Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Båth

Anders Båth

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2021-07-11
  • Antal inlägg 683

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Båth har skrivit i forumet.

Ursprungligen av mattiL:

Tanken är väl att den överför de riktiga bilderna och ersätter dem med optimerade motsvarande då det blir trångt på disken, så inget raderas (lyckligtvis).
Kan du ha slagit i taket även med optimerade bilder i plattan?

Så kan det ju faktiskt vara. Fick för mig att den ändå bara skulle spara en thumbnail som borde ta väldigt lite plats, men kanske är så att biblioteket ändå kan ta upp mot 10 gig när det är optimerat.

Ursprungligen av mattiL:

Vad är det som fyller utrymmet?
Har du aktiverat Optimerad Lagring för Bilder?

Det är i stort sett ett spel som tar väldigt mycket plats. Äldre iPad med 32gb. Ja, jag har aktiverat det, därför jag tycker det är konstigt att det inte raderar bilder från enheten.

Skulle behöva rensa upp på en iPad som har bild-biblioteket med iCloud library. Enheten är helt full, ändå ligger knappt 10 gig bilder/filmer på enheten. Förstod det som att det skulle bete sig dynamiskt, att den skulle radera saker från enheten när den börjar bli full. Vill alltså inte radera bilderna, bara att de (tillfälligt) försvinner from enheten. Kan man styra över detta manuellt på nåt sätt eftersom funktionen inte beter sig som utlovat?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Tror att du menar iCloud-bilder.

Stämmer!

Hej
När jag spelar in video med Dolby Vision 4k 60fps på min iPhone 12 Pro ser de riktigt dåliga ut på min iPad Pro M1 12.9. Videon ser väldigt bra ut på iPhonens skärm, och även om jag streamar den till min TV. Men av nån anledning blir den riktigt ful på ipadens skärm. Kontrasten blir helt fel (exempelvis ser asfalt nästan ut som vatten), och upplösningen känns låg. Har iPhoto library, så antar att videon är i full kvalitet på iPaden. Den blir det ju iaf när man spelar den från Apple TV på TVn, eller om man airplayar den. Nån som vet om detta är en känd bugg? Har försökt googla men hittar inte något. Nån annan som har samma setup och upplever samma problem?

Beställde en ny Apple TV och en iPad Pro 12,9. Besviken när jag såg att leverans-datum står som första halvan juni helt plötsligt…. Först stod det ju om ett par veckor.

Fast jag har aldrig sett det förut? Eller har det kommit nån uppdatering senaste dagarna som man inte märkt av kanske..

Ej jailbreakad. Har aldrig vart med om tidigare att jag får en morgonhälsning med vädret. Nån som vet varför :”/hur man ställer in detta? Kunde inte få fram det sen igen efter att jag låst upp telefonen.

Satt o raderade lite mail på min iPhone och ett bluff-Mail hade letar dig igenom skräp-filtret. Såg hur den auto-hämtade en bifogad fil som jag tror var en shtml. Klickade såklart inte på nåt i mailet och raderade det sen. Kan det hänt nåt lurt?

Senast redigerat 2021-01-13 09:20
Ursprungligen av theplague:

Ok, där kom lite info som inte alls framgick i ditt tidigare inlägg.

Jag giiiiiiiiiissar bara, men man/hen ser nog att det inte funkar då en sådan ruta(om optimerad laddning) inte kommer upp i notiscenter. Iaf är det så för mig.

Precis, de meddelandena i notiscenter har jag aldrig fått. Se också bifogad bild i första inlägget. Får väl ge det nån vecka nu för att se om telefonen lär sig efter att jag aktiverat de där inställningarna.

Där var ”felet”, tackar!

Hade stängt av ”Viktiga platser”, då jag löst nånstans att det dra mycket batteri. Man kan ju också tycka att det är onödigt att den funktionen måste va aktiverad för att den ska kunna se hur man laddar....
Men men, provar att aktivera det nu och se om det löser problemet. Tack!

Hej
Har en iPhone 12 Pro som jag köpte dagen den släpptes. Har sedan dess laddar den på nätterna och pluggar ur den ungefär samma tid varje morgon, utan undantag. Ändå ser min laddningskurva ut såhär, där den laddar färdigt omkring kl 12 på natten. Nån mer med detta problem? Funktionen funkar fint på mina andra enheter.

Kollade bifogade screenshots. Mao, min iMac 2013 27" som har Mac OS på extern SSD anser Mac App Store är kompatibel? Vågar man prova att installera?

Felet ska va åtgärdat nu, så det var nåt väldigt tillfälligt.

Märkte precis att jag inte kan starta Spotify. Spelar även mycket PUBG mobile, även detta kraschar direkt när man försöker starta appen. Googlade och såg att det är allmänt känt att helt plötsligt kraschar flera appar och spel på iOS, alltså direkt innan appen ens hinner starta. Funkar ett Spotify? Vad kan detta bero på? Nån uppdatering på telefonen har ju inte installerats sista dygnet. Har provat både på min iPhone och iPad, likaså frugans apparater, samma där.