Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Micke Rehn

Micke Rehn

Medlem
  • Plats Svedala
  • Sysselsättning Levande...
  • Registrerad 2002-11-06
  • Senast aktiv 2019-04-01
  • Antal inlägg 47

Foruminlägg

De senaste inläggen Micke Rehn har skrivit i forumet.

Hej på er!

Min mamma har i ganska många år surfat och läst mail på min gamla iBook G4 från 2003. Jag tjatade på henne att hon nog borde se sig om efter en nyare dator eftersom denna mer eller mindre tog sig fram på konstgjord andning med sin klena processor, RAM och HD.

Men, precis som väntat så lade datorn av eller rättare sagt bestämde sig för att inte vilja starta upp längre. Eller jo, den startar (plongen hörs) och skärmen är sedan svart med en tunn ljus linje i toppen för att sedan börja täckas av mångfärgade horisontella ränder. Det konstiga är att vid vissa uppstarter så blir den som vanligt med äpplet på skärmen osv. Jag kommer in till skrivbordet (Finder) och sedan hänger sig museiföremålet.

Jag bifogar ett par olika bilder som visar fenomenet. Nu hyser jag inget hopp om att kunna få datorn att fungera igen men jag skulle gärna vilja komma åt morsans bilder på hårddisken som hon gärna vill ha kvar (m a o exportera/kopiera ut iPhoto-biblioteket). Jag har försökt med det mesta, ta loss batteriet, zappa PRAM m m, koppla in med Firewire-kabel till mina egna Macar utan att komma ett steg närmare en fungerande session.

Finns det någon som har något tips om vad jag kan göra eller är det bara att pilla ut hårddisken och hitta ett kabinett för att kunna kopiera bilderna den vägen? Jag hade helst sluppit den varianten så alla tips emottages tacksamt. Kan tillägga att morsan nu har en Macbook Pro istället som gör vad den ska men hon saknar sina bilder...

Tack på förhand och ha en fortsatt skön kväll!

Ursprungligen av Mija:

Det ska inte ens gå att stoppa ner en DDR3 modul i en DDR2 sockel, så det är inte ens lönt att prova.

Okej, då vet jag. Tack så mycket för feedback!

Hej!
Jag ska försöka hjälpa en kollega att uppdatera en äldre vit Macbook 3,1 Intel Core Duo 2 som kör 10.6.8 med mer internminne för att sedan uppdatera den till 10.7 och då kunna använda iCloud.

Hemma har jag 2x2 GB 1333 MHz PC3-10600 liggandes och min fråga är om jag kan göra kollegan glad genom att installera dessa två minnesmodulerna i hennes äldre Macbook? De som sitter i hennes dator i dag är 2x1512 MB 667 MHz DDR2 SDRAM.

Vet inte om jag fått med alla nödvändiga siffror men återkom gärna i så fall.

Tack på förhand och ha en fortsatt trevlig dag!

/Micke

Hej!
Tyvärr har jag också nu drabbats av denna märkliga åkomma som sätter datorn ur spel med jämna mellanrum. Vad jag kan se på följande tråd så är det ett känt problem som inte åtgärdas: https://discussions.apple.com/thread/2473276?start=465&tstart=0
Det sker då och då, utan någon speciell intervall och är ganska irriterande eftersom det kräver att jag stänger av datorn helt för att sedan starta om den vilket inte ska behövas tycker jag.
Problemet uppstår på min iMac 3.06 GHz Intel Core i3, 8 GB RAM, 10.8.2 och jag har provat att zappa pram, nollställa SMBC och kontrollera disken med skivverktyg utan att några konstigheter rapporteras. Någon som känner till någon lösning eller som drabbas av samma problem?

Hej igen!

Tack så mycket för svaren, det dröjde lite men nu är det gjort och jag exporterade inställningarna från den gamla routern till den nya vilket ser ut att ha fungerat finfint. Nu är det bara lite väntan på att enheterna hittar rätt igen vilket de flesta gjort.

Tack igen för hjälp och tips och ha en fortsatt skön helg!

Vänligen
Micke

God kväll!

Jag har precis köpt en ny Airport Extreme för att kunna köra både 2,4 och 5-banden hemma men jag vill inte uppdatera innan jag vet hur det går att göra på enklast möjliga sätt. Vad jag kan se så finns det ett val i Airport Utility om att exportera en konfigurationsfil och sedan ska man tydligen kunna importera denna på den nya enheten.

