Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Båth

Anders Båth

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2021-07-11
  • Antal inlägg 683

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Båth har skrivit i forumet.

Helt plötsligt kommer jag inte åt någon av mina filer på icloud. Oavsett om jag öppnar via ”filer”, eller via exempelvis apples appar (keynote etc) får jag samma meddelande. Tänkte först kanske det var någon i apples servrar, men inget har hänt på 3 dagar nu. Nån som vet nåt om detta? Får samma felmeddelande hela tiden, som i bilden.

Senast redigerat 2019-12-05 19:14

Hej
Har en iMac med SSD och en extern hårddisk inkopplad som är partitionerad, dels för Time Machine, och en del för allmän lagring av diverse. I tidigare OS X när jag har valt att mata ut time machine-partitionen har hårddisken då gått i vila tills jag använt den, och TM har inte tagit någon automatisk backup hela tiden.

Vad som händer i Catalina är konstigt, även om jag har matat ut båda partitionerna så går hårddisken i vila och spinner sen upp ca varannan minut. Hela tiden. Och ibland blir de mountade ändå, trots att jag matat ut dem. Någon som vet nåt om detta? Rätt störande, för som det verkar nu får man ju dra ut sladden för att inte hårddisken ska spinna igång hela tiden...

Ursprungligen av iSweden:

Vill du i första hand köra Windows på din Mac? Jag hade försökt att göra tvärt om. Intern SSD med macOS och extern enhet med Windows. Det borde väl gå att fixa?

https://blog.macsales.com/40947-tech-tip-how-...
https://support.apple.com/en-us/HT201468

Jag har lagt ned Boot Camp för länge sedan. För mycket besvär och trögt arbetsflöde. Jag kör Win virtuellt istället. Och Win är så känsligt att jag vågar inte köra det utan någon form av mellanlager (virtualisering eller hypervisor).

Jag vill egentligen bara ha det för att kunna spela PUBG på min Mac, totalt ointresserad av Windows i övrigt. Jag tänker inte installera en intern SSD i datorn, som sagt kör mitt MacOS från extern SSD och interna snurrande hårddisken finns där (med ett installerat system som backup). Frågan kvarstår dock var det är det felar? För jag gör som jag uppfattar helt enligt instruktionerna men får ändå det där felmeddelandet från Windows-installationen.

Ursprungligen av iSweden:

Enhet 0 har två primära part. Max en primär per enhet brukar vara standard.

Men i boot camp-installeraren kan man bara göra partition till boot camp på den inbyggda disken. Ska man göra på nåt annat sätt?

Ursprungligen av iSweden:

Är enheten som du ska installera BootCamp på en vanlig snurrdisk, HDD?
Enligt din beskrivning så borde Enhet 0 Partition 3 vara en HDD på 7200 rpm som du beskriver, men det är inte glasklart.
Det ser inte så bra ut med två Primära partitioner.

Japp det är det, därför jag köpt till en extern SSD som jag kör OS X ifrån. Finns dock ett system installerat på den interna snurr-hårddisken också. Hur menar du att det inte ser bra ut med två primära partitioner? Enhet 0 är den interna och 1 extern SSD. Sen stämmer ju inte ledigt utrymme på flertal diskar i screenshoten, vet inte varför.

Hej
Har en iMac 27" 2013 som jag försöker installera Windows 10 på. Har kört boot camp-assistenten och följt stegen precis enligt anvisningarna på Apples hemsida. Hade först hämtat fel iso-fil (2019), men hittade på https://support.apple.com/sv-se/HT209351 Att man skulle använda sig av okt 2018-versionen. Trots att jag följt allt får jag detta felmeddelande när installations-processen drar igång.
Har interna hårddisken (7200) bara till lagring, och kör systemet och flesta program via extern SSD, om det spelar någon roll. Båda diskar formaterade i APFS (och gjort partitionen till Windows/Boot Camp som man ska. Härefter klickat på formatera på disken i WIndows-installationen. Vad kan vara fel? mvh

Hej
Har en iMac late 2013 med vanlig 7200 hårddisk i. Skulle vilja få lite mer fart i datorn och funderar över att köra allt på en extern ssd. Funkar det? Finns det Thunderbolt 2, eller måste man isf köra usb3? Som väl är ca hälften i hastighet av Thunderbolt 2?

