Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Macchiato

Macchiato

Medlem
  • Sysselsättning Art director
  • Registrerad 2004-10-24
  • Senast aktiv 2020-04-18
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen Macchiato har skrivit i forumet.

Ursprungligen av filuren:

Alla citattecken är samlade på samma tangenter. Detta borde även funka i Indesign.

Dessutom, det du visar att du vill ersätta (") är INTE citattecken, utan tumtecken.

hej, jag vet, det blev tumtecken här. Kommandona fungerar, men att sitta med 500 sidor och byta ut manuellt är jag inte sugen på alls. Därför var frågan hur man byter ut alla automatiskt. Verkar bara fungera med Find/Change och inte via inställningar som sagt.

Ursprungligen av Björn Öst:

Om du fäller ner menyn vid dubbla citattecknen i inställningar så finns det att välja. Jag får automatiskt "6:or" vid början och "9:or" vid slut på citat när jag väljer det. Funkar bara på text som skrivs in efter att du ändrat.

P.S Du kan också ändra till vanligt tumtecken i inställningarna och när du vill ha krulliga citat så kör du med shift-alt-m istället, men då vet jag inte hur man får till de omvända citattecknen.

Tack för svar. Det är gåsögon jag är ute efter ("dubbla pilar" eller vad man kan kalla dem) men de fanns ju också där i Preferences > Dictionary. Men de görs inte om i befintlig text som du skrev. Så det får bli Find/Change, det funkar. Bra att veta att de andra finns där till nästa gång. Tyvärr verkar inställningarna i Preferences inte heller fungera när man monterar ett word-dokument med citationstecken.

Tack för snabbt svar. Har försökt med Find/Change innan men såg inte rullgardinen : P Kom på nu att man kan byta ut alla vänster med Find "mellanrum + citattecken" Change "mellanrum + gåsöga vänster" så man kan byta ut alla vänster och sedan respektive höger med "citattecken + mellanrum" på samma gång i hela dokumentet. Kanske var så du menade också, tänkte inte på det. Underbart, tack igen!

Hej, håller på med en bok på flera hundra sidor i InDesign CS och skulle vilja byta ut alla vanliga citationstecken (") mot gåsögon i hela boken. Men jag vill ha gåsögonen så de pekar i mot citatet, alltså första pekar till höger, andra till vänster.

Jag har provat att ändra i Preferences > Dictionary och där skriva in gåsögonen på dubbla citationstecken, men inget händer varken i ett dokument med befintlig text eller i ett där jag skriver in text med citationstecken direkt. Är det någon som vet hur man gör? Vore mycket tacksam för hjälp.

Ursprungligen av Gunnar B:

Sen kan man ju fråga sig varför folk ska envisas med att hålla på att flytta på/radera typsnitt som systemet och/eller program har installerat. Dina personliga typsnitt lägger du i Användare->dittnamn->Bibliotek->Fonts. Låt resten vara ifred.

jag använder ofta rätt så många typsnitt att skissa med, och då är det störande att leta upp typsnitten bland de drygt 30 andra typsnitten, i programmets typsnittslista, som jag aldrig någonsin använder. De bara ligger där och tar plats, fysiskt och visuellt, i onödan. Tycker jag.

Ursprungligen av Flip:

inga problem här dock. Jag har använt alla funktioner förutom överföra bilder automatiskt.

Jag har också försökt med iTuneMy Walkman utan att det fungerar, har Mac OS 10.3.9. Har du en annan version av OS?

Dessutom går det inte att slänga iTuneMyWalkman från skrivbordet, den dyker alltid upp igen
Har också försökt uppdatera min w800i genom en pc, tre gånger, men det gick inte heller. Sitter på mac så jag har fått låna pc av vänner och familj. Outhärdligt krångligt. Och manualen på Ericssons sajt var bedrövligt skriven, superkrånglig och otydlig. Så nu har jag gett upp. Men har någon tips på andra sätt, så skicka gärna vidare.

ja visst är det kul, tar för givet att Laudon &/eller uppdragsgivare döpt fonten.

Tack för informativa svar. Det var allt jag behövde veta (och lite mer... alltid kul).

