Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mandarinjohan

mandarinjohan

Medlem
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2003-04-18
  • Senast aktiv 2011-05-18
  • Antal inlägg 64

Foruminlägg

De senaste inläggen mandarinjohan har skrivit i forumet.

Jag ska fixa uppgraderingen från Leopard till Leopard Snow.
Jag har dock ingen aning var mina installationskivor till Leopard är. De är som bortblåsta efter att jag har flyttat. Fungerar uppgraderingen ändå, eller måste jag ha mina gamla systemskivor? Jag tänkte mest så att jag inte behöver serial eller liknande. Jag är mest förvirrad. Är det någon som vet?

Johan

Ursprungligen av klas:

Hårddisken kan med fördel bytas till en större och snabbare.
En ny och större skärm är trevligt, men inte så användbart om du använder datorn mobilt.

Är det lätt at byta hd?? Är det någon vits att uppgradera RAM till 1,5gb? (måste köpa ett mine med 1gb då) Skärm har jag redan när jag sitter hemma... givetvis och hacket så jag inte behöver dubblera bilden...

Jag kan tillägga att jag vill att den ska bli allmänt piggare. Datorn används till internet, musik, film. Jag använder även Illustrator, Photoshop samt Indesign en del. Det skulle vara trevligt om man kunde köra två av de "tunga" programmen samtidigt utan att det blir segt.

Hej.
Jag är sugen på att uppgradera min iBook så den blir lite piggare och snabbare. Jag vet dock inte vad som kan göras eller vilken prestandahöjning detta ger (i förhållande till kostnad)
Är det någon som har tips på någon uppgradering som är relativt värd det pris man får betala? Vad höjer prestandan märkbart?

Jag har en iBook G4 1,2 ghz

1024 mb RAM
60 gb hårddisk
Originalgrafik ATI Radeon 9550 med 32mb

Vad kan göras för en rimlig kostnad?

Huben heter Deltaco UH-410 och är en fyra portars USB 2.0 Hub. Den kan drivas utan nätadapter men har även en medföljande nätadapter att koppla till. Huben har ingen switch (knapp) för att välja el eller ej.
Nätadaptern gör varken till eller från. Usb-huben klarar inte mer när man ansluter till vägguttag.

Det jag försökt ansluta med ström (och utan ström) har haft samma resultat o avsett el eller ej. Dessa är:

- Apple Pro Keyboard: fungerar ej
- Macallay Icemouse - fungerar
- Kingston usb-minne 64mb: fungerar
- Usb-minne av okänt märke 256mb: fungerar ej
- Extern pocket-drive porsche Lacie 40gb: fungerar ej

Jag har endast anslutit huben till usb-porten på datorn (provat båda på min iBook) och inte seriekopplat på något sätt. Inte ens BARA 256mb usb-minnet fungerar i huben. Jag skulle förstå detta om inte huben var ansluten till el men vad ska man ha nätadaptern till egentligen??

Hej.
Jag har köpt en usb-hub med strömförsörjning via eluttaget. Jag ville få bort alla sladdar från min iBook. Trots att den ansluts till ström så fungerar endast de grejer som också fungerar i ex. mitt Apple-tangentbord. Borde inte huben klara det mesta eftersom den har ström från de två hålen i väggen??

Hej.
Jag ska nog köpa Airport Express men vill då att min skrivare ska fungera till den. Fungerar alla skrivare som har usb-anslutning? Om inte, finns det någon förteckning på kompatibla skrivare?
Jag har en B/W Samsung Laserskrivare ML-1710P med usb.

Ursprungligen av hansfilipelo:

Starta med hjälp av systemskivan och kör skivverktyg.

kan du beskriva lite utförligare? jag e helt grön på det här...

Hej jag har ett problem. Ja, det är lite av ett lyxproblem men man vill ju ha en snygg abetsyta. Jag har en iBook stående på iCurve och en lcdskärm. Problemet är att en ful svart (med blå kontakt) vga-sladd hänger ner från iBooken tillsammans med den i förhållandevis snygga mini-dvadaptern. Finns det någon snyggare VGA-sladd, typ en snygg vit förlängningssladd a la Apple eller nåt. Det är verkligen skitfult!

Jag har köpt en ny-gammal hårddisk på Tradera. Fick dock ett mail om att den dessvärre inte är formaterad (har suttit i en peze)
Hur gör jag detta när min dator bara har en plats för hårddisk??

Hej.
Jag undrar om någon vet om man kan ha en bärbar trådlöst inkopplad samt en stationär dator inkopplad via vanlig nätverkskabel samtidigt till Airport Express. Går detta eller måste man då ha den vanliga routern? Jag vill nämligen även åt Airtunes med iBooken.

Ursprungligen av Dalle:

Fan vad grymt! Små minitangentbord som du kan sälja när de vuxit till sig lite! Har du inte tid att vänta kan du ju alltid sälja de som extrena laptop-bord!

Du anar inte vilka pengar jag handskas med. Bussiness rullar på och just nu spinner det på högvarv. Jag har fortfarande lite problem med pappan (det ngt vresiga bluetooth-tangentbordet)

Jag har ett Apple Bluetooth Tangentbord (den senaste vita modellen)
Det parar sig med datorn men jag får inte det att fungera. Datorn (en iBook G4) hittar alltså tangentbordet men det funkar inte alls. Vad kan felet vara? Kan det fixas på något sätt eller är det bara att köpa ett nytt tangentbord?? Kanske har det bara med någon mjukvara eller nåt sånt att göra?
Jag är tacksam för alla tips!

Ursprungligen av Sidde:

För att lösa problemet just nu med att du inte kan använda ibookens skiva behöver du bara skaffa en firewire-kabel och starta cuben i Target-mode. Då kommer den dyka upp som en extern enhet på ibooken och du kan köra installationsskivan på ibooken.

Fixat och klart.

Det där låter ju toppen men jag förstår inte riktigt. Jag har skickat ett PM till dig. Vore evigt tacksam för hjälpen.

Ursprungligen av Hallon:

Jag hade väntat på Leoparden (10.5) som gissas släppas i juni. Men det är klart - kan du över huvud taget inte starta den så är kanske väntan till juni lite väl lång.

Tiger flyter säkert bättre än Panther. Hur mycket minne har du i cuben?

Cuben har inte mycket minne (under 500 mb) men den ska stå i vardagsrummet och främst användas till musik, film samt lite internet. För övriga uppgifter såsom grafisk produktion och annat som kräver mer kapacitet använder jag min iBook kopplad till en 19-skärm. Det är således inte nödvändigt att datorn ska vara supersnabb (den är ju supersnygg) men jag vill ju att OS ska flyta relativt smärtfritt.
Om någon eventuellt har nåt större minne att sälja billigt så hör gärna av er. Det är inte nödvändigt med 1gb instickskort eftersom cuben har 3 platser.