Ursprungligen av Jonatatatan:

Det är ju för att mobila pubg förlitar sig rätt rejält på aim assist. I alla fall på Android som är den jag testat. Och jag tror inte du har en chans mot en medelmåtta som mig på PC om du kört pc versionen med pekskärm. Men självklar kan jag ha fel.

Svårt att bevisa om du eller jag har ”rätt”, men poängen är att marknaden underskattas av många. Se till exempel på hur stor konsol-marknaden är, där vågar jag garantera att de inte har en chans mot en semi-van mobil-spelare. Tidigare matchades de som spelade mobil-versionen via emulator, vilket såklart var orättvist, men skillnaden har säkerligen utjämnats sen dess. De har ju dessutom också aim assist. När man verkligen övat in kontrollerna och kör ”claw”, blir man väldigt effektiv

Saknar iPad Pro som alternativ i pollen. Kör riktigt mycket PUBG på den och det är en fantastisk upplevelse. Man kan va riktigt seriös trots att man spelar ”mobilt”, anledningen till missuppfattningen är ju att folk spelat tusentals timmar på PC men knappt något alls på mobil plattform. Vi är ett gäng som spelar mycket och kan lova att vi inte har något direkt svaghet jämfört mot de som spelar PUBG eller likande fps på PC.

Insåg precis att man i GarageBand kan spela upp sin musik i full stereo-kvalitet och samtidigt spela in via mikrofonen, så där fungerar det ju precis så som man önskar. Dumt att det då verkar låst för spelet, för kan inte tro att spel-tillverkarna inte vill kunna använda den funktionen.

Ja min ful-lösning ovanför funkar. Men den är ju inte snygg eller på nåt sätt macig Apple som anser sig vara så pro-kreativitet, löjligt då att de inte kan lösa att man kan använda mic på enhet i kombination med att det vanliga ut-ljudet kan fungera normalt. Mjukvaru- eller hårdvarugrej?

Fått detta svaret från Discord-support. Verkar alltså som att det i iOS är omöjligt att prata och få stereo-ljud samtidigt? Sjukt störande om så är fallet.... nån som kan komma på nån smart omväg för att lösa problematiken? Köra discord på annan enhet via öronsnäckor som man har innanför hörlurarna kopplade till spelet?

Har försökt få tag i utvecklaren, men det har visat sig ganska omöjligt..

Hej!
Spelar en hel del PUBG Mobile på iPad Pro. Spelet har bra stereo-ljud, som är nödvändigt då ljudet ger mycket information kring vad som händer omkring en. Spelet har också funktion för att kunna snacka direkt med sina medspelare, men när man aktiverar detta blir spel-ljudet direkt av sämre kvalitet, och framför allt försvinner stereo-ljudet. Jag har fått tipset av andra spel-användare (vet ej om de varit på iOS eller android) att använda mig av Discord för själva prat-delen, för att då kunna ha kvar bra ljud i spelet, men det får samma dåliga effekt på spel-ljudet. Är detta någon begränsning i iOS ljud-funktionalitet? Finns det någon som har tips på hur man skulle kunna få detta att fungera?

Ursprungligen av Med känsla:

Vad ska man säga? Jag laddade ner ios 11.3 och kollade in batterihälsa beta versionen där det står att jag tappat 3% av min batterikapacitet på min iPhone x som jag fick leverad 22 november 2017! Är det någon annan här som tappat så mycket också? Jag laddar mobilen bara 1 gång per dag jag är väldigt pedant med mobilen! Tycker ni jag ska kontakta Apple o kolla upp det?

Köpte min iPhone x kring jul. Laddar också ca varje dag, men oftast garv jag en hel del batteri kvar. Min visar 98%. Det låter logiskt med tanke på att telefonen nu använts i 3-4 månader, så det är nog som förväntat.