Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Micke Rehn

Micke Rehn

Medlem
  • Plats Svedala
  • Sysselsättning Levande...
  • Registrerad 2002-11-06
  • Senast aktiv 2019-04-01
  • Antal inlägg 47

Foruminlägg

De senaste inläggen Micke Rehn har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Redaktionen:

Googles Home-produkter kommer troligen att kunna spela upp Apple Music snart. Inställningen har synts till i Google Home-appen för IOS.

Läs hela artikeln här

Det syns här i Sverige också. Detta iofs på en Android-lur men jag ser det även i min iPhone.

Självklart har jag en hel del uppkopplade produkter via HomeKit och försöker lägga till mer löpande. Nu väntar prylar från Aqara på att läggas till, små och prisvärda och säkert funktionella också. Bättre hade dock varit om jag fick in alla andra smarta prylar också så att allt kunde samverka - fått in en del via Homebridge men långt från allt än. Hade ju varit så mycket enklare om Sensibo, Osram, Nest m fl såg lite potential i det hela och snabbade på detta

Nu var väl iofs Robin först då deras presenterades i slutet av förra veckan: https://www.robin.nl/en/

Det verkar bara som att det fortfarande fungerar för iOS-användare. Testade i morse och visst tusan förstår den svenska, t o m skånska så det var trevligt. Dock så fungerar det sisådär med följdfrågor och efter ett par meningar kom det engelska svar.

Smarta högtalare finns lite överallt hemma, växlar mellan Alexa, Google Home och HomePod för att utvärdera vilka som ger mest relevanta svar och hur bra de lyssnar i olika situationer. Håller med om att de mest används för att lyssna på musik med - ganska normalt då det är en högtalare

I min värld är det dock märkligt att försäkringsbolagen fortfarande håller sig kvar vid att det ska vara låsning med nyckelbricka och inte kod. Nyckelbrickan kan du tappa precis som en vanlig nyckel medan koden har du i huvudet. En upphittad nyckelbricka som det dessutom står Yale Doorman på innebär ju att det är ganska lätt att leta reda på ett hus i närheten med ett sådant lås på och voilá - öppet.

Använder själv Yale Doorman sedan 4 år tillbaka och är helnöjd men endast med kod, inga tappade nycklar, brickor eller bortglömda koder någon gång. Det blir ju lite märkligt att du ska köpa ett digitalt lås för att slippa nycklar men du "tvingas" ändå bära med dig en liten bricka. Eller är det bara jag som tänker fel?

Ursprungligen av Redaktionen:

Google gillar kartong, och börjar sälja två byggsatser för det smarta hemmet. En högtalare och en kamera med en Raspberry Pi som hjärta och Googles mjukvara, kan det vara något?

Läs hela artikeln här

Såg inget om IP-klassning här

Den fungerar redan i Sverige, vi har 2 st på jobb som vi pratar med utan problem. Visserligen på engelska men ändå. Vill man få det att fungera så går det utan några större ansträngningar.

Ursprungligen av Code Red:

Försökte beställa en Echo Dot från tyska Amazon men gick till slut inte. Någon som lyckats?

Det går inte, inte heller från någon annan Amazon shop. Jag fick beställa via en arbetskollega i DE som sedan skickade hit, inte världens enklaste sak men när folk snackar om inlåsning och Apple så tycker jag nog att Amazon är snäppet värre...

Ska bli intressant att se vem som blir först, Netatmo presenterade sin brandvarnare på CES men än så länge har inget lanserats i butik. Vem vinner, fransmännen eller tyskarna? Oddsen talar väl för de senare här

Ursprungligen av Redaktionen:

99mac har tagit hem ett utbud av Ikeas smarta belysning Trådfri. Testlabbet lyses upp ordentligt, när Amanda och Jakob monterar och testar.

Läs hela artikeln här

En viktig sak att tänka på också är att Philips Hue är ett relativt öppet system som gärna pratar med andra smarta-hem lösningar som HomeKit, Amazon Alexa, Google Home, Somfy TaHoma osv samt det breda stödet för IFTTT - något som inte fås med Ikea Trådfri. Så visst får man mer för det högre priset men självklart blir detta en dörröppnare för många när det gäller smarta hem.

Lagra en genväg till molnet för vem använder hårddiskar idag?

Tänkte bara komma med lite input i problemet jag hade. Först av allt, tack till er som kom med förslag på lösningar - uppskattas!

Jag var på Apple Store i Malmö igår och pratade med ett "genius" där som gav lite olika tips, bland annat att testa ominstallera Mac OS vilket jag gjorde igår kväll. Detta tycks ha löst problemet nu och datorn är åter i funktionellt skick. Det har då med all sannolikhet varit någon mjukvara som krånglat efter en uppdatering som skapat detta fenomen.

Nu håller jag tummarna för att datorn fungerar som det ska framöver och önskar alla en fortsatt skön helg!
Vänligen
Micke

G'kväll på er!

Har ett odelikat problem som jag försöker komma till bukt med. Efter en del sökningar här i forumet så hittar jag liknande problem men dock inget som direkt verkar vara samma som min gamla iMac 21" från 2010 råkat ut för. Denna kära gamla arbetshäst har tuffat på utan problem i alla år och i höstas bytte jag till en nyare. Tänkte då rensa den äldre och lämna över till dottern så det finns fortfarande en del äldre dokument kvar (det mesta är flyttat redan).

Problemet börjar när jag startar datorn, plong-ljudet kommer och direkt efter ser skärmen ut att ha blivit attackerad av ett Matrix-fan. Därefter dyker äpplet upp i bakgrunden och statusraden börjar jobba (se bild 2 och 3) och sedan blir skärmen helt grå, inget frågetecken eller annat som blinkar - bara grå.

Problemlösaren i mig har testat följande:
1. Zappat PRAM
2. Nollställt SMC
3. Testat med annat strömkabel
4. Tagit ut internminnena parvis och startat om - samma problem oavsett par jag använder
5. Försökt med säker start - inget

Vid ett tillfälle lyckades jag faktiskt starta datorn och den var då inte helt frisk utan visade upp ett antal färgglada vertikala staplar över skärmen. Dock fanns det så mycket mellanrum att jag försökte mig på en skivkontroll som gick så där. Den pekade på något fel och rådde mig till något som jag tyvärr inte minns (sorry).

Men, är det någon som haft liknande problem eller ännu bättre en bra lösning på det hela? Något säger mig att det kan vara grafikkortet men å andra sidan så borde väl inte skärmen bara bli grå sen - borde inte allt blurret vara kvar då?

Nåja, jag tackar på förhand och hoppas på kloka ord. Finns det några följdfrågor får ni gärna ställa dessa. Operativet är Yosemite, alla senaste uppdateringar.

Ha en skön kväll!
Vänligen
Micke

Hej Striberger och Suddgummi!

Tack för era tips, de fungerade utomordentligt bra och jag har nu kunnat kopiera över bilderna till en USB-sticka. Det enda jag gjorde var att pressa ihop laptopen strax under tangentbordet vid uppstarten och sedan ställde jag en stol på samma ställe och började kopiera.

En enkel lösning men inget jag skulle tänkt på själv med tanke på datorns ålder.

STORT TACK!
Ha en fortsatt skön vecka!

Vänligen
Micke