Hej! är det någon som vet vilket typsnitt Systembolaget har i sin logo?
Kan det vara en specialritad Clarendon?

/M

Tack för alla tips! Jag hittade ett program på Versiontracker som heter FontThing. Det var precis vad jag letade efter och efter ett snabbt test verkar det funka bra på min dator. Det är bara att dra & släppa mappar med typsnitt (även ej aktiverade fonter) rakt in i programmet, markera de man vill se och/eller skriva ut. Enkelt och snabbt om man har många typsnitt att snabbkolla igenom.

jag har Suitcase X1 men kan bara hitta utskriftsfunktion där man först måste aktivera aktuella typsnitt och sedan skriva ut dem med ett snitt per sida. Jag vill kunna skriva ut åtminstone 15-20 typsnitt per sida för en lagom tjock pappersbunt och för att snabbt se vad det är för typ av typsnitt, en överblick helt enkelt.

Nu har jag har letat och letat på nätet - är det någon som vet om det finns ett program likvärdigt med FontGander Pro, för att enkelt skriva ut egna typnittslistor med alla typsnitt. I Font Gander Pro kunde man välja flera olika layouter och bara dra en hög typsnitt över programmet så var de just de typsnitten som visades och kunde skrivas ut. De behövde inte aktiveras utan bara dras över programmet, mycket enkelt och smidigt. Font Gander Pro från Semplice Soft verkar tyvärr inte ha utvecklats för Mac OSX.

Jag har provat Font Book men den funkar inte på min dator (G5, Mac OSX, 10.3.7). Programmet är rätt krångligt, man måste aktivera utvalda fonter först, och sedan finns inte någon bra layout där man kan se tillräckligt många tecken av så många typsnitt per sida som möjligt. Och så kan jag bara skriva ut första sidan trots att jag skrivit in "skriv ut alla" i utskriftsrutan.

Jag har läst några tidigare liknande diskussioner om problemet i forumen men inte hittat något tips som funkar för mig ännu. Jag vet inte heller riktigt vad dessa programfunktioner kallas, (typsnittsbok?) kanske är det därför jag gått bet? Håller tummarna för att någon har ett hett tips.

hej!
jag har varit inne och kikat på inlägg tidigare, (läst en hel del nyttiga kommentarer) men inte skrivit någon presentation. Men nu tyckte jag det var på tiden.

Jag är macfrälst sedan början av 90-talet då vi fick en Mac SE till vårt klassrum på en grafisk design-utbildning. Vi hade en SE till 12 personer och den var så värdefull på utbildningen att jag t.o.m. fysiskt skyddat den från vad jag trodde var ett stöldförsök.

När utbildningen var klar köpte jag faktiskt först en pc av ekonomiska skäl (fick ett kompispris). Men ganska snart köpte jag min första egna mac. Det var en 7500 som inköptes -95 via annons i GP, och den var djupt älskad. Den gick som tåget och var en toppenmaskin trots en del omstarter. Men en dag kände jag att utvecklingen sprungit förbi min kära mac så jag gav bort den (kunde inte slänga den) och köpte en iMac, blå. Den var helt ok och funkar helt ok fortfarande men har inte satt lika djupa spår som 7500. Ett år efter 7500:an köpte jag en Apple Laser Writer 12/640 och den är fortfarande en mycket bra svartvit skrivare. Ett år efter iMacen köpte jag en vit iBook som tuffar på bra och är smidig att resa med.

Men min bästa mac-arbetskompis är idag en G5:a med Apple Cinema Display, 20". En kanondator. Och häromdagen fick den ett nytt kul tillbehör, en M-Audio Keystation. Så nu ska här snart spelas, ska bara hitta ett passande musikprogram först. På programfronten är favoriterna annars InDesign och Illustrator ihop med det numera insomnade Font Gander som var ett superbra typsnittsboksprogram (tar gärna emot tips om någon vet något liknande, man drog in typsnitt direkt med drag n´drop och kunde skriva ut sidor med en massa typsnitt utan att aktivera dem). Men nu är det dags att lämna macvärlden för idag med glada hälsningar!