Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Micke Rehn

Micke Rehn

Medlem
  • Plats Svedala
  • Sysselsättning Levande...
  • Registrerad 2002-11-06
  • Senast aktiv 2019-04-01
  • Antal inlägg 47

Foruminlägg

De senaste inläggen Micke Rehn har skrivit i forumet.

Återkom gärna när du fått den och berätta om allt fungerar som det skall

De säljer ju en hel del olåsta på eBay i Belgien, någon som testat köpa eller vet mer om dessa?

Är ju sugen men vill helst slippa Telia...

Tack. Det hjälpte och livet har återgått till det normala igen

Någon som råkat ut för att ljudet helt plötsligt har försvunnit i en iPod Touch? Lyssnade lite på radio igår kväll genom "Tuner" och det var helt okej. Bestämde mig sedan för att lyssna på musik direkt men då var det helt tyst i spelaren. Inget ljud heller om man väljer att se någon film eller video i spelaren.

Har den senaste versionen 2.0 och har inte fibblat med någon speciell inställning som skulle kunna påverka ljudet utan det har bara försvunnit vilket jag tycker är mycket märkligt!

Är det någon annan som råkat ut för samma eller vet varför det kan vara så här? Kan lösningen vara att göra en återställning av iPoden?

Tacksam för svar för man känner sig väldigt naken utan en fungerande iPod

Micke

Efter att ha zappat pramen tre gånger så har det fungerat lite bättre. Backuperna kör sig själv en gång i timmen nu även om de tar ovanligt lång tid för relativt lite data.

Dock har disken matats ut av sig själv ett par gånger och sedan hittats vid nästa backupförsök så artikeln som är nämnd tidigare verkar peka på ett problem som faktiskt finns. Känns på något sätt lite skönt att veta att man inte är den enda som får gråa hår av detta...

Suck. Nu har det börjat krångla igen - den bara snurrar och säger att den förbereder. I kombination med att själva disken försvinner stup i kvarten också gör att irritationen är ganska stor just nu.

Har testat med att reparera en massa men till ingen nytta. Upplever en massa olika problem just nu; Finder hänger sig, utloggningar tar lång tid, tvångsavslutningar fungerar inte osv. Ostabilt värre nu och det lutar väl nästan åt att installera om systemet men det vill jag inte! Suck igen.

Körde först Skivverktyg och reparerade behörigheter och skiva på den interna HD'n. Fick sedan starta om ett par gånger innan det fungerade igen. Dock så slutade det fungera igen vid något tillfälle varpå jag fick logga ut och in igen innan det fungerade...

Nu har det fungerat någon dag och livet känns lite lättare men jag måste säga att sedan uppdateringen till 10.5.3 så är det mycket som inte fungerar som det ska... Att tvångsavsluta hör till vardagen men inte ens det fungerar alltid utan då är det omstart som gäller.

Ursprungligen av the örjan:

Sedan jag uppdaterade till 10.5.3 har jag inte kunnat göra backup:er.:'(
Använder Airport express trådlöst.

Samma problem har jag råkat ut för. Sedan uppdateringen har ingen säkerhetskopia gjorts. Det enda meddelande jag får är att den "Förbereder... och ikonen i menyraden snurrar och snurrar...
Har testat att stänga av och sätt på TM men utan att lyckas. En 500 GB Maxtor som är direktkopplad till en iMac 20".

Uppdaterat:
Efter att ha kört Skivverktyg och startat om ett par gånger fungerar det nu.

Senast redigerat 2008-06-02 13:21

Jag köpte en ny 500GB LaCie DESKTOP HARD DISK USB2 7200RPM 8MB EU som är inkopplad direkt till min iMac 20". När TM gör en backup så hörs ett väldigt knastrande från disken under tiden som backupen görs (för övrigt inställd på att endast köras en gång om dagen).

Enligt supporten på LaCie låter det så här: "the problem could be that those disc are not fully compatrible with timemachine. Try another computer and make a backup on it and see if there is any difference at all."

Men ska det kunna spela någon roll? Man skulle väl kunna använda vilken disk som helst, eller? Kan det vara disken som är trasig/defekt? Backup görs så den fungerar ju... Någon som vet?

Ett annorlunda problem här; efter att jag skickat något mellan telefon och dator eller försökt att synka så blir musen så otroligt seg när man rör den. Faktiskt så mycket att en omstart är enda sättet att återgå till det normala. Någon som vet varför? Bugg? Inställning?

Är ny på att använda iMovie 08 så jag hoppas att någon kan hjälpa mig. Har importerat en .mov film på 110 MB och väljer sedan att "Dela ut" denna från iMovie till mindre format. Får ut en fil som är 3,5 MB med ljud men utan bild?!?!

Vad är det som går fel egentligen?

Har även försökt att välja alternativet "Exportera till QT" som ger en större fil men utan bild. Tittar man i det stora fönstret till höger i iMovie så finns både bild och ljud med...

Någon som kan vägleda mig?
Tack på förhand!
Micke

Tackar för det! Det blir nog en sådan inom kort...

Hej Lime!
Har en fråga till dig eftersom du testat P1i:an som jag hoppas du kan hjälpa mig med. När du skriver SMS på den - använder man (kan man använda) T9 på det numeriska tangenterna eller är man tvungen att använda något av alternativen fysiskt tangentbord, textingenkänningen eller det virtuella tangentbordet? Är ju van från T9 på en K750i så det hade ju varit nimt om det fungerade...
Tack på förhand!
Micke

Denna dialogruta visar sig när jag försöker att starta DVD-spelaren och har uppkommit utan att jag gjort något speciellt (vad jag vet). Det verkar som om något saknas (enligt felkoden) men efter att ha kört behörighetskontroller och en massa annat så kvarstår problemet. Någon som vet en lösning på det?

Versionen på DVD-spelaren är 4.6.5 och OSX 10.4.9 på en iMac 20" om det är till någon hjälp.
Hur installerar jag eventuellt om just denna programvara?

Tack på förhand och njut av solen!
Micke