Men, min fråga är om det verkligen är så här enkelt? Kommer det att fungera och kommer alla enheter att ansluta sig till nätverket utan problem efter skiftet? Någon som gjort något liknande och kan ge tips eller feedback?

Tack på förhand och ha en trevlig kväll i regnet!
/Micke

Tack - det var en enkel lösning. Vet dock inte varför jag kommit åt begränsningar.
Ha en skön helg!

God kväll!
Jag har ett knepigt problem som dykt upp utan att jag blir klok på varför. Har uppdaterat följande prylar hemma:
- iMac till 10.7.2
- MacBook till 10.7.2
- iPhone 3GS till 5.0
- iPad till 5.0

Även skapat ett iCloud-konto och det fungerar bra mellan de olika enheterna bortsett från att dessa saker inte lyckas fungera på min iPad:
- Bildströmmen går inte att aktivera så bilderna som syns på övriga enheter dyker inte upp här
- iCloud & Twitter i Inställningar är gråtonade och går inte att klicka på
- Klickar jag på E-post, kontakter, kalendrar så är alla mina konton gråtonade och går inte att klicka på.

Jag har gått igenom alla tänkbara inställningar och jämfört med de som är gjorda i min iPhone utan att bli klok på vad det kan vara. Allt ser ut att vara identiskt men likväl så förblir det gråtonat.

Då Bokmärken, Kontakter, Kalendrar, Mail, Påminnelser och Hitta min iPad fungerar så verkar det ju inte som att jag misslyckats med iCloud-aktiveringen.

Någon som har något tips på vad det kan vara eller som råkat ut för det själv?
Tack på förhand och ha en skön helg!

Micke

Tack för tipset, ska testa detta när jag kommer hem.

Får vi fram lösningar eller teorier på båda frågorna är jag givetvis nöjd också

Nja, problemet är väl i sig också att det trådlösa tangentbordet inte kan användas för att tvinga systemet att starta genom att hålla nere "X" vid uppstart så hur har Apple egentligen tänkt att det ska lösas då? Alla har kanske inte tillgång till dubbla uppsättningar tangentbord.

Har ett problem, ganska irriterande sådant, som gäller min iMac (köpt nov 2010, kör 10.6.7) och det gäller vid omstart efter uppdateringar så hittar den inte startskivan, d v s skärmen är helt vit och inget händer. Stänger ner datorn och startar igen, inget händer, drar ut kablarna och startar om, inget händer. Vill tillägga att startskivan ÄR markerad i systeminställningarna...

Man ska ju kunna tvångsstarta genom att hålla nere "X" vid uppstart men det verkar inte fungera om man har ett trådlöst tangentbord så hur har Apple tänkt här? Om jag däremot kopplar in ett trådat tangentbord och håller nere "X" så dyker äpplet upp på skärmen och datorn sätter igång. Finner det ganska irriterande att behöva leta fram ett trådat tangentbord efter varje omstart så om någon har ett bra tips för att komma runt det eller en lösning är jag väldigt tacksam.

Pratade med supporten också om det som inte hade hört om detta förut, de rekommenderade ominstallation av systemet så det är gjort, även behörigheter och reparationer är gjorda och visar inga konstigheter. Fler som har samma problem?

Lyckades hitta en lösning genom att direktansluta iPoden till datorn och inte via USB-hubben. Då fungerade det igen.

Sedan igår får jag följande dialogruta när jag ansluter min iPod Touch 1G till iTunes 8.2.1 (6). Jag har mig veterligen inte försökt att bygga om min iPod till en iPhone och ingen annan heller vad jag vet...

Så fort jag ansluter den får jag meddelandet och det fortsätter att återkomma i iTunes även efter att jag kopplat ur iPoden. Först efter att ha klickat bort rutan ett antal gånger kan jag fortsätta att använda programmet. Jag har raderat hela iPoden men utan framgång. Startat om såväl iTunes som min iMac med 10.5.8 och även efter den senaste uppdatering fortsätter datorn att tro att det är en iPhone.

Någon som råkat ut för liknande eller har en teori om vad som fått datorn att tro att iPoden är en iPhone?