Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Båth

Anders Båth

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2021-07-11
  • Antal inlägg 683

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Båth har skrivit i forumet.

Nån mer som har samma fel som jag?
Min ”mute”knapp/tyst läge av/på-knapp är aningen lös när telefonen är med ljud på. Sätter jag den på ljudlös blir knappen helt fast, som den ska va. Men i ljudläge så finns det en minimal ruckning i knappen, man känner det på den och hör om man petar på den i ett tyst rum. Bara haft den några dagar, men är osäker på om den var så direkt eller om knappen typ släppt lite efter 5-10 omställningar med knappen.

God jul!
Har en helt ny iPhone X. Har inget skal på och linsen är helt rengjord. Ändå blir det massa små ljusprickar i bilden, kolla in filmen nedan. Provade samtidigt med min tjejs iPhone 7, och den hade inte detta problem. Har ni andra liknande problem? Det verkar alltså bara kunna ses i ganska mörka förhållanden med stors kontraster (som i filmen av julgransljusen). Mycket tråkigt!

https://youtu.be/gjQEI57bEJc

Har precis spelat in en video, där jag upptäckte att det blir små fläckar, otroligt störande. Provade samtidigt med min tjejs iPhone 7 som ej hade samma problem. Är detta ett känt problem? Ska man be att få enheten utbytt? Telefonen är alltså helt ny, kolla in filmen nedan.

https://youtu.be/gjQEI57bEJc

Ursprungligen av Thomas Ytterberg:

Aha! Kör du normalt Samsung med korrekt bild, dvs Film-läget?

För kör du något annat läge likt Standard, så överdriver det alla färger kraftigt. När du sedan aktiverar HDR kommer ATV 4K förutsätta att TV:n hanterar HDR på ett visst sätt. Men just din modell gör vad jag minns ganska lite med HDR, den har inte så mycket ljus och så stor färgrymd. Då kommer SDR kodas in i HDR men inte expanderas på samma sätt.

Just det, kör faktiskt vanligt ej i film-läget vilket ju sannolikt förklarar saken. Då är det bara, som du säger, ändå lustigt att HDR-läget på min tv befinner sig någonstans mellan film-läge och SDR-standard (iaf som jag upplever det). Ska prova att titta lite film i film-läge och sen övergå till HDR för att se om jag upplever nån aha-upplevelse med dynamiken i färgerna och ljuset.

Tillägg till inlägget ovan: Min PS4 Pro lär visst stödja HDR på min TV, det var jag som inte hade ställt in TVn rätt när jag hade PS4 inkopplad till den tvn (nu har jag PS4 kopplad till en annan TV som har mindre input lag).

Ursprungligen av Thomas Ytterberg:

Vad har du för Samsung-TV?

Samsung UE55JS8005. Jag beskriver min upplevelse, med bilder, lite mer i detalj i detta inlägget: https://www.99.se/forum/p/2322556

Jag har Apple TV 4K till min Samsung som stödjer 4K och HDR. Jag är relativt väl insatt i teknikerna fungerar. Jag har provat i flera omgångar, med flera olika inställningar och kombinationer, men hos mig blir av nån anledning filmerna bättre i sdr än HDR aktiverat (även på just HDR-filmer alltså). Jag kan dock inte förstå varför. Färgerna är skarpare, ljuset är starkare och känns mer dynamiskt, i SDR-läge. Hur kan detta komma sig?
Riktigt bra redogörelse iövrigt!

Min nya iPhone 8 plus har ett konstigt klickande ljud om jag trycker på övre delen av skärmen. Ljudet kan bäst beskrivas som om limmet bakom skärmen ”släpper” och trycks till igen. Det är inte högt, men hörs tydligt i ett tyst rum. Ibland får man trycka lite på nedre skärmen för att sen få fram ljudet genom att trycka på övre delen. Jag provade i Apple-butike än på deras demo-ex och alla de hade också det, Apple-butiken kände dock inte igen problemet. Några av ers telefoner som har detta problem? Känns som man vill få enheten utbytt; verkar finnas lite trådar om det på nätet: https://www.google.se/amp/s/amp.reddit.com/r/...

Har precis bytt ut min föregående Apple TV till en Apple TV 4K. Till detta har jag Samsung 8-serien 55" från 2016. Denna TV har 4K och ska stödja HDR (har dock inte kunnat prova HDR tidigare). Nu till kruxet som jag hoppas nån tekniskt kunnig kan hjälpa mig med/förklara.

Min PS4 Pro stödjer 4K och HDR. PS4:an säger dock att min TV inte är HDR-kompatibel. Kollar jag på dens specs har den dock HDR (HDR10).

Nya Apple TV 4K frågar när man installerar den om man vill prova om HDR funkar med TVn, och det påstår den att det gör. Det konstiga är dock att när jag har HDR aktiverat blir alla färger mycket "dassigare", och bilden är generellt sämre. Ungefär motsatt effekt av det som Apple visade upp under eventet. Se bifogade bilder (dock är det ju såklart väldigt svårt att fånga på bild tagen med mobil-kamera...). Jag har också provat att på samsung-TVn aktivera "UHD Color" på den HDMI-porten som Apple TV sitter på. När jag upptäckte detta i inställningarna på TVn blev jag glad "AHA! Här är lösningen!". Men icke. Samma dassiga färger som innan. Någon som kan förklara vad jag gör fel? Vad gör TVn fel? Apple TV? Någonting stämmer inte.. Edit: Bild 1 och 3 är HDR, Bild 4 och 5 utan HDR aktiverat..

Mao, det finns förklaring till Apple Sveriges priser. Trots detta vill jag ändå minnas att en 1500-dollars-dator tidigare kostat typ 13900kr, men möjligen var detta när dollarn stod i 6-6,5 och kursändringen är hela förklaringen..

Jag tänkte inte specifikt på iMac pro, utan snarare tester av de olika varianterna av 21.5 och 27-tum-modellerna

Någon som hittat några första utvidgade hands-on eller tester av de nya burkarna? Är helt klart intresserad av lite real-world jämförelser mellan de olika varianterna

Ursprungligen av teodor2015:

Du kan uppgradera i 27-tums-modellen men inte den mindre. Nya iMac Pro kan tydligen dock inte uppgraderas.

Vet vi detta med säkerhet? Läste också det nyss i tråden om nya iMacs, men har hittills inte sett någon säker källa på att det faktiskt går att uppgradera.

I tråden har det flera gånger angivits att man kan uppgradera ram-minnet i 27" men inte i 21.5" själv. Vet vi att det är så? Jag har fått för mig att jag läst att det inte går att uppgradera ram-minnet i de nya, men jag är tyvärr inte säker att det gäller båda storlekar, och jag minns ej heller var jag läst det... någon som kan bringa klarhet i detta?

Helt klart ett av de bättre eventen på flera år. Det jag funderar över är Apple Sveriges prissättning. Är den adekvat? Som exempel Apples dyraste 21,5 iMac släppte de för 1499 dollar, men i sek blev det 17900kr. Jag tycker dollarpriset känns lagom mtp vad man får, men svenska priset blir något för dyrt. Vill minnas att det inte var särskilt längesen en dollar kostade 10 sek enligt Apple, och även något mindre ett tag.. Mao, svenska priset borde blivit 13900-14900kr. Tycker inte riktigt att historiken på dollar-kursen förklarar det hela, någon med mer insikt i detta? Anser faktiskt att svenska Apple gör sig själva en riktigt stor björntjänst, då de ligger några tusen kronor för dyrt på de flesta av deras enheter, tror marknadsandelen hade kunnat se helt annorlunda ut annars.