det en gång tog att lära sig. En investering som man nog idag är tvungen att göra på sin fritid. Ingen kund lär väl betala för de timmar man sitter och försöker lära sig ett nytt program...

Sens moral: If it ain't broken, don't fix it.

Har du färg-tv?

Ursprungligen av Baron:

Jag tror du har missuppfattat somliga inlägg en aning. Jag skulle inte satsa på ID om jag skulle starta från scratch i dag. Jag vet fler som inte skulle det. Jag hävdar fortfarande att qxp är ett bättre redskap för det jag gör, om man väger in alla parametrar som har praktisk betydelse.

Många dagstidningar som gått eller som ska gå över till ID så det förstår jag inte.

Ursprungligen av Christofer:

Skippa alla påhopp och försök hålla en normal nivå på diskussionen, annars kommer även denna låsas. Detta är inte riktad till någon speciell part utan det gäller alla som postar.

Där hör ni!

För att sammanfatta den här debatten innan helgen (eller innan någon drar ur sladden) tycker i alla fall jag att quarkanvändarna har haft inga eller mycket svaga argument för sitt favoritprogram. Utan att vilja vara elak kan man konstatera att det är uppoffringen som tar emot för att byta program. Ingen har försökt påskina att Quark är ett bättre layout- eller produktionsverktyg utan de flesta tycks vara eller ha blivit övertygade om att ID är valet om man ska börja från scratch. Jag tror i alla fall att kreativa människor som är intresserade av att utveckla sig själva i jobbet kommer att välja Indesign förr eller senare. Och jag hör inte till dem som tänker vänta.
Med förhopppning om en hyfsning av debatten (så vi slipper skapa tråden "Quark stinker! (Low fat)".

Senast redigerat 2004-09-03 15:53
Ursprungligen av DaPhox:

100%...

Själv tror jag inte på troll.

Ursprungligen av Ravajack:

Racer800:
Undrar just varför du har sådana enorma problem med Quark?
För mig tog det bara en kvart att få Quark ATT fungera alldeles
utmärkt. Utan hjälp av Network Innovation.

Kan det vara så att du möjligen har skräp bakom tangentbordet?
Kolla där. En spegel kanske hjälper dig att hitta orsaken till problemen...

/Ravajack

Ja bakom tangentbordet har jag skärmen och på skärmen fanns skräpet: Quark. Jag ska inte trötta forumets läsare med hur det gick till när min sajtlicens för tre burkar tvunget skulle omvandlas till tre separata för QXP 6. Det tog i alla fall tre månader och när det var klart kunde man konstatera att vare sig typsnittshantering eller pdf-export fungerade. Och enda nyheten var en html-funktion. Den är bättre i Microsoft Word.
Nä, Ravajack, ta fram spegeln och klipp av luggen så kanske du ser längre om du vågar höja blicken.

Hmm. Intressant. Är du säker på att det är troll du ser?

Ursprungligen av Ravajack:

Racer800;
Min stolpe är det inget större fel på, inpinkad och skön. Och visst finns det kanske bättre och snyggare stolpar nedåt vägen, precis som du säger.
/Ravajack

Taggar, törnbusken, tjälskott – för mig låter det som min senaste Quark-installation. Med Network Innovations hjälp tog det bara 3 månader att få Quark att inte fungera. Stolpskott!

Ursprungligen av Baron:

Med risk (eller chans) att få tråden stängd:
Gå och byt blöja nu, Racer. Det börjar lukta illa.

Är du från Frälsningsarmén eller? Och det är inte jag som stinker. Det är quark.

Senast redigerat 2004-09-03 